Meniu Închide

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare

5-motive-pentru-care-merita-sa-investesti-in-imobiliare
Ghid investitii imobiliare

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare.

Poate ca voi fi subiectiv in cadrul acestui material. O sa te rog totuși sa nu fii agresiv cu mine…

Dacă ma urmaresti de mult timp, stii deja ca am ajuns independent financiar investind in imobiliarele din Romania.

Astfel, există posibilitatea să vorbesc foarte des despre imobiliare in materialele mele. De fapt în cadrul acestui portal de educatie, cred ca ma voi axa cu prioritate pe imobiliare

Ma intereseaza sa înțelegi odată pentru totdeauna rolul investițiilor. Mai ales rolul investițiilor imobiliare.

Care este rolul?

Puntea de legătură către independenta ta financiara. Punct.

Nu poti sa ajungi independent financiar fara investitii. Cu atat mai mult fara investitii imobiliare.

Uita-te te rog la topul miliardarilor din orice tara de pe fata Pământului. Arata-mi și mie pe cineva care nu are investitii in imobiliare.

Nu exista…

O alta punte de legătură către independenta financiara ar mai fi business-ul, pe care îl predai in administrare unor experti.

Problema e ca pana sa îl predai in administrare trebuie sa il si dezvolti. Nu uita totusi ca mediul antreprenorial nu este pentru oricine.

Un sfat bun pentru un incepator care vrea sa investeasca în imobiliare.

Ma trezesc undeva după ora 6. Îmi fac rutina de dimineata și apoi merg la birou.

Lucrez pentru dezvoltarea business-ului, îmi analizez investitiile, țin legatura cu partenerii, caut variante de inovație etc.

Ideea e ca îmi fac programul cum vreau eu. Mai precis sunt liber și independent. Pot sa lucrez când vreau, cum vreau, cu cine vreau etc.

Doar ca asta este un rezultat al unor acțiuni pe care le-am întreprins la un moment dat. Actiuni care sunt intr-o opoziție totala cu ceea ce fac acum.

Mai precis, la inceput faceam exact contrariul. Adica am lucrat în paralel cu investitiile mele imobiliare ca angajat pentru un venit activ.

Tot ce vreau sa scot in evidenta e ca in momentul in care ești la inceput de drum, nu trebuie sa uiti de venitul activ.

Pentru ca venitul activ te ajuta sa ajungi mai repede la destinație, adică la independenta ta financiară.

Pana sa ajungi independent financiar trebuie „sa lucrezi de nebun”. Nu din greu, ci de nebun. Adică te concentrezi pe toate tipurile de venituri, active pasive nu conteaza.

Intr-un astfel de mod o sa ai resurse ca sa achizitionezi cat mai multe bunuri imobiliare. Pentru ca mai apoi sa incasezi si mai multe venituri pasive.

Procesul este asemanator unui circuit financiar care te elibereaza…

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare.

Acum, ce vreau sa scot in evidenta cu acest material sunt motivele pentru care cred eu ca trebuie sa te gandesti serios sa achizitionezi o proprietate imobiliara si sa o transformi in investitie.

Sunt 5 motive interesante. Bine, sunt de fapt principalele 5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare. Pentru ca daca ar fi după mine, cred ca as avea nevoie de pagini întregi ca sa ma desfasor, astfel incat sa te fac sa înțelegi, de ce îți recomand sa investesti cu prioritate in imobiliare.

Mulți spun ca imobiliarele sunt de moda veche. Sau ca investitia in imobiliare vine cu randamente foarte mici.

Nimic mai gresit, pentru ca imobiliarele sunt active tangibile, care nu vor muri niciodată. Omul trebuie sa aibă un acoperiș deasupra capului, este o nevoie care nu o sa dispara atat de ușor.

În fine, sa le luam pe rand…

Stabilitate.

Una este sa investesti in actiuni, unde volatilitatea este la ordinea zilei. Si alta este să investesti in imobiliare.

Uite graficul de evolutie a pretului pentru imobilele din Romania – Grafic evolutie preturi imobiliare.

indice-imobiliare3-1-12-2022

Si uite graficul de evolutie a indicelui Dow Jones de exemplu – Grafic evolutie indice Dow Jones.

dow-jones-1-12-2022

Ideea e ca in imobiliare ai parte de stabilitate. Iar acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru tine mai ales daca esti începător.

Aici o sa ai timp sa iti faci temele, crede-ma.

  • Sa analizezi cifre.
  • Sa te uiti pe grafice.
  • Sa faci comparatii.

Plus ca desi procesul de achizitie si de gestiune a imobilului este unul foarte complex, ideea de baza este destul de simpla.

In primul caz tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un imobil pe care sa il inchiriezi si sa il mentii in portofoliu pe termen lung.

Iar in al doilea caz, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un imobil la un pret subevaluat. Iar apoi sa il vinzi la un pret supraapreciat.

Ma refer aici la cele 2 metode de monetizare:

Cashflow si capital gain.

Apreciere.

5-motive-sa-investesti-in-imobiliare

În general imobilele au tenta de apreciere in valoare, pe termen lung.

Da stiu, ca in perioadele de criza economica si de recesiune, pretul de vanzare pe metru pătrat scade.

Totusi, pe termen lung, odată cu evoluția inflatiei, per total valoarea imobilului si inclusiv a chiriei o sa creasca.

Deoarece, exact asa cum am spus si anterior, aceste bunuri sunt active tangibile. Adică nu se pot evapora din punct de vedere fizic, in baza unor reglementări legislative.

Si plus ca in acelasi timp, chiar daca pretul scade, acest proces se desfășoară gradual. Iar acest lucru iti ofera timp de reacție.

Dacă te uiți la criza economica din anul 2008, valoare imobilelor a atins cel mai scazut nivel undeva prin anii 2012, 2013.

Control.

5-motive-sa-investesti-in-imobiliare-2

Atunci când e vorba de investitii, controlul banilor trebuie sa fie la tine. Nu iti recomand sa investesti in instrumente financiare care te lasa fara control.

Gen fondurile mutuale. În care tu ii oferi bani unei structuri de ordin financiar. Iar ei iti iau banii și ii investesc după bunul plac.

Dacă faci acest lucru, daca predai controlul banilor tai unor entități financiare sau altor persoane, o sa ajungi la mila pietei. Iar atunci cand o sa existe fluctuatii nu o sa poti să te protejezi.

Plus ca intr-un astfel de caz nu faci altceva decât sa arăți ca nu ai experienta. Adică iti este frica sa investesti banii în mod direct pentru ca esti depasit financiar.

În schimb, daca investesti in imobiliare, controlul veniturilor, cheltuielilor si al datoriilor este la tine. Deoarece tu esti proprietarul.

Da, controlul banilor implica aprofundarea activităților pe care vrei sa le intreprinzi. Capacitatea de a lua decizii și asumarea responsabilității.

Însă, in investitii daca nu iti asumi responsabilitatea nu prea o sa castigi bani..

Apropo, legat de control, vezi care sunt cele 3 investitii care te lasa fara control. Fondurile mutuale – prima investitie, descopera-le pe celelalte 2.

Fluxul de numerar.

5-motive-sa-investesti-in-imobiliare-3

Este vorba despre chirie in general. Fluxul de numerar pe care ti-l ofera un imobil este exact chiria pe care o incasezi lunar.

Acum, daca proprietatea este achiziționată si administrată corect, investiția respectivă o sa iti ofere oportunități extraordinare de flux de numerar.

Tine minte două lucruri:

  • În primul rând profitul il faci atunci cand cumperi
  • Si in al doilea rand pretul chiriei tine de tine.

Sunt foarte multi oameni care nu stiu unde si ce sa caute, ca sa achiziționeze un imobil sub pretul pietei.

Si sunt foarte multi oameni care nu stiu sa isi gestioneze eficient chiriașii. Nu sunt in stare sa aiba o relatie profitabila cu ei.

Dacă te diferențiezi de aceste două categorii de oameni, deja ai rezolvat jumatate din problema.

Citeste – Investitii imobiliare – tot ce trebuie sa stii despre inchirierea apartamentelor.

Datorii bune.

Sunt datoriile pe care ti le faci când imprumuti bani pentru a achizitiona un activ. Care iti produce venit pasiv cu care închizi datoria.

Da, poti sa te folosesti de datoriile bune si in momentul in care investesti in alte instrumente financiare. Dar cand te folosesti de această parghie atunci cand investesti in imobiliare, parca sentimentul este unul diferit.

De exemplu:

Poti sa achizitionezi un imobil chiar daca ai doar un procent de 10%, 20% sau 30% din pretul total de achiziție.

Pentru ca restul de bani ii iei de la o bancă, de la o institutie de creditare sau de la o entitate privată.

Poti sa achizitionezi un imobil de 500.000 de euro, chiar daca ai decat 100.000 de euro cash, sa spunem.

Iei banii de la banca, achizitionezi imobilul, iar cu ajutorul chiriei iti stingi datoriile. După ce ai scapat de obligații, banii de chirie iti raman tie in buzunar.

Odată cu trecerea timpului si odata ce prinzi experienta pe aceasta speță, poti sa cresti nivelul. Adică poti sa procedezi asemanator inclusiv cu banii de avans.

Imi aduc aminte si acum vorbele lui Robert Kiyosaki – „Nu conteaza valoarea datoriilor tale, atat timp cat ti le plateste altcineva.”

Descopera aici mai multe detalii legat de datoriile bune si rele. Afla care este diferenta dintre cele 2 + exemple concrete..

Concluzie. 5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare.

Cel mai frumos sentiment este acela în care trăiești liber și liniștit. Iti administrezi proprietățile fără să te agiti si stai sa te gândești pe ce sa cheltui banii.

Este un sentiment de care poti sa ai parte si tu. Dar doar daca ai capacitatea sa investesti in imobiliare pe termen lung si daca ai capacitatea de a amâna recompensa.

Adică ai un plan de la care nu te abați. Ești la curent cu ceea ce se intampla in piata. Si achizitionezi imobile in mod constant, fără să scoți profitul și fără să renunți.

Toți cei care sunt independenți financiar, au investitii in imobiliare, cu preponderență in imobiliare.

Asa ca, daca vrei sa ajungi independent financiar a sosit momentul sa investesti in educatia ta financiara in primul rand… ai nevoie de resurse, cursuri, carti etc.

Apoi te pui pe treaba si incepi sa practici ceea ce inveti acolo.

Astfel vei intelege cum sa investesti eficient in imobiliare pentru ca mai apoi sa prinzi experienta…

Vei obtine randamente mari, vei acumula mai multe imobile, iar intr-un final o sa ajungi acolo:

O sa ajungi independent financiar.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Arata-le prietenilor tai ca iti pasa de ei. Distribuie aceste informatii mai departe:

Cele mai bune texte pentru tine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *