Meniu Închide

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat – partea 2

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat - partea 2

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat – partea 2.

Prima parte a acestui material o găsești aici – PARTEA 1.

Iti recomand sa o parcurgi inainte, ca să poti să înțelegi mult mai in amanunt, care este ideea principala a acestui articol.

Totusi, daca ai facut deja acest lucru, o sa te rog sa citesti in continuare…

Casatorie.

Sunt foarte multi oameni care recurg la acest gest. Cu preponderență femeile…

Nu este un lucru rau sa te casatoresti cu cineva care este bogat. Bineinteles atât timp cât îl iubești. Atât timp cât te casatoresti cu el, pentru ca simti ca vrei sa traiesti toata viata alaturi de el.

Însă, daca te casatoresti cu un om de care nu esti atras si pe care nu îl iubești, doar ca sa pui mâna pe banii lui, o sa vezi ca intr-un final o sa rămâi si fara bani, dar si fara partener.

Este un pret foarte mare pe care o sa il platesti intr-un final, doar pentru simplul fapt ca vrei sa sari peste etape.

Poti sa ajungi bogat si fara sa te casatoresti cu o persoana bogata.

Este foarte simplu sa ajungi bogat natural si legal. De ce sa pierzi vremea si sa calci in picioare niște principii fundamentale si general umane.

Uita-te la statistici:

La momentul actual peste 60% dintre cei care sunt in top la nivel mondial, sunt la prima generatie. Asta înseamnă că si-au construit averea in stil propriu.

Nu au câștigat la loto. Nu au moștenit o avere si nu s-au căsătorit pentru bani.

Asta înseamnă că dacă parcurgi aceeasi pasi pe care i-au parcurs si ei, poti sa obții aceleași rezultate. Totul se copiază.

Stiu ca la scoala, profesorul te-a modelat astfel incat să nu iti aloci niciodată acest obicei. Însă, exact acest obicei face diferenta atunci cand vrei sa ajungi bogat.

Nu trebuie să stai tu acum sa inventezi roata, pentru ca au facut-o altii deja, cu mult timp înainte.

Vrei sa castigi un milion de euro? Atunci cauta un milionar in euro și roaga-l sa iti spuna si tie cum a făcut el primul milion. Este foarte simplu.

Nu este de ajuns pentru tine? Atunci afla de la mine, ca pe site sunt foarte multe articole care te ajuta în această privință.

Unul foarte bun, pe care iti recomand sa il citesti de îndată este urmatorul – Cum sa ajungi milionar: marele adevar.

Faimă.

Este foarte simplu sa ajungi bogat daca urmaresti sa devii faimos. Doar ca o sa fii nevoit sa iti vinzi la schimb o parte din libertate si din intimitate.

Plus ca pe langa acest lucru, O sa fii nevoit sa muncești foarte mult. O sa plătești un pret foarte mare.

Uita-te in lume, nu trebuie neaparat sa ma crezi pe mine. Si o sa observi ca majoritatea celor care sunt actori, sportivi, cântăreți de rang inalt, au muncit din răsputeri ca sa poata sa ajunga la acest nivel.

Ca actor ai nevoie de 8 ani, 10 ani sau mai mult, ca sa poti sa prinzi rădăcini. În schimb, ca antreprenor daca esti inteligent financiar, in 10 ani poti sa pui pe picioare un imperiu de ordinul miliardelor de euro.

După 10 ani, ca actor, daca vrei sa incasezi bani, o sa fii nevoit sa muncești in continuare. Mai ales daca nu esti inteligent financiar și daca nu stii cum sa iti controlezi banii.

În schimb, ca antreprenor sau investitor, după 10 ani de zile, poti deja sa te dai la o parte, și să îi arunci pe altii la înaintare.

Mai ales daca stii sa pui in functiune un sistem financiar, exact asa cum ti-am aratat ca trebuie sa faci in cadrul acestui material – Cum sa ajungi liber financiar.

De asta Ion Tiriac s-a băgat în afaceri. Pentru ca omul si-a dat seama ca oricât de multe trofee o sa castigi, daca nu stii sa gestionezi un business si daca nu înveți cum sa investesti eficient, nu o sa poti niciodată să îți cresti averea.

Daca esti faimos nu inseamna neaparat ca esti si inteligent financiar.

Lionel Messi, cel mai bogat fotbalist in anul 2020, s-a apucat de fotbal la 5 ani. Iar in toata cariera, acesta a adunat 500 de milioane de euro.

Deci tine minte… cel mai bogat fotbalist. Asta înseamnă că ceilalti, majoritatea, aveau o avere undeva pana pe la vreo 100 de milioane, după o viață întreagă de munca.

Mark Zuckerberg a fondat Facebook in 2004 la 20 de ani. Iar 10 ani mai tarziu a ajuns la o avere de 35 de miliarde de dolari.

Acum, care dintre cei doi este mai inteligent financiar?

Eu nu spun ca Lionel Messi nu a procedat corect. Probabil ca omul este foarte pasionat de fotbal. Asta este altceva…

Însă, atunci cand e vorba de bani acesta este un freelancer. Adică face parte din perimetrul stâng al indicatorului financiar.

Am discutat despre indicatorul financiar in cadrul acestui material – Ce este indicatorul financiar si tot ce trebuie sa stii tu despre acesta.

Asta înseamnă că dacă tu lucrezi in partea dreapta a indicatorului financiar, poti sa muncești cu cap, mult mai putin si sa faci mult mai multi bani. Fără să te rupi din punct de vedere fizic.

Aaa… o faci din placere la fel ca Messi, atunci este altceva, fă-o. In schimb, daca o faci pentru bani, atunci esti intr-o mare problema. Pentru ca nu asa se fac banii.

De asta vezi actori sau cântăreți celebrii care se droghează sau care se sinucid. Deoarece acestia au căutat faima. Crezând că astfel o sa isi rezolve problema cu banii.

Lăcomie.

A treia lege a lui Newton spune următorul lucru:

Cand un corp acționează asupra altui corp cu o forță (actiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului (reactiune) in aceeasi masura si in acelasi fel, dar in sens contrar.

Asta înseamnă că dacă ești lacom poti să ajungi bogat, dar nu o sa te simti niciodată bogat cu adevarat.

Pentru ca ceilalți oameni o sa se poarte cu tine la fel. O sa te ocolească, o sa fie reticenți. O sa fie lacomi cu tine.

Dacă ajungi bogat din lăcomie, o sa ramai din ce in ce mai singur. Iar atunci cand o sa iti doresti sa cresti, o sa fii nevoit sa lucrezi si mai mult ca sa iti atingi obiectivul. Pentru ca nimeni nu o sa fie dispus sa te ajute.

Cand esti lacom si nu te intereseaza soarta celor din jur, dacă nu iti faci timp pentru ceilalti oameni, o sa te reîntorci la starea inițială din punct de vedere financiar.

Pentru ca in mod reciproc, nici ceilalti oameni nu isi vor face timp pentru tine.

Cu cat oferi mai multi bani, cu atat o sa primesti mai multi bani.

Daca ai probleme cu banii, primul lucru pe care iti recomand sa il faci este sa începi să oferi bani in mod regulat. Fa tot felul de acte de caritate. Nu mai fi lacom.

Ajuta-i pe oamenii care sunt bolnavi.
Ofera-le o masă celor nevoiași.
Vino in sprijinul celor defavorizați.

Cei din patura sociala saraca prefera sa nu le ofere bani celorlalti, deoarece nici ei nu au bani de ajuns.

Dar exact asta este si ideea, acești oameni nu au bani de ajuns, deoarece nu vor sa ofere bani si celorlalti, in mod regulat.

Dar atentie, nu trebuie să ii dai bani unui om care iti cere bani, unui om care cerșește, unui om care poate sa muncească dar prefera sa nu faca acest lucru. Trebuie sa ii dai bani unui om care are nevoie cu adevarat.

Exista o diferenta enorma aici. Sper ca ai capacitatea sa conștientizezi aceasta diferenta.

In cadrul acestui articol – De ce nu trebuie să îți fie mila de cerșetori, am abordat mult mai pe larg acest subiect.

Concluzie. 5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat – partea 2.

Tine minte aceste 5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat:

Pariuri.
Moștenire.
Căsătorie.
Faima.
Lăcomie.

Si incearca sa te detesezi odată pentru totdeauna de aceste metode. Încearcă să cauți calea reala si sănătoasă in momentul in care vrei sa faci bani.

Nu exista nici o cale mai buna. Nu exista nici o metoda mai buna prin care poti sa ajungi bogat, decât propria inteligenta financiara.

Totul pleaca din interior. Acolo este cheia oricărei averi. Acolo se află bogatia ta. Trebuie doar sa stii cum sa o scoti la suprafață.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?