Meniu Închide

2 diferente mentale majore dintre bogati si clasa de mijloc

2 diferente majore intre bogati si cei din clasa de mijloc

2 diferente mentale majore dintre bogati si clasa de mijloc.

Potrivit ultimelor cifre de pe piata, se spune ca la momentul actual 26 de oameni beneficiaza de aceeasi suma de bani de care beneficiaza in total 3,8 miliarde de saraci ai planetei.

Acest lucru inseamna ca averea a jumatate din populatie. (cei mai saraci oameni din lume) este egala cu averea primilor 26 de miliardari. Si ce este si mai interesant e ca acum 2 ani erau 43 de miliardari.

Acest lucru inseamna ca odata cu trecerea timpului, diferenta dintre bogati si saraci creste exponential. Iar la randul sau, acest lucru inseamna ca cei din clasa de mijloc. (cei care nu sunt nici bogati dar nici saraci) devin din ce in ce mai putini..

Acum, probabil te intrebi de ce vreau eu ca tu sa stii toate aceste lucruri.

O sa iti ofer si raspunsul. Doar ca raspunsul este compus din 2 intrebari esentiale pe care trebuie sa ti le adresezi de indata:

  • Crezi ca toate aceste rezultate sunt doar pure intamplari?
  • Crezi ca de fapt tot ceea ce se intampla reprezinta o mare coincidenta?

Nici vorba de asa ceva. Tot ceea ce se intampla reprezinta un rezultat firesc al diferentelor de mentalitate dintre cele doua extreme (dintre bogati si saraci).

Totusi, lucrul care este mult mai important pentru tine. Si de care trebuie sa tii cont imediat in urma parcurgerii acestui material este urmatorul :

Trebuie sa incepi sa gandesti cum gandesc oamenii bogati.

Iar ca sa te sprijin in cadrul acestui demers o sa iti arat in acest material care sunt cele 2 diferente mentale majore dintre bogati si clasa de mijloc.

Desi exista “n” diferente de mentalitate intre bogati si cei din clasa de mijloc. In acest articol o sa le aprofundam pe cele doua, pe care eu le consider la momentul actual destul de relevante.

Clasa de mijloc avanseaza pe scara ierarhica intr-o companie/ Bogatii detin compania.

In momentul in care intri in acest joc al avansarilor ierarhice in cadrul unei companii, adu-ti aminte ca tu esti doar un jucator (pe langa ceilalti care vor sa avanseze la randul lor).

Plus ca jocul pe care tu il joci este posibil datorita faptului ca cineva (cel care detine compania) la creat la un moment dat.

Oamenii din clasa de mijloc tocmai asta fac, adica sunt jucatori. Si lucreaza in companiile pe care le detin cei mai bogati oameni din lume.

Acest lucru inseamna intr-un mod cat mai direct, ca cei mai bogati oameni din lume au parghiile necesare astfel incat sa iti poata influenta viitorul.

Iar principalul motiv pentru care exista aceasta discrepanta intre cele doua categorii (bogati si clasa de mijloc), o reprezinta directia catre care acestia aleg sa isi concentreze atentia .

Principalele criterii pe care se concentreaza cei din clasa de mijloc in momentul in care lucreaza sunt:

Cariera/ Salariul/ Functia/ Organigrama.

In schimb, principalele criterii pe care se concentreaza cei bogati in momentul in care lucreaza sunt urmatoarele:

P&L/ Cifra de afaceri/ Cashflow/ Cota de piata.

Clasa de mijloc isi subestimeaza potentialul/ Bogatii isi stabilesc obiective enorme.

Cei din clasa de mijloc isi stabilesc obiective sigure si care sunt usor de realizat.

In schimb, cei bogati isi stabilesc obiective greu de atins, dificile, poate chiar imposibile pentru ceilalți.

Iar diferenta dintre cele doua tipare mentale o reprezinta propria credinta interioara:

Ceea ce crezi în interior ca poate deveni realizabil, se poate transforma la un moment dat intr-o realitate exterioara. Deoarece un obiectiv este influentat in exteror de propria incredere si de capacitatea de imaginatie din interior.

Daca ti-as spune ca exista un om de afaceri care si-a trasat ca principal scop, o modalitate prin care sa poata teleporta oameni sau o modalitate prin care sa poata sa ii transporte inapoi in timp, probabil o sa cataloghezi acest obictiv ca fiind o nebunie curata.

Probabil o sa crezi ca omul este nebun si cu siguranta i-ai sugera sa nu mai munceasca in zadar. Pentru ca nu va reusi niciodata acest lucru.

Totusi, o sa faci acest lucru pentru ca tu nu ai capacitatea sa iti imaginezi asta si nu ai puterea sa crezi in asa ceva.

Insa desi aceasta este realitatea ta interioara (adica tu crezi ca scopul trasat de omul de afaceri nu este realizabil) nu inseamna neaparat ca acest lucru este imposibil de realizat de catre altcineva.

Exemple:

Frații Wright au fost catalogați ca fiind nebuni, în momentul în care lucrau la propria viziune – zborul cu avionul.

Nimeni nu a crezut vreodată ca un obiect mai greu decât aerul, cum este avionul, poate sa zboare și sa fie controlat de o ființă umana.

În același timp, nu uita ca Elon Musk si-a trasat ca obiectiv faptul ca vrea sa populeze planeta Marte. Intr-un viitor cat mai apropiat de prezent. Iar acest lucru devine din ce in ce mai realizabil.

Asa ca, pot sa te asigur ca oamenii bogati nu isi pun intrebarea daca vor putea sau nu. Ci de cat timp vor avea nevoie pentru a realiza un lucru care poate sa para imposibil pentru tine.

In cocluzie.

Din cate observi tiparele mentale pe care si le insusesc cele doua clase de oameni difera ca de la cer la pamant.

Plus ca pe langa cele 2 diferente prezentate anterior, mai exista si altele. Am discutat despre aceste diferente inclusiv in cadrul acestui material – Diferenta de mentalitate dintre un bogat si un sarac.

Insa eu consider ca acestea doua reprezinta marea prapastie care face posibila o astfel de realitate in care traim in ziua de azi. Este vorba despre studiul prezentat la inceputul materialului.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *