Meniu Închide

3 elemente economice care te lasa fara bani

3 elemente economice care te lasa fara bani

3 elemente economice care te lasa fara bani.

In momentuĺ de fata un lucru devine din ce in ce mai real. Diferenta dintre bogati si saraci creste. Iar acest lucru se intampla in general in defavoarea celor de jos. A celor din patura sociala saraca.

Este un lucru din ce in ce mai vizibil. Si din ce in ce mai greu de evitat.

Iar acest lucru se intampla in special datorita unor diferente mari de mentalitate. Si datorită unei lipse acute de educatie financiara a celor din cea de-a doua categorie, a celor săraci.

Totusi, pe lângă faptul că există foarte multă lipsa de educatie financiara. Vreau sa iti spun ca exista inclusiv 3 elemente economice care contribuie la acest rezultat.

Sunt 3 elemente economice care te lasa fara bani. Care iti fură banii. Sunt 3 elemente economice, pe care daca nu stii sa le controlezi, o sa ramai sarac mult timp de acum inainte.

Este vorba despre:

Inflatie.
Taxe.
Datorii.

Sa le luam pe rand…

Inflatia.

Multi oameni nu inteleg acest concept economic. Sau mult mai rau, multi oameni inteleg total eronat modul în care inflatia isi produce efectele intr-o economie.

O sa iti vina foarte greu să crezi, însă în momentul in care inflatia creste, oamenii bogati sunt cei mai privilegiați.

Pentru ca aceștia au ocazia sa creasca preturile produselor pe care le vand. Sau au ocazia sa ceara mult mai multi bani in schimbul serviciilor pe care le oferă.

În schimb cei din patura sociala sunt cei mai afectați. Pentru ca economiile acestora isi pierd din valoare. Banii pe care aceștia i-au strâns la saltea, nu mai prezinta aceeasi valabilitate.

Încearcă să înțelegi următorul lucru:

În momentul in care se printează bani de către banca centrală, daca serviciile si bunurile raman la acelasi nivel, atunci inflatia o sa isi faca simțită prezența.

Asta înseamnă că banii își pierd din valoare. Asta înseamnă că produsele si serviciile se scumpesc.

Pe cine ii afecteaza cel mai mult acest lucru?

Pe angajați, bineinteles. Pe consumatori.

In schimb, cine are de castigat cel mai mult in urma acestui proces monetar?

Antreprenorii si investitorii, bineinteles. Poate chiar și freelancerii. Este vorba despre producători in general.

Legat de inflatie, exista doua materiale foarte bune pe site. Care te ajuta sa faci bani cand toti ceilalti pierd. Este vorba despre – Cum sa eviți inflatia si – Cum sa faci bani cand este inflatie.

Taxele.

Este cel mai important element economic prin care statul isi mentine controlul asupra celor din patura sociala saraca.

Da, este adevarat, doar asupra celor din patura sociala saraca. Pentru ca oamenii bogați nu plătesc aceleași taxe pe care le plătești si tu.

Bine, oamenii bogati pot inclusiv sa evite plata taxelor in totalitate si in deplina legalitate. Dar nu vreau sa vorbesc acum despre acest aspect.

Acum vreau sa iti arat care sunt diferențele de taxare. Vreau sa iti arat cum taxele te lasa pe tine fara bani. Mai ales atunci cand tu esti doar un simplu angajat.

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le cunosti. Ca de exemplu:

Un angajat plătește aprox 50% taxe către stat. Un antreprenor plateste undeva pe la 10-15% (depinde de stat) impozit pe profit (tine minte, pe profit nu pe cifra de afaceri).

Un angajat isi plătește taxele inainte. Iar dupa, isi primește restul de bani. Un antreprenor isi plătește taxele după. Iar dacă nu îi cheltuie pe toti inainte, plătește impozit. In schimb dacă cheltuie toti banii inainte nu mai plătește impozit.

Un angajat nu are reduceri de taxe, decat daca este defavorizat doamne fereste, din punct de vedere fizic. Un antreprenor are reduceri de taxe daca angajează șomeri, persoane cu handicap etc.

Dacă încă nu te-am lămurit, ai aici un material foarte bun în care am abordat mult mai pe larg problema taxelor – Cum sa eviți plata taxelor către stat.

Datoriile.

Buuun… iata ca am ajuns si la cea mai buna modalitate de sibjugare umană.

Dacă nu ești educat pe aceasta latura financiara. Dacă nu înțelegi cum functioneaza datoriile. Si daca nu stii cum sa te folosesti de acestea in mod pozitiv, o sa ramai sarac, exact asa cum am spus si la început, mult timp de acum inainte.

Fii atent aici… o sa iti spun un lucru pe care nimeni nu ti-l spune. Ia aminte si nu uita niciodată de acest exemplu pe care urmează să ti-l ofer.

Banca si datoria.

Sa ne imaginam ca exista o singura banca in lume. Iar aceasta este singura institutie financiară care este autorizată sa imprime bani. Sa tipareasca bani.

Te duci si te imprumuti la acea banca cu o suma oarecare. La o dobanda de 10% sa spunem. Orice imprumut vine la pachet cu o dobanda, cred ca esti de acord cu mine.

Acum tu trebuie sa ii oferi banii înapoi bancii, plus o dobanda de 10%, bineinteles. Totusi, acei bani de dobanda trebuie sa ii iei de undeva.

Însă, daca banca nu imprimă acei bani, înseamnă că tu nu ai cum să îi oferi bancii inapoi, banii de dobanda. Pentru ca tu nu ai dreptul sa ii tipărești.

Pur si simplu banca a tipărit bani pe care ti i-a oferit imprumut in schimbul unei dobanzi. Dar suma de bani care este echivalentă cu acea dobanda, pe care tu trebuie sa o oferi inapoi bancii, nu exista in piata.

Intri intr-un cerc vicios din care nu mai poti sa iesi.

Acum te intreb eu pe tine. Cum poti sa iesi din acest cerc vicios?

Păi in primul rand nu mai poti sa iesi din acest cerc vicios decat daca vrea banca. Decat daca iti anulează dobanda. Doar ca acest lucru nu o sa se intample niciodată, mai ales pe persoana fizica.

Asta înseamnă că în acest moment tu ești la cheremul băncii. Pentru ca de fiecare data cand banca imprimă bani, o face doar in schimbul unei dobanzi.

Asta la rândul său, înseamnă că datoria devine din ce in ce mai mare. Plus ca acest lucru genereaza inflatie…

Si astfel ne întoarcem inapoi de unde am plecat.

Nu stiu daca ai capacitatea sa înțelegi ceea ce am incercar eu sa iti explic. Însă, ideea este una destul de simpla:

Dacă nu stii sa te folosesti de această parghie, cum este datoria in mod pozitiv, nu o sa poti niciodata sa te diferențiezi de patura sociala saraca.

Dacă o sa rămâi toata viata ta un consumator, o sa te învârti intr-un cerc vicios din care nu o sa mai iesi niciodată.

Iar daca vrei sa înțelegi mult mai exact cum procedează oamenii bogati în momentul in care se împrumută, ai un material foarte bun aici – Datoriile te ajuta sa te imbogatesti intr-un ritm alert.

Concluzie.

Dacă vrei să ajungi bogat trebuie să înțelegi cum poti sa te folosesti de aceste elemente economice în favoarea ta.

Dacă vrei să ajungi bogat trebuie sa joci in perimetrul investitorilor sau al antreprenorilor. Astfel incat sa te folosesti de inflatie si sa iti cresti incasarile.

Dacă vrei să ajungi bogat, trebuie sa faci de asa natura incat sa plătești mai putine taxe către stat. Sa o faci legal si sa profiti de interpretarea codului fiscal.

Dacă vrei să ajungi bogat, trebuie sa iti creezi datorii bune. Adică să te folosesti de banii împrumutați si sa achizitionezi active care iti genereaza flux de numerar constant si pe termen lung.

Spor la bani!

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *