Meniu Închide

3 lectii pentru un statut financiar de succes

3 lectii pentru un statut financiar de succes

3 lectii pentru un statut financiar de succes.

In majoriatea momentelor din viata ta ai parte de nenumarate lectii financiare. Iar modul de absortie al acestora poate fi diferit (constient sau inconstient).

Totusi, unele lectii sunt atat de importante si imperios necesare. Incat intelegerea lor reprezinta o cerinta obligatorie daca iti doresti sa ai parte de un statut financiar sanatos.

In cadrul acestui material o sa afli 3 dintre cele mai importante astfel de lectii:

Banii multi nu vin in functie de timpul pe care tu il petreci la servici. Ei reprezinta echivalentul valorii pe care tu o oferi in societate.

Banii reprezinta rezultatul unei forme de efort din partea ta (fizic sau mental).

Majoritatea oamenilor, adica peste 90%, isi castiga banii platind in schimbul acestora un efort fizic constant. Celalalt procent din populatie, minoritatea, isi insusesc banii in schimbul unui efort mental.

Ca o paranteza (sa depui un efort mental este mult mai dificil decat un efort fizic, din acest motiv exista doar o minoritate care practica acest obicei).

Cum reusesc cei minoritari sa primeasca bani multi in schimbul unui efort mental? Cum este posibil acest lucru?

In viata noastra exista ceva ce se cheama valoare. Valoarea reprezinta acel lucru pentru care oamenii sunt dispusi sa plateasca bani multi in schimbul acesteia.

Valoarea poate fi orice activitate, orice bun sau orice serviciu care satisface o nevoie a omului. Sau poate fi o metoda prin care poti rezolva o problema. Ai un articol foarte bun legat de acest subiect aici – Ofera valoarea si o sa castigi mai multi bani.

Tinand cont de acest lucru, daca vrei sa faci bani nu trebuie sa urmaresti neaparat sa faci bani. 

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa oferi valoare oamenilor din jur. Iar oamenii se vor oferi sa te plateasca cu bani in schimbul valorii pe care tu le-o oferi.

Cu cat oferi valoare pentru mai multi oameni cu atat mai multi bani o sa incasezi.

Banii nu aduc fericirea, dar iti pot salva viata, iti pot intretine casnicia sau iti pot oferi acces la un trai libertin.

Fericirea unui om este generata doar la nivel mental (este foarte simplu, nu are rost sa mai dezvoltam). Daca nu esti fericit cand esti sarac nu vei fi fericit nici cand ajungi bogat (acelasi lucru este valabil si invers).

Totusi, banii iti ofera sprijin intr-o proportie enorma, astfel incat sa poti sa iti intretii fericirea pe care tu vrei sa o traiesti.

Acest lucru devine valabil datorita faptului ca banii iti ofera independenta, dar mai ales libertate.

  • Iar libertatea pe care ti-o ofera banii iti permit sa traiesti viata asa cum vrei tu.
  • Iti permit sa ai acces la anumite oportunitati pe care altii nu le au.
  • Iti permit sa ai acces la o educatie superioara si la un sistem medical corect.

In momentul in care banii pleaca din buzunar, acestia se transforma intr-o pierdere financiara sau intr-un castig, depinde de cel care detine buzunarul.

Cu totii vom ajunge la un moment dat sa facem bani, sa castigam primii nostrii bani. Chiar daca esti angajat, chiar daca esti antreprenor, chiar daca esti investitor.

Nu asta este problema… Problema apare in momentul in care te folosesti de acei bani. Problema o reprezinta modul cum vei cheltui acei bani. Am discutat si in cadrul urmatorului articol despre acest aspect – Diferenta dintre un bogat si un sarac.

Acest aspect ii separa pe cei ce reusesc sa atinga un statut financiar de succes sau cei care vor ramane in continuare la acelasi nivel. Modul cum isi cheltuie banii.

Si tinand cont de aceste considerente, asta este cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci incepand chiar din acest moment. Trebuie sa inveti sa cheltui banii.

Iar ca sa poti sa reusesti acest lucru o sa iti ofer un indiciu destul de simplu.

Atunci cand cheltui bani, adica de fiecare data cand un ban pleaca din buzunarul tau. Trebuie sa faci in asa fel, incat acest lucru sa se transforme intr-o investitie pozitiva.

Asta inseamna ca banii trebuie sa se intoarca inapoi in buzunarul tau intr-o perioada scurta sau relativ medie de timp, dar mult mai multi decat au fost initial.

Exact asa cum am transmis si in cadrul acestui material – Cum sa faci bani chiar daca nu ai un job.

Insa, daca in momentul in care castigi bani, primul lucru pe care il faci este sa ii cheltui impulsiv pe produse, distractie si stimuli externi, care nu fac altceva decat sa iti ofere o alinare sufleteasca de moment, vei reveni la statutul financiar initial.

Adica nu o sa existe nici o diferenta benefica pentru tine (pur si simplu iti vei pastra acelasi standard financiar mult timp de acum inainte).

Concluzie.

Daca cunosti deja aceste lectii financiare, inseamna ca parcurgerea acestui material a reprezentat o buna recapitulare pentru tine.

In schimb, daca este pentru prima data cand te lovesti de aceste aspecte, vreau sa iti spun intr-un final ca importanta acestora este primordiala. Atunci cand vrei sa ai parte de o fundatie financiara solida, pe care sa se sprijine un statut financiar de succes.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

3 lectii pentru un statut financiar de succes.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *