Meniu Închide

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare.

Majoritatea oamenilor bogati, odată ce isi dezvolta un sistem de afacere care le pompeaza bani in mod constant, își investesc banii in imobiliare. Cu preponderență în imobiliare.

Imobiliarele sunt active tangibile. Imobiliarele sunt active care au capacitatea sa faca o diferenta atunci cand e vorba de averea ta. Mai ales daca esti educat pe aceasta latura financiară.

Exact asa cum am transmis si in cadrul acestui material – Cum sa faci investitii in imobiliare, exista o gama intreaga de produse imobiliare. Ma refer in general la rezidențial, office, comercial si industrial.

Partea bună atunci cand vrei sa investesti in imobiliare, o reprezintă faptul că nu trebuie sa ai 10 ani de doctorat, ca să poti să investesti.

Partea proasta, este ca indiferent de cat de simplu este să investesti in imobiliare, în continuare sunt foarte multi oameni care prefera sa ignore aceasta clasa de active.

5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare.

Sunt 5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare. Bine, sunt de fapt principalele 5 motive pentru care merita sa investesti in imobiliare.

Pentru ca daca ar fi după mine, cred ca as avea nevoie de pagini întregi ca sa ma desfasor, astfel incat sa te fac sa înțelegi, de ce îți recomand sa investesti cu prioritate in imobiliare.

În fine, sa le luam pe rand…

Stabilitate.

Una este sa investesti in actiuni, unde volatilitatea este la ordinea zilei. Si alta este să investesti in imobiliare.

Aici ai parte de stabilitate. Iar acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru tine mai ales daca esti începător. Pentru ca o sa ai timp sa iti faci toate temele.

Sa analizezi cifrele
Sa te uiti pe grafice.
Sa faci comparatii.

Plus ca lucrurile sunt foarte simple. Dacă știi să îți cumperi o locuinta pentru uz propriu, înseamnă că știi să îți cumperi si o locuinta pe care sa o inchiriezi.

Procesul de achiziție este asemanator. Tot ceea ce diferă o reprezinta activitatile pe care trebuie sa ti le insusesti, după ce ai facut acea achiziție.

Apreciere.

În general imobilele au tenta de apreciere in valoare, pe termen lung.

Da stiu, ca in perioadele de criza economica si de recesiune, pretul de vanzare pe metru pătrat scade.

Totusi, pe termen lung, odată cu evoluția inflatiei, per total valoarea imobilului si inclusiv a chiriei o sa creasca.

Deoarece aceste bunuri sunt active tangibile. Adică nu se pot evapora din punct de vedere fizic, in baza unor reglementări legislative.

Si plus ca in acelasi timp, chiar daca pretul scade, acest proces se desfășoară gradual. Iar acest lucru iti ofera timp de reacție.

Dacă te uiți la criza economica din anul 2008, valoare imobilelor a atins cel mai scazut nivel undeva prin anii 2012, 2013.

Control.

Atunci când e vorba de bani, controlul trebuie sa fie la tine. Nu iti recomand sa investesti in instrumente financiare sau bunuri imobiliare, care te lasa fara control.

Am discutat despre 3 astfel de instrumente financiare aici – 3 investitii pe care sa NU le faci.

Dacă faci acest lucru, daca predai controlul banilor tai unor entități financiare sau altor persoane, o sa ajungi la mila pietei. Iar atunci cand o sa existe fluctuatii nu o sa poti să te protejezi.

În schimb, daca investesti in imobiliare, controlul veniturilor, cheltuielilor si al datoriilor este la tine. Deoarece tu esti proprietarul.

Fluxul de numerar.

Este vorba despre chirie in general. Fluxul de numerar pe care ti-l ofera un imobil este exact chiria pe care o sa o incasezi lunar.

Legat de chirie, ai un material foarte bun pe site in care am abordat subiectul si in care iti ofer toate detaliile – Tot ce trebuie sa stii cand inchiriezi un imobil.

Acum, daca proprietatea este achiziționată si administrată corect, investiția respectivă o sa iti ofere oportunități extraordinare de flux de numerar.

Tine minte două lucruri:

În primul rând profitul il faci atunci cand cumperi. Si in al doilea rand pretul chiriei tine de tine.

Sunt foarte multi oameni care nu stiu unde si ce sa caute, ca sa achiziționeze un imobil sub pretul pietei.

Si sunt foarte multi oameni care nu stiu sa isi gestioneze eficient chiriașii.

Dacă te diferențiezi de aceste două categorii de oameni, deja ai rezolvat jumatate din problema.

Datorii bune.

Am ajuns si la cel mai important aspect – Datoriile bune.

Poti sa te folosesti de datoriile bune si in momentul in care investesti in alte instrumente financiare.

Dar cand te folosesti de această parghie atunci cand investesti in imobiliare, parca simti o plăcere mai intensă. Sau poate doar eu simt acest lucru… cine știe…

Poti sa achizitionezi un imobil chiar daca ai doar un procent de 10%, 20% sau 30% din pretul total de achiziție. Iar restul de bani ii iei de la o bancă, de la o institutie de creditare sau de la o entitate privată.

Poti sa achizitionezi un imobil de 500.000 de euro, chiar daca ai decat 100.000 de euro cash, sa spunem.

Iei banii de la banca, achizitionezi imobilul, iar cu ajutorul chiriei iti stingi datoriile. După ce ai scapat de obligații, banii de chirie iti raman tie in buzunar.

Iar odată cu trecerea timpului, si odata ce prinzi expertiză pe aceasta speță, poti sa urci la un alt nivel. Adică poti sa procedezi asemanator inclusiv cu banii de avans.

Câteva cuvinte la fel de importante.

Oricum ar fi, eu o sa te zapacesc in continuare cu urmatoarele afirmații. Si cred ca o sa o fac, ori de cate ori o sa am ocazia.

POTI SA INVESTESTI IN IMOBILIARE CHIAR DACA NU AI BANI.

Scoate-ti din cap aceasta convingere limitativă. Care te face sa crezi ca daca vrei sa investesti in imobiliare ai nevoie neaparat sa strangi bani.

Am redactat o paleta intreaga de articole pe site, in care iti arat cum poti sa investesti in imobiliare cand nu ai bani.

Cred ca urmatoarele doua o sa te faca sa privesti lucrurile exact asa cum sunt:

Cum sa faci bani cand nu ai bani.
Cum sa investesti in imobiliare cand nu ai bani.

Da, stiu ca este mult mai usor sa faci investitii imobiliare atunci cand ai bani. Atunci când te folosesti de banii tai.

Însă, dacă ești inteligent si daca esti educat, poti sa ajungi foarte bogat intr-o perioada scurta de timp. Indiferent de bugetul cu care pleci la drum.

Inteligent ca sa poti sa vezi oportunitatile din piata. Si educat ca sa poti sa atragi banii de care ai nevoie.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?