Meniu Închide

6 principii de succes pentru un investitor pe bursa

6 principii de succes pentru un investitor pe bursa.

Adevarul este ca la noi in tara inca mai predomina mentalitatea conservatoare de investitie in debozitele bancare.

Imediat dupa revolutie exista o vorba – ” Azi un ban la cec depui maine el va scoate pui “. Cred ca si acum mai rasuna prin societate…. 🙂 . Sincer, nu stiu cati pui poti sa mai scoti in ziua de azi la o dobanda medie de max 2% in cel mai fericit caz. Pana si inflatia este mai mare. In fine… cei care vor sa isi blocheze banii in acest mod sunt liberi sa o faca.

Totusi, daca tu iti doresti sa ajungi independent financiar trebuie sa te concentrezi pe urmatoarele 3 tipuri de investitii :

  • Investitia in domeniul imobiliar
  • Investitia intr-un business propriu
  • Investitia pe bursa de valori.

Daca vrei sa iti perzi timpul plasand sume mari de bani in titluri de stat, depozite bancare sau alte conturi de economii nu ai decat.

Dar daca vrei sa faci bani in aceasta viata, trebuie sa te hotarasti asupra unui tip de investitie dintre cele 3 mentionate mai sus. Sau de ce nu, te poti folosi chiar de toate cele 3 in acelasi timp. Doar asa te poti diferentia de patura sociala saraca si doar asa vei reusi sa atingi un grad de prosperitate financiara de nivel inalt.

Cele 6 principii.

Buuun…

Ca sa poti sa investesti pe bursa ai nevoie de un capital de nivel mediu ( daca comparam cele 3 tipuri de investitii ). La noi in tara iti trebuie cascaval undeva intre 5.000 – 10.000 ron ca sa poti sa intri in investitie. Poate chiar mai putin.

Daca pentru tine acesti bani sunt o problema, singura solutie care iti mai ramane o reprezinta investitia intr-un business propriu pe baza de prestari servicii. Doar acolo poti sa intri cu o suma undeva pe la 1000 ron, maxim 2000, la momentul actual ( acest lucru fiind valabil doar daca inchiriezi sculele sau aparatele pe care o sa le folosesti ).

Insa, in cadrul acestui articol eu o sa iti descriu cele 6 principii de succes pentru un investitor pe bursa. Principii de care trebuie sa tii cont astfel incat sa nu mai ajungi niciodata in momentul in care pierzi bani dar nu stii din ce motiv.

Principiul nr 1.

Niciodata sa nu te iei dupa predictiile brokerului cu care colaborezi.

Interesul principal al unui broker o reprezinta incasarea de comisionane de pe urma tranzactiilor. Iar acest lucru nu se pupa cu interesul tau.

Principiul nr 2.

Daca nu te poti controla emotional, toate cunostintele bursiere de care dispui nu mai au nici o relevanta.

Pentru ca la orice tip de variatie a preturilor iti vei pierde controlul si vei lua cele mai gresite decizii.

Principiul nr 3.

Daca oamenii, societatea sau mass-media au identificat deja o industrie sau o companie care va creste, deja este mult prea tarziu sa mai cumperi.

Oportunitatile sau ponturile bursiere ajung pentru prima data la urechile celor putini, abia apoi se transmit sub forma de informatie si catre cei multi.

Principiul nr 4.

Nu fa over trading, adica nu tranzactiona prea des.

Nu de alta, dar vei ajunge sa pierzi foarte multi bani datorita comisioanelor pe care esti nevoit sa le platesti catre broker. Asta inseamna ca trebuie sa te concentrezi in principal pe investitiile pe termen mediu sau lung.

Principiul nr 5.

Profitul il faci in momentul in care cumperi, nu in momentul in care vinzi.

Ca sa reusesti acest lucru trebuie sa ai capacitatea sa ” citesti ” care este valoarea reala a unei actiuni. Sau sa cumperi la un pret de discount pentru a vinde ulterior la un pret real in cel mai rau caz.

Principiul nr 6.

Nu trebuie sa diversifici foarte mult.

De fiecare data cand te folosesti de o protectie agresiva asupra investitiilor si incerci sa diminuezi la maxim riscul la care te expui, nu faci altceva decat sa diminuezi si profitul pe care poti sa il incasezi.

Asta nu inseamna ca trebuie sa te arunci ca berbecul, fara sa cunosti si sa analizezi riscul, sau mai ales sa o faci intentionat. Dar ai grija ca acest aspect ( diversificarea ) sa nu o folosesti intr-un mod obsesiv.

Afla – Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant.

Pe final, vreau sa iti spun urmatorul lucru :

Desi la noi in tara, numarul de investitori pe bursa este pe un trend descendent, iar insusi investitiile pe bursa sunt privite de romani ca fiind un subiect tabu, sa stii ca lucrurile la un moment dat chiar or sa se schimbe.

Iar tu poti fi parte din schimbare, daca ai curajul sa treci la treaba si sa inoti impotriva curentului. Iar ca sa reusesti acest lucru adu-ti aminte de fiecare data cand cumperi actiuni la o companie, ca tu de fapt detii o buna bucata dintr-un business complex. Detii un sistem care iti vireaza bani in mod constant prin insusi dividendele pe care le plateste compania in momentul in care are parte de crestere.

Poate doar intr-un asemenea mod o sa ajungi sa intelegi ca de fapt investitia pe bursa nu reprezinta un simplu joc de noroc sau o metoda de speculatie. Pentru ca investitia pe bursa inseamna de fapt expertiza si capabilitate.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *