Meniu Închide

3 reguli ale oamenilor bogati

3 reguli ale oamenilor bogati

3 reguli ale oamenilor bogati

Oamenii care castiga bani cinstit si care înțeleg principiul prosperitatii, respecta anumite reguli.

Bine, poate mulți dintre ei o fac inconstient. Sau poate mulți dintre ei sunt conștienți de acest lucru. Dar când vrei sa iti explice și ție cum procedează, acestia se folosesc de alți termeni.

Oricum ar fi, ideea e ca atat timp cât tii cont de ceea ce urmeaza sa iti transmit. Fii sigur ca o sa ai doar de castigat. Din punct de vedere financiar bineinteles.

Pe langa multe alte reguli sau principii pe care trebuie sa le respecti. Am discutat despre unele dintre acestea aici – 2 principii financiare de baza.

Exista încă 3 reguli, despre care vreau sa discutam în cadrul acestui material. Vorbim mai exact despre 3 reguli ale oamenilor bogati

Banii nu sunt o recompensa.

Aceasta regula te ajuta sa intelegi care este diferenta dintre banii pe care ii castigi usor si banii pe care ii castigi greu.

Privesti banii ca pe o recompensa în momentul în care te jertfesti în mod constant în schimbul acestora. În momentul în care lucrezi într-un domeniu care nu te reprezinta si in compania unor oameni cu care nu esti compatibil.

Plus ca in acest caz, nu ai mulțumirea efortului depus. Și aștepți ziua de salariu cu nerăbdare. Lucruri care te fac sa găsești tot felul de motive pentru a-i cheltui.

În schimb, in momentul in care pui pasiune in tot ceea ce faci, lucrurile stau exact invers.

Nu o sa te mai agiti legat de bani. Mai ales când știi ca acestia reprezinta echivalentul valorii pe care tu o oferi in societate.

Am discutat despre cum poti sa oferi valoare mult mai in detaliu, in cadrul acestui material – Cum sa faci bani si sa oferi valoare la schimb.

Banii reprezinta unitatea de măsură a performantei.

Pot sa iti spun ca in momentul in care nu aveam nici o treaba cu afacerile. Și nu intelegeam care este rostul investitiilor, nu vedeam esenta acestei reguli.

Credeam ca banii pe care ii castig sunt o recompensa a muncii mele. Iar cand incasam banii nu stiam cum sa ii cheltui mai repede.

Traiam dupa premisa dupa care traiesc foarte multi oameni. Ii cheltuiam deoarece credeam ca ii merit. Credeam ca dupa o luna de munca merit si eu sa imi fac toate poftele.

In schimb cand am aflat de aceasta regula a oamenilor bogati am inceput sa imi schimb comportamentul fata de bani.

  • Am inceput sa ii vad ca pe o unitate de masura a performantei.
  • Am inceput sa lucrez in domeniul in care sunt pasionat.
  • Am inceput sa nu mai ma concentrez pe bani, ci pe valoarea pe care o ofer.

Iar banii au inceput sa vina chiar daca eu ii caut sau nu. Pentru ca pur si simplu banii s-au transformat intr-un bonus. Pe care eu il primesc in urma prestatiei pe care o desfasor.

Talentele trebuie antrenate.

Oamenii bogati inteleg inca de la o varsta foarte frageda, ceea ce vor sa faca cu viata lor.

Acesti oameni își descoperă talentele. Acesti oameni pun pasiune în ceea ce fac. Și acești oameni înțeleg ca banii nu reprezinta scopul în sine. Banii sunt de fapt efectul.

Plus ca pe lângă acest aspect, oamenii bogati ajung sa duca o viata lipsita de griji. Deoarece își desfasoare activitatea intr-un domeniu care ii reprezinta.

Asa ca, daca ai un talent lucreaza-l si slefuieste-l cat poti de mult.

In orice domeniu de activitate, exista cineva care este mult mai inteligent decat esti tu. Invata de la el, fura meserie iar apoi da totul ca sa il intreci.

Iar daca scopul tau este acela de a deveni mai bun decat el, cu siguranta ca si castigurile tale vor fi mai mari ca ale lui. Totul se leagă.

Exact asa cum ti-am aratat ca este psibil si in cadrul acestui material – Cum poti sa câștig mai multi bani.

Eu sunt de parere ca efortul constant si perseverenta bat la fundul gol talentul si geniul.

Dar aceasta regula (talentul trebuie antrenat) nu trebuie neglijata. Deoarece sunt sigur ca fiecare dintre noi ne nastem cu anumite inclinatii profesionale.

Asa ca, da totul din tine pentru a le descoperi. Sau daca ai facut-o deja, lucreaza-le pana la epuizare.

Oamenii sunt cea mai mare resursa.

In spatele tuturor brandurilor mondiale se afla de fapt resursa umana.

Suntem inconjurati de oameni. Si din acest motiv trebuie sa inveti sa lucrezi in echipa.

In acelasi timp, aproprie-te de oamenii bogati. Pentru ca o sa inveti cate ceva de la fiecare. Crede-ma ca isi vor face timp pentru tine.

Desi pare greu de crezut, cu cat un om este mai bogat cu atat este mai deschis si mai prietenos. Orgoliul dus la extrem si ambitia prosteasca le gasesti in general la patura sociala saraca.

Plus ca oamenii bogati au și ei mentori la randul lor. Mentori sau modele umane de la care aleg sa se inspire.

Ca și exemplu, Arnold Schwarzenegger i-a urmărit de aproape pe Muhammad Ali si pe Reg Park.

Din acest motiv, iti recomand urmatorul lucru:

Gaseste-ti mentori sau modele umane care au excelat pe latura ta profesionala. Urmareste-i si vezi ce fac ei pentru a reusi in acel domeniu. Apoi, aplica si tu aceleasi principii in cadrul parcursului tau.

In acelasi timp, invata sa formezi oameni si invata sa crezi in ei.

Nu mai cauta sa faci tu totul. Deoarece sunt multe persoane de apreciat, carora le poti intrebuinta multe din activitatile tale.

Totusi, ca sa poti sa faci acest lucru, trebuie sa intelegi ca în viata ești si mentor dar esti si discipol în același timp.

In momentul in care urmaresti pe cineva, exista cineva care te urmareste pe tine, care vrea sa fie ca tine.

Asa ca, fii deschis cu acea persoana si arata-i ca se poate. Fii un bun motivator pentru el.

Concluzie. 3 reguli ale oamenilor bogati.

Intr-un final vreau sa iti spun urmatorul lucru:

Incearca sa intelegi ca in momentul in care vrei sa ajungi bogat trebuie sa iti schimbi credințele si convingerile interioare.

Pentru ca atat timp cât nimic nu se schimba în interior, fii sigur ca nici în exterior nu o sa se schimbe nimic.

În același timp, odata ce nu ai bani, inseamna ca exista ceva ce nu știi. Totuși, acest lucru nu trebuie sa te impiedice niciodata sa afli ceea ce trebuie sa știi.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?