Meniu Închide

4 gesturi prin care atragi antipatia celor din jur

4 gesturi prin care atragi antipatia celor din jur.

Cred ca si tu ai parte de momente in care prezenta anumitor personaje in jurul tau, iti provoaca o stare de irascibilitate. Persoane care te deranjeaza si enerveaza, desi nu stii exact din ce motiv. Pur si simplu exista acel ceva, prin care denota o antipatie de nivel superior.

Totusi, daca acorzi o atentie mai mare limbajului nonverbal al acestora, o sa observi ca acesti oameni adopta anumite gesturi care contribuie cu eficacitate la transmiterea acestor stari. Gesturile sunt facute inconstient si neintentionat, dar chiar si asa ele, iti creeaza un mare sentiment de respingere.

In acelasi timp, vreau sa stii ca vor exista momente cand poate vei apela si tu la aceste gesturi chiar daca o vei face inconstient. Insa, tot ceea ce trebuie sa faci este sa incerci sa reduci cat de mult poti folosirea acestora.

Muscatul unghiilor.

Reprezinta un gest de nervozitate si de stres, in mod special din cauza sentimentului de insecuritate. Iar cu cat insecuritatea este mai mare cu atat mai multe degete au de suferit.

Este esential sa faci un efort si sa elimini acest obicei. Pentru ca iti vei creea o imagine negativa si vei fi catalogat de catre ceilalti intr-un mod nu foarte prietenos.

Nu uita ca in cadrul societatii, cei care sunt atractivi si cei care detin un sarm destul de specific, nu recurg la astfel de tertipuri de limbaj nonverbal.

Privitul in jos.

In momentul unui contact vizual, daca tu esti primul care isi muta privirea inseamna ca te desconsideri in fata celuilalt. Cu atat mai mult daca primul lucru pe care il faci este sa privesti in jos. Pentru ca privitul in jos in mod repetat denota o personalitate lipsita de curaj. Si o personalitate supusa dorintelor si ideologiilor celor din jur.

Asa ca, tinand cont de aceste considerente, iti recomand sa privesti oamenii in ochi. Si sa nu te feresti niciodata sa te exprimi in fata celorlalti intr-un mod specific.

Nu pentru ca vreau eu sa faci acest lucru, ci pentru ca doar asa poti sa ai parte de beneficiile pe care ti le ofera o personalitate construita pe incredere si siguranta de sine.

Genunchiul agitat.

Este un gest care se aseamana foarte mult cu muscatului unghiilor. Deoarece creeaza in exterior un impact vizual destul de negativ.

In acelasi timp, vreau sa iti spun ca acest obicei inspira o agitatie interioara si o precipitatie de nivel superior. Pe tine nu cred ca te afecteaza foarte mult. Insa, pentru cei din jurul tau, acest gest chiar reprezinta o mare problema.

Asa ca, in momentul in care te afli in public si iti misti genunchiul ca si cum acesta ar fi bolnav de parkinson, o sa ai surpriza sa ti se atraga atentia, chiar in momentul in care nici macar nu erai constient de acest lucru.

Citeste si afla – Ce mesaje ascunse transmite un zambet.

Bratele incrucisate.

Acest gest denota o atitudine defensiva din partea ta si este cu siguranta pozitia care inchide canalul de comunicare dintre doua persoane. Pentru ca in urma unor studii temeinice, s-a ajuns la urmatoarea concluzie :

Daca tii bratele incrucisate in momentul in care interlocutorul vorbeste, vei retine cu 40 la suta mai putin din ceea ce transmite acesta, comparativ cu o persoana care nu tine bratele incrucisate.

Asa ca, daca ai capacitatea de a te analiza intr-un moment in care te simti amenintat sau cand dpdv mental nu esti de acord cu ceea ce iti transmite interlocutorul, o sa observi ca vei avea tendinta de a adopta pozitia bratelor incrucisate.

In concluzie, vreau sa iti spun ca aceste gesturi etalate anterior nu sunt singurele gesturi care iti distrug buna reputatie. In cadrul unor materiale pe care urmeaza sa le public in curand pe site, o sa afli mult mai multe informatii legate de tot felul de tic-uri nonverbale.

Insa pe final, vreau sa iti recomand sa fii constient in momentul in care apelezi la astfel de gesturi nonverbale. Cu siguranta, desi cunosti faptul ca ele nu transmit un sentiment de confortabilitate, macar sa fii constient de existenta lor. Totusi, cu parere de rau observ ca multi oameni apeleaza la ele in mod inconstient.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

4 gesturi prin care atragi antipatia celor din jur.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *