Meniu Închide

Ce este DOBANDA COMPUSA

ce este dobanda compusa

Ce este dobanda compusa.

Dobanda compusa este dobanda la (principal investitie plus dobanda). Mai este denumita și a 8-a minune a lumii. Pentru ca iti permite sa iti multiplici banii exponențial, nu doar liniar.

Ca sa înțelegi mai exact, în momentul in care investesti intr-un instrument financiar în scop de dobanda, daca la final de investitie, reinvestesti suma inițială plus dobanda pe care o primești vei beneficia de acest efect.

Cu cat mai mult procedezi intr-un astfel de mod, cu atat mai mari or sa fie câștigurile de care o sa te bucuri pe termen lung.

Diferenta dintre dobanda simpla si dobanda compusa.

Ca sa înțelegi mult mai clar ce este dobanda compusa, mai întâi trebuie sa intelegi ce este dobanda simpla.

Ideea e ca in momentul in care investesti intr-un instrument financiar, exista doua tipuri de dobânzi de care poti sa beneficiezi. Exact, este vorba de dobanda simpla și de dobanda compusa.

Dobanda simpla este dobanda pe care o primești la finalul derularii unui contract de împrumut.

Gen ai împrumutat pe cineva cu 100.000 euro. Iar la final primești banii înapoi 100.000 euro plus 10.000 euro dobanda. Aceasta dobanda este simpla.

În schimb dobanda compusa este dobanda pe care o primești dacă imprumuti pe cineva cu 100.000 de euro plus acea dobanda simpla de 10.000 de euro.

Gen ai împrumutat pe cineva cu 100.000 euro plus acea dobanda simpla de 10.000 euro, total împrumut 110.000 euro. Iar la final primești banii înapoi 110.000 euro plus 11.000 euro dobanda. Aceasta dobanda este compusa.

Un video foarte bun pe care iti recomand sa il vizualizezi pe aceasta speta este urmatorul – Cum functioneaza dobanda compusa.

Cu ce te ajuta dobanda compusa.

Exaxt asa cum spuneam, dobanda compusa te ajuta sa iti multiplici veniturile in mod exponențial. Adică cu cat trece timpul cu atat creste și profitul.

Dobanda compusa ascunde in spate de fapt capacitatea ta de a reinvesti profitul pe care îl obții in urma unei investitii.

Și bineînțeles, cea mai importantă arma emoțională interioară de care poti sa te folosesti pe plan financiar – amânarea recompensei.

Ca sa poti sa obții rezultate notabile de pe urma dobânzii compuse, trebuie neaparat ca la inceput sa ai capacitatea sa reinvestesti tot ceea ce câștigi.

Si sa amani un beneficiu minor pe termen scurt, in schimbul unui beneficiu major dar pe termen lung.

In fine, un calculator foarte bun pentru dobanda compusa este cel de pe InvestMag.ro – Calculator Dobanda Compusa.

Cand trebuie sa tii cont de dobanda compusa.

De fiecare data cand mintea iti zboară in direcția investițiilor. Si bineinteles cu preponderenta în momentul in care vrei sa ajungi liber sau independent financiar.

Poți sa te folosesti de dobanda compusa cand investesti pe bursă, în imobiliare, în instrumente financiare cu venit fix. Etc.

Important este sa intelegi ca doar asa poti sa te imbogatesti. Crede-ma toți cei care sunt in top din punct de vedere financiar la început au lucrat doar in scop de dobanda compusa.

Au reinvestit profitul și abia in momentul in care au ajuns la câștiguri exponentiale au început sa se bucure de bani.

Unii au ajuns mai repede, altii mai greu. Depinde de fiecare in parte și bineînțeles de contextul economico-social.

Citeste – Cum isi face simtit efectul dobanda compusa in timp – 2 exemple practice.

Concluzie. Ce este dobanda compusa.

Cel mai frumos moment e atunci cand culegi roadele. Adică atunci când ai 10 ani sau poate 20 de ani de investitie constanta intr-un activ. Si traiesti doar de pe urma dobânzii compuse.

Pentru unii oameni este foarte greu să stea sa aștepte 10 ani, poate chiar 20 de ani ca sa se bucure de rezultatele pozitive pe care i le poate oferi dobanda compusa.

Insa, este singura metoda prin care poti sa trăiești viata asa cum ai fost născut sa o trăiești – liber și independent.

Bafta și spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

abonare-edvim

Distribuie aceste informatii prietenilor tai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *