Meniu Închide

3 conceptii gresite despre piata de capital

3 conceptii gresite despre piata de capital

3 conceptii gresite despre piata de capital.

Exista destule motive, pentru care esti tentat sa renunți încă de la început, în momentul în care vrei sa investesti pe bursa.

Doar ca indiferent de cate motive exista, pot sa te asigur ca acestea nu au nici o treaba cu realitatea în sine.

Pentru ca toate aceste motive sunt de fapt niste credinte false pe care ți le-ai creeat în timp. Datorita mediului în care ai ales sa iti desfasori activitatea.

Asa ca, in cadrul acestui articol o sa te încurajez sa incepi sa parcurgi etapele necesare. Astfel încât sa devii un investitor pe bursa care genereaza profit.

Deoarece o sa iti arat care sunt aceste 3 conceptii gresite despre piata de capital. Care te impiedica sa evoluezi dpdv financiar. Și de care îți recomand să te detasezi, odată ce o sa termini de parcurs acest material.

Investitiile la bursa sunt un joc de noroc.

Niciodată….

Pentru ca in cadrul unui joc de noroc cineva trebuie sa piarda pentru ca tu sa poti sa castigi.

Insa, pe piata de capital acest lucru nu este valabil absolut deloc. Deoarece in cazul unei tranzacții, ambele părți pot sa câștige în același timp, fără ca să existe neapărat cineva care sa piarda.

Asa ca piata de capital, nu are nici o treaba cu jocurile de noroc. Iar aceasta concepție gresita despre piata de capital reprezinta rezultatul unei lipse acute de educatie financiara.

Investitiile la bursa si deciziile fericite în cadrul acestui sistem au la baza bună documentare, cunoștințele necesare și experienta în sine.

Daca joci la bursa te vei imbogati peste noapte.

Doar o simpla iluzie…

Ca să poți sa te îmbogățești peste noapte iti recomand sa te apuci sa joci la loterie. Dar asta doar daca ai vreo ruda de sânge care face parte din juriu sau care validează rezultatele.

Sincer acum, dacă cauți sa faci bani multi peste noapte încearcă sa nu mai cauti. Pentru ca o sa cauti foarte mult timp. Iar în toată aceasta perioada o sa ratezi oportunități de creștere care te pot valorifica cu adevărat.

Asa ca atunci cand joci la bursa trebuie sa iti însușești un mindset adecvat ce tine de studii temeinice și amănunțite. Aspect care va rezulta în decizii bine fundamentate. Care la rândul lor vor genera câștiguri financiare esențiale, dar pe termen mediu și lung.

Cand investesti pe bursa trebuie sa petreci mult timp pe platforma.

Nu e chiar asa….

Daca iti place sa speculezi sau dacă vrei sa te bagi pe Forex, poate ar trebuii sa tii cont de acest aspect.

Insa, bursa nu are nici o treaba cu acest lucru. Pentru ca in general piata de capital nu iti ofera prilejul câștigurilor peste noapte, decât dacă ești vreun George Soros.

Da… pentru început poate ca este nevoie sa aloci ceva timp, astfel încât sa reușești sa fii la curent cu ultimele mișcări de pe piata.

Dar o sa observi ca odata cu trecerea timpul, pe măsură ce experienta se acumulează, nu o sa mai fie nevoie sa faci acest lucru.

Mai ales daca tii cont de acest criteriu – Cum sa investesti pe bursa. Și dacă cunoști care este beneficiul pe care ti-l oferă – Dobanda compusa.

Concluzie.

Pe final iti recomand sa fii hotărât și sa nu iti mai creezi prejudecăți. Pentru ca piata de capital nu are nici o treaba cu tot felul de astfel de intoxicări.

Plus ca nu este benefic sa traiesti cu premisa ca exista o pastila magica prin care poti sa faci bani fara sa oferi ceva la schimb. Și nici nu o sa poti sa sari vreodată peste etapele esentiale.

Asa ca, schimba-ți credințele și valorile pe care le-ai adoptat in timp. Pentru ca odata ce iti lipsesc rezultatele financiare, inseamna ca acestea nu au nici o baza reala.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *