Meniu Închide

Angajat sau antreprenor ?

Angajat sau antreprenor ?

Trebuie sa stii ca la prima vedere poate sa para o intrebare destul de simpla pentru tine. Totusi, vreau sa iti spun ca raspunsul nu este pe atat de simplu pe cat este intrebarea.

In acelasi timp, lucrurile nu sunt chiar atat de usor de gestionat. Chiar daca In ziua de azi exista foarte multe recomandari din partea asa zisilor antreprenori si mentori psihologici de a-ti da demisia de la actualul loc de munca si de a porni propria afacere.

Din acest motiv, o sa te rog inca de la inceput sa nu cazi vreodata intr-o astfel de capcana. Pentru ca daca vrei sa devii patron si nu stii cum sa faci, iti spun eu :

Niciodata sa nu iti dai demisia de la actualul loc de munca.

Incearca sa faci trecerea treptat de la pozitia de angajat catre cea de antreprenor. Sau daca nu vrei sa faci neaparat ca mine, cel putin atunci cand iti dai demisia sa ai siguranta ca daca esuezi, vei putea sa te ridici si sa incerci inca o data.

Este una dintre cele mai bune solutii pe care le ai la indemana crede-ma… Nu este bine sa fii deciziv in momentul in care joci o carte care implica capacitatea ta de supravietuire.

Poți alege sa fii angajat…

Indiferent de statutul pe care vrei sa ti-l insusesti, trebuie sa stii ca exista sanse pentru a face bani foarte multi în ambele perimetre profesionale. Sunt moduri total opuse de a castiga bani.

Poti sa faci foarte multi bani si din postura de angajat. Nu toti ne-am nascut cu potential de antreprenor. Insa daca alegi aceasta cale iti recomand sa te diferentiezi foarte mult de marea masa a muncitorilor clasici. Iti recomand sa iti insusesti o atitudine total opusa in comparatie cu acestia :

 • Daca ei se plang ca sunt remunerati insuficient, tu multumeste-te pentru inceput cu salariul pe care il primesti.
 • Daca ei rup usa in momentul in care se termina programul, tu mai stai putin peste.
 • Daca ei cauta sa munceasca cat mai putin, tu incearca sa faci mai mult decat ceea ce scrie in fisa postului.

Iar cu o pregatire necesara, cu un comportament si o perseverenta adecvata vei reusi sa obtii mult mai multi bani decat castiga colegii tai.

Sau poți sa te faci antreprenor…

In acelasi timp, poti alege sa te faci antreprenor. Insa nu te astepta sa culegi roadele pe moment.

Intr-adevar antreprenoriatul vine cu o sumedenie de avantaje :

 • Vei dobandi o stima de sine crescuta, datorita faptului ca esti propriul tau sef si ca detii controlul viitorului tau.
 • Vei simti satisfactie personala si implinire pentru ca partenerii te respecta si te trateaza diferit.
 • Vei avea o libertate mai mare in a-ti stabili programul si in a-ti alege angajatii cu care sa lucrezi.

Totusi, chiar si asa trebuie sa stii ca la inceput o sa muncesti mult peste ceea ce munceste un angajat, iar riscul financiar este enorm.

Pe langa acest aspect, este nevoie de o gestiune care sa se bazeze pe o expertiza bine fundamentata, deoarece te vei lovi de multa hartogaraie.

Un articol foarte interesant – Cum sa faci sa castigi mai multi bani.

Ce conteaza de fapt…

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca trebuie sa cunosti ceea ce faci cu banii pe care ii castigi. Nu conteaza foarte mult suma de bani pe care o castigi. Insa, conteaza foarte mult ca dupa ce castigi acei bani, sa stii in ce instrumente financiare ii plasezi si modul cum alegi sa ii gestionezi.

De ce spun acest lucru ?

Pentru ca poti fi angajat si poti castiga mult mai multi bani decat castiga un antreprenor in Romania. Nu mai te uita in gura celor care propovaduiesc antreprenoriatul. Sa nu crezi ca doar calea antreprenoriatului te poate imbogati.

Sunt foarte multe persoane care aleg sa adopte un rol de intraprenor.

Cunosc directori de vanzari care castiga 15 sau 20 mii de euro pe luna. Dar in acelasi timp cunosc si antreprenori care se zbat in mediocritate din punct de vedere al cifrei de afaceri – antreprenori care nu au auzit in viata lor de p&l sau cashflow.

Acum, sa nu crezi ca insinuez sau iti recomand sa ramai angajat. Sunt pro antreprenoriat si stiu ca un antreprenor bun poate genera un flux de numerar cat un angajat in 20 de ani.

Dar, inainte de a alege pe ce cale vrei sa pasesti, gandeste-te ce iti doresti tu cu adevarat :

 • Gandeste-te ce fel de om esti tu.
 • Care cadru financiar crezi ca te reprezinta cel mai bine.
 • Analizeaza avantajele si dezavantajele ambelor metode de a face bani.
 • Gandeste-te unde vrei sa fii pe termen scurt.
 • Dar imagineaza-ti si ce ai vrea sa faci in 10 ani, poate chiar 20 de ani.

Iar raspunsurile pe care le vei obtine in urma acestor intrebari, te vor elibera. Te vor ajuta sa devii ceea ce trebuie sa devii. Ceea ce ai fost nascut sa devii…

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Angajat sau antreprenor.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in AFACERI | ANTREPRENORIAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *