Meniu Închide

3 reguli ale oamenilor bogati

3 reguli ale oamenilor bogati

3 reguli ale oamenilor bogati

Vreau sa iti spun inca de la inceput ca iau in calcul doar acei oameni bogati care si-au construit averea prin propriul devotament. Nu ma refer la bogatii care au probleme cu legea, pentru ca acestia reprezinta o simpla minoritate.

Acei oameni care au acumulat bogatii prin a incalca drepturile si principiile celorlalti nu au de castigat la infinit. Eu nu uit si nici tu nu trebuie sa uiti faptul ca ” urciorul nu merge de multe ori la apa “.

În fine, tu trebuie sa stii ca oamenii care castiga bani cinstit si care au idee de principiul prosperitatii, cunosc anumite reguli pe care le respecta. Iar mai jos o sa iti prezint 3 dintre acestea.

Iata deci care sunt cele 3 reguli ale oamenilor bogati :

Banii nu sunt o recompensa.

Aceasta regula te ajuta sa intelegi care este diferenta dintre banii pe care ii castigi usor si banii pe care ii castigi oferind la schimb eforturi enorme din partea ta.

Castigi bani usor in momentul in care pui pasiune in ceea ce faci. Insa, daca muncesti doar pentru a astepta ziua de salariu inseamna ca te afli intr-o mare problema. Iti lipseste directia si cunoasterea de sine.

In acelasi timp, atunci cand nu ai multumirea efortului depus vei privi banii ca pe o recompensa. Si vei gasi tot felul de motive pentru a-i cheltui.

Pot sa iti spun ca in momentul in care m-am angajat pentru prima data, nu intelegeam deloc aceasta regula. Credeam ca banii pe care ii castig sunt o recompensa a muncii mele. Cand incasam salariul nu stiam cum sa cheltui banii mai repede. Traiam dupa premiza dupa care traiesc foarte multi oameni. Ii cheltuiam deoarece credeam ca sunt meritati. Credeam ca dupa o luna de munca merit si eu sa imi fac toate poftele.

In schimb cand am aflat de aceasta regula a oamenilor bogati am inceput sa imi schimb comportamentul fata de bani.

  • Am inceput sa ii vad ca pe o unitate de masura a performantei.
  • Am inceput sa lucrez in domeniul in care eram pasionat.
  • Am inceput sa nu mai ma concentrez pe bani, ci pe valoarea pe care o ofer.

Iar banii au inceput sa vina chiar daca eu ii caut sau nu. Pentru ca pur si simplu banii s-au transformat intr-un bonus pe care eu il primesc in urma prestatiei pe care o desfasor.

Talentele trebuie antrenate.

Incearca sa intelegi ca oamenii bogati isi descopera talentele si pasiunile. Acestia cunosc inca de la o varsta foarte frageda ceea ce vor sa faca cu viata lor. Cunosc faptul ca daca vor sa duca o viata lipsita de griji, trebuie sa isi desfasoare activitatea intr-un domeniu in care ar lucra chiar si pe gratis, daca nimeni nu ar fi dispus sa ii plateasca.

Asa ca, daca ai un talent lucreaza-l si slefuieste-l cat poti de mult.

In orice domeniu de activitate, exista cineva care este mult mai inteligent decat esti tu. Invata de la el, fura meserie iar apoi da totul ca sa il intreci. Iar daca scopul tau este acela de a deveni mai bun decat el, cu siguranta ca si castigurile tale vor fi mai mari ca ale lui. Totul se leaga.

Eu sunt de parere ca efortul constant si perseverenta bat la fundul gol talentul si geniul. Dar cu siguranta aceasta regula ( talentul trebuie antrenat ) nu poate fi neglijata. Sunt sigur ca fiecare dintre noi ne nastem cu anumite inclinatii profesionale. Da totul din tine pentru a le descoperi. Sau daca ai facut-o deja, lucreaza-le pana la epuizare.

Citeste si – 3-credinte-care-te-mentin-sarac-fereste-te-de-ele/

Oamenii sunt cea mai mare resursa.

Suntem inconjurati de oameni si trebuie sa inveti sa lucrezi in echipa. In spatele tuturor brandurilor mondiale se afla de fapt resursa umana.

In acelasi timp, aproprie-te de oamenii bogati pentru ca vei invata cate ceva de la fiecare. Crede-ma ca isi vor face timp pentru tine. Desi pare greu de crezut, cu cat un om este mai bogat cu atat este mai deschis si mai prietenos. Orgoliul dus la extrem si ambitia prosteasca le gasesti in general la patura sociala saraca.

Oamenii bogati au mentori de la care se inspira. Oameni precum Muhammad Ali si Reg Park au fost adevarati mentori pentru Arnold Schwarzenegger.

Din acest motiv, iti recomand urmatorul lucru :

Gaseste-ti mentori care au excelat pe latura ta profesionala. Urmareste-i si vezi ce fac ei pentru a reusi in acel domeniu. Apoi, aplica si tu aceleasi mecanisme in cadrul parcursului tau.

Iar in acelasi timp, invata sa formezi oameni si invata sa crezi in ceilalti. Nu mai cauta sa faci tu totul. Sunt valori umane de apreciat carora le poti intrebuinta multe din activitatile tale.

Ca sa poti sa faci acest lucru, trebuie sa ai capacitatea sa intelegi ca in acelasi timp esti si mentor dar in acelasi timp esti si discipol. In momentul in care urmaresti pe cineva, exista cineva care te urmareste pe tine, care vrea sa fie ca tine. Fii deschis cu acea persoana si arata-i ca se poate. Fii un bun motivator pentru el.

Concluzie.

Intr-un final vreau sa iti spun ca aceste 3 reguli prezentate anterior, fac parte din filozofia de viata a oamenilor bogati. Dar, de obicei in spatele acestor reguli sta puterea de schimbare a fiecaruia dintre noi. Putere care la unii este mai mica iar la altii este mai mare.

Totusi, daca ai o capacitate de adaptare la tot ceea ce inseamna nou, vei reusi sa aplici cu iscusinta aceste reguli. Reguli care pot sa iti aduca bunastare si prosperitate materiala pe termen lung.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

3 reguli ale oamenilor bogati.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *