Meniu Închide

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat - partea 2
Ghid investitii imobiliare

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat.

Stiai ca exista ceva mult mai important pentru tine, decat obiectivul de a te îmbogăți?

Exact, este vorba despre modul prin care alegi sa te imbogatesti.

Mulți oameni nu isi dau seama, dar procesul si modul prin care o sa ajungi bogat, reprezinta pilonul pe care o sa se sprijine acea bogăție.

Atât timp cât pilonul nu este unul solid, atât timp cât pilonul nu implica o inteligenta financiara elementara, o sa pierzi tot.

Mai pe scurt, daca vrei sa fentezi lucrurile sau daca vrei sa sari peste etape, o sa pierzi toti banii pe care ii castigi, deoarece nu o sa ai capacitatea sa ii gestionezi.

Ideea este una destul de simpla:

Mintea ta este singura soluție. Acolo trebuie sa lucrezi. Bogatia pleaca din interior.

Pot sa iti dau oricât de multi bani imi ceri tu. Dacă mintea ta nu este setata, astfel incat sa poata sa gestioneze acea suma de bani, degeaba tii dau.

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat.

Hai sa vedem despre ce este vorba…

Primul mod greșit: Pariurile.

Este cea mai proastă alegere pe care poti sa o faci, atunci când e vorba de bani. Pentru ca o sa intri într-un cerc vicios, din care nu o sa mai poti sa iesi niciodată.

Lucrurile se prezintă în felul urmator:

În momentul in care joci la pariuri exista posibilitatea sa ai parte in general de doua experiente diametral opuse: Sa pierzi bani sau sa castigi bani.

În ambele cazuri, finalul este acelasi. In ambele cazuri o sa rămâi fără bani.

In primul caz o sa devii obsedat sa iti recuperezi banii pe care i-ai pierdut. Astfel o sa vii cu mai multi bani, pe care o sa ii pierzi in acelasi mod.

Iar in al doilea caz, placerea cîștigului o sa te entuziasmeze si o sa vrei sa castigi din nou.

Doar ca de fapt tu o sa pierzi inclusiv suma de bani pe care ai castigat-o initial. O sa iti explic imediat de ce se intampla acest lucru.

De ce câștigătorii la loto pierd banii.

Păcănelele, pariurile sau loteria sunt setate special, astfel incat sa dea afara mult mai putini bani decat încasează.

Iar când spun acest lucru ma refer la procente. Este logic, orice patron vrea ca sa castige bani, nu sa piardă bani. Iar tu esti produsul lor. Tu esti vaca de muls, ca să spun așa.

Da, la loterie sunt oameni care castiga milioane de euro. Însă, marea majoritate a acestora revin intr-un final la starea financiara inițială.

De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca mintea lor a fost luată prin surprindere. Exact ca un copil pe care il iei din clasa a 2-a si il duci direct in clasa a 5-a, il blochezi.

Ideea e ca mintea umana este setată pe un anumit nivel financiar. De exemplu daca venitul tau este de 2.000 de euro lunar, atunci ala este nivelul tau financiar. Atât poti tu, asta este realitatea ta.

În schimb, daca te trezesti cu 3 milioane de euro in mana brusc, o sa te pierzi. Pentru ca mintea ta nu o sa poata sa gestioneze o sumă mult mai mare decat nivelul tau financiar.

Asa ca din acest motiv, mintea ta o sa faca tot posibilul ca sa scape de ei. Deoarece nu se simte confortabilă in aceasta stare.

Iar tot acest lucru o sa se intample inconstient crede-ma. Fără ca tu macar să înțelegi ceea ce se intampla de fapt.

Uite de exemplu 10 astfel de oameni care au pierdut toti banii – https://cespun.eu/blestemul-castigatorilor-la-loto/

Al doilea mod gresit: Moștenirea.

Se intampla undeva prin anii 2010…

Ideea e ca acest prieten despre care vreau sa iti povestesc, a moștenit la un moment dat vreo 800.000 de euro.

Nu are rost sa iti spun de ce a moștenit acești bani, nu cred ca te ajuta pe tine cu ceva acest lucru. Dar este important sa intelegi ca omul a pus mana pe bani si a inceput sa isi arate realitatea financiară.

A început să își cumpere mașini, si-a luat două, un BMW X5 si un MERCEDES GL, imi aduc amimte si acum. Ca sa poata sa le schimbe in momentul in care una dintre ele era în service.

Si-a cumparat o casa mult mai mare, cu mult mai multe utilități, undeva pe la periferia orasului. Dar care a venit la pachet cu anumite costuri de un nivel mult mai înalt.

A plecat prin lume, s-a distrat, a pierdut noptile, si-a cumparat haine de firma. A cheltuit banii în stil de consumator.

Si bineinteles ca a facut tot ce a ținut de el, astfel incat sa îmi arate si mie dar si celorlalti prieteni ai lui acest lucru.

La un moment dat, si-a vandut mașinile, casa si s-a mutat la părinți. Iar intr-un final stiu ca se mutase undeva prin chirie, pe la niste chinezi.

Nu am mai auzit de el de vreo 10 ani…

De ce majoritatea celor care moștenesc o avere, pierd banii.

Sunt și oameni care moștenesc averi și care reușesc sa isi multiplice banii. Sau sa atinga un statut financiar mult mai inalt.

Dar acești oameni sunt o minoritate. Iar probabil că meritul ii aparține și părintelui, măcar intr-o anumita proportie.

Totusi, majoritatea oamenilor cand pun mana pe bani, ii cheltuie aiurea. Adica isi cumpara masini, case si haine. Sau se distrează în exces.

Aceștia nu inteleg cum se consolidează o avere. Acești oameni habar nu au cum trebuie sa procedezi daca vrei sa pui banii sa lucreze pentru tine.

Acești oameni nu inteleg ce inseamna sa vinzi o marfa sau un serviciu. Si sa oferi valoare celor din societate.

Iar acest lucru se intampla pentru ca au o mentalitate de consumator. Si nu inteleg ce inseamna sa fii producator.

Legat de partea asta de prietenie si de bani, cand vrei sa ajungi bogat, trebuie sa renunti la o parte din prieteni. Afla care sunt acestia.

Al treilea mod gresit: Casatorie.

Sunt foarte multi oameni care recurg la acest gest. Cu preponderență femeile…

Nu este un lucru rau sa te casatoresti cu cineva care este bogat. Bineinteles atât timp cât te casatoresti cu el, pentru ca simti ca vrei sa traiesti toata viata alaturi de el.

Însă, daca te casatoresti cu un om pe care nu îl iubești, doar ca sa pui mâna pe banii lui, o sa vezi ca intr-un final exista posibilitatea sa rămâi si fara bani, dar si fara partener.

Este un pret foarte mare pe care o sa il platesti intr-un final, doar pentru simplul fapt ca vrei sa sari peste etape.

Cum ajungi bogat fara sa te casatoresti cu o persoana bogata.

Este foarte simplu sa ajungi bogat sanatos si legal. De ce sa pierzi vremea si sa calci in picioare niște principii fundamentale si general umane.

Uita-te la statistici:

La momentul actual peste 60% dintre cei care sunt in top la nivel mondial, sunt la prima generatie. Asta înseamnă că si-au construit averea in stil propriu.

Nu au câștigat la loto. Nu au moștenit o avere si nu s-au căsătorit pentru bani.

Asta înseamnă că dacă parcurgi aceeasi pasi pe care i-au parcurs si ei, poti sa obții aceleași rezultate. Totul se copiază.

Nu trebuie să stai tu acum sa inventezi roata, pentru ca au facut-o altii deja, cu mult timp înainte.

Vrei sa castigi un milion de euro? Atunci cauta un milionar in euro și roaga-l sa iti spuna si tie cum a făcut el primul milion. Este foarte simplu.

Al patrulea mod gresit: Faima.

Uita-te in lume, nu trebuie neaparat sa ma crezi pe mine. Si o sa observi ca majoritatea celor care sunt actori, sportivi, cântăreți de rang inalt, au muncit enorm ca sa poata sa ajunga la acest nivel.

Ca actor ai nevoie de 5 ani, 10 ani sau mai mult, ca sa poti sa prinzi rădăcini. În schimb, ca antreprenor daca esti inteligent financiar, in 10 ani poti sa pui pe picioare un imperiu de ordinul miliardelor de euro.

După 10 ani, ca actor, daca vrei sa incasezi bani, o sa fii nevoit sa muncești in continuare. Mai ales daca nu esti inteligent financiar și daca nu stii cum sa iti controlezi banii.

În schimb, ca antreprenor sau investitor, după 10 ani de zile, poti deja sa te dai la o parte, și să îi arunci pe altii la înaintare.

De asta Ion Tiriac s-a bagat în afaceri. Pentru ca omul si-a dat seama ca oricât de multe trofee o sa castigi, daca nu stii sa gestionezi un business si daca nu înveți cum sa investesti eficient, nu o sa poti niciodată să îți consolidezi averea.

Un om faimos nu inseamna neaparat ca este si inteligent financiar.

Lionel Messi, cel mai bogat fotbalist in anul 2020, s-a apucat de fotbal la 5 ani. Iar in toata cariera, acesta a adunat 500 de milioane de euro.

Deci tine minte… cel mai bogat fotbalist de la vremea respectiva. Asta înseamnă că ceilalti, majoritatea, aveau o avere undeva pana pe la vreo 100 de milioane, după o viață întreagă de munca.

Mark Zuckerberg a fondat Facebook in 2004 la 20 de ani. Iar 10 ani mai tarziu a ajuns la o avere de 35 de miliarde de dolari.

Acum, care dintre cei doi este mai inteligent financiar?

Eu nu spun ca Lionel Messi nu a procedat corect. Probabil ca omul este foarte pasionat de fotbal. Asta este altceva…

Însă, atunci cand e vorba de bani acesta este un freelancer. Adică face parte din perimetrul stâng al indicatorului financiar.

Scapa de convingerea gresita care spune ca „ai nevoie de bani ca sa faci bani”. Citeste articolul si afla cum poti sa faci bani cand nu ai bani. Gasesti exemple practice.

Al cincilea mod gresit: Lăcomie.

A treia lege a lui Newton spune următorul lucru:

Cand un corp acționează asupra altui corp cu o forță (actiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului (reactiune) in aceeasi masura si in acelasi fel, dar in sens contrar.

Asta înseamnă că dacă ești lacom poti să ajungi bogat, dar nu o sa te simti niciodată bogat cu adevarat.

Pentru ca ceilalți oameni o sa se poarte cu tine la fel. O sa te ocolească, o sa fie reticenți. O sa fie lacomi cu tine.

Dacă ajungi bogat din lăcomie, o sa ramai din ce in ce mai singur. Iar atunci cand o sa iti doresti sa cresti, o sa fii nevoit sa lucrezi si mai mult ca sa iti atingi obiectivul. Pentru ca nimeni nu o sa fie dispus sa te ajute.

Cand esti lacom si nu te intereseaza soarta celor din jur, dacă nu iti faci timp pentru ceilalti oameni, o sa te reîntorci la starea inițială din punct de vedere financiar.

Pentru ca in mod reciproc, nici ceilalti oameni nu isi vor face timp pentru tine.

Primul lucru pe care trebuie sa îl faci când iti doresti mai multi bani.

Daca ai probleme cu banii, primul lucru pe care iti recomand sa il faci este sa începi să oferi bani in mod regulat. Fa tot felul de acte de caritate. Nu mai fi lacom.

  • Ajuta-i pe oamenii care sunt bolnavi.
  • Ofera-le o masă celor nevoiași.
  • Vino in sprijinul celor defavorizați.

Cei din patura sociala saraca prefera sa nu le ofere bani celorlalti, deoarece nici ei nu au bani de ajuns.

Dar exact asta este si ideea, acești oameni nu au bani de ajuns, deoarece nu vor sa ofere bani si celorlalti, in mod regulat.

Dar atentie, nu trebuie să ii dai bani unui om care iti cere bani, unui om care cerșește. Trebuie sa ii dai bani unui om care are nevoie de bani.

Exista o diferenta enorma aici. Sper ca ai capacitatea sa conștientizezi aceasta diferenta.

Am vorbit mult mai pe larg despre acest lucru intr-un articol de pe site – De ce nu trebuie să oferi bani cerșetorilor. Ai mai multe detalii acolo.

Concluzie. 5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat.

Tine minte aceste 5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat:

Pariuri.
Moștenire.
Căsătorie.
Faima.
Lăcomie.

Si incearca sa te detesezi odată pentru totdeauna de aceste metode. Încearcă să cauți calea reala si sănătoasă in momentul in care vrei sa faci bani.

Nu exista nici o cale mai buna. Nu exista nici o metoda mai sigura prin care poti sa ajungi bogat, decât propria inteligenta financiara.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Arata-le prietenilor tai ca iti pasa de ei. Distribuie aceste informatii mai departe:

Cele mai bune texte pentru tine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *