Meniu Închide

Ce este INDICATORUL FINANCIAR si cu ce TE AJUTA PE TINE

indicatorul financiar

Ce este indicatorul financiar si cu ce te ajuta pe tine.

Cand e vorba de modul prin care poti sa generezi bani, lucrurile sunt foarte simple.

Dar deoarece nu ai pe nimeni aproape care să îți explice in mod simplificat acest lucru, tu trăiești ca premisa că treaba este foarte complicată.

Ideea e ca exista mai multe moduri prin care poti sa castigi bani. Dar sunt 3 moduri în principal, 3 tipare diferite ca sa le spun asa.

Si un singur mod prin care poti sa ii înmulțești. Prin care poti sa generezi randament.

Indicatorul financiar despre care o sa iti vorbesc in cadrul acestui material, este împărțit în doua perimetre.

Cei care activează în perimetrul din stanga isi castiga banii investind timp.
Cei care activează în perimetrul din dreapta isi castiga banii investind bani.

Iata in aceasta poza despre ce vorbesc

indicatorul financiar

Perimetrul stâng al indicatorului financiar.

Asa cum spuneam, in partea stângă avem:

Angajații.
Liber profesioniștii.
Antreprenorii.

Acești oameni isi vand timpul in schimbul banilor. Dar fiecare dintre acestia gandesc diferit.

Angajații.

Angajații cauta in principal securitatea și vor sa evite riscul pe cat de mult posibil.

Pe aceștia nu îi interesează cum functioneaza banii. Tot ceea ce vor este un loc de munca stabil. Care le oferă o asa zisa siguranta.

Cand un angajat isi doreste sa castige mai multi bani acesta cauta o cale prin care sa avanseze in cadrul companiei in care activează.

Liber profesioniștii.

Oamenii care sunt liber profesioniști sunt foarte independenți de fel.

Prefera autonomia deoarece nu sunt foarte flexibili. Nu au capacitatea de a se mula pe mai multe tipare comportamentale. Nu pot lucra cu orice sef.

Din acest motiv aceștia prefera sa lucreze singuri, pentru ca aceștia consideră că nimeni nu poate sa faca treaba mai bine decat ei.

Isi pun standarde foarte inalte si din acest motiv le vine foarte greu să delege celorlalti.

Deși, asemanator angajatilor aceștia aleargă după o presupusă securitate financiară, totusi aceștia au o toleranta mai mare in fata riscului.

Cand liber profesioniștii vor sa castige mai multi bani, aceștia fac de asa natura incat sa poata sa lucreze mai multe ore.

Acești oameni sunt medici, avocați, notari, contabili etc.

Antreprenorii.

Antreprenorii sunt cei mai privilegiați oameni din partea stângă a indicatorului financiar.

Ca o paranteza, daca nu te descurci sa activezi in cadrul acestui perimetru profesional, nu o sa poti niciodată să ajungi bogat. Pana nu ai o afacere a ta, nu te numești om bogat.

Doar in cadrul acestui perimetru profesional te slefuiesti cu adevarat din punct de vedere financiar.

Abia aici poti sa iti dai seama care este rolul banilor și abia aici poti sa înțelegi ce înseamnă să muncești putin, dar sa castigi bani foarte multi.

  • Proprietarii de afaceri sunt oamenii aventurieri. Sunt oameni care iubesc libertatea si care sunt plini de creativitate.
  • Sunt oamenii care inteleg ce înseamnă cu adevărat un sistem care produce bani, fara ca tu sa fii nevoit sa te spetesti fizic.

Un antreprenor este constient de faptul că nu poate sa obtina succes de unul singur. Din acest motiv acesta prefera sa angajeze oameni.

Ii place sa ii specializeze si sa le dezvolte abilitățile necesare. Investeste in oameni si prefera sa nu faca el toata munca din cadrul organizației.

Aceștia sunt văzuți ca oameni care iubesc riscul. Doar ca in esenta aceștia sunt constienti ca de fapt ei sunt mult mai in control decat celelalte categorii de oameni din stanga indictorului financiar.

Deoarece puterea este la ei, pot angaja sau pot concedia in orice moment, în funcție de contextul economic.

Cand un antreprenor vrea sa castige mai multi bani, acesta creează un produs nou. Sau achiziționează un alt sistem de afacere.

Perimetrul drept al indicatorului financiar.

Si am ajuns si la partea cea mai interesanta…

Investitorii.

Cei mai bogati oameni din lume sunt de fapt investitori.

Aproape 80% din banii pe care ii castiga sunt din investitii. Iar abia restul de 20% reprezinta salarii, bonusuri, prime, si alte tipologii de venit.

Investitorii au cea mai înaltă educație financiară. Investitorii sunt capabili sa vada banii, unde celelalte categorii de oameni din partea stângă a indicatorului financiar nu pot sa vadă.

  • Acești oameni pot sa vada care firme au potențial, si prefera astfel să le ofera suport financiar in schimbul unui procent din profit.
  • Acești oameni inteleg cum functioneaza bursa si piata imobiliara. Si au capacitatea sa anticipeze momentele de criza sau de boom economic.
  • Acești oameni stiu sa faca zoom out si gandesc la nivel global. Astfel incat sa poata sa evite plata taxelor și a impozitelor.

Investitorii se pricep sa gaseasca active in piata, care le oferă un venit constant sub forma de flux de numerar pe termen lung. Sau sub forma de acumulare de capital pe termen scurt.

Plus ca pe langa acest aspect, aceștia au capacitatea de a se folosi de banii altor persoane pentru a face acest lucru.

Iar cu ajutorul acestui procedeu aceștia își multiplica banii cu o viteză ametitoare.

În același timp, un investitor nu trebuie să muncească deloc si nu trebuie sa isi bată capul cu managementul angajatilor. Deoarece acesta stie sa isi puna banii sa muncească pentru el.

Cand un investitor vrea sa castige mai multi bani acesta cauta in piata încă un instrument financiar pe care il achiziționează, si care ii genereaza un flux de numerar pe termen lung.

Sau achiziționează un instrument financiar sub pretul pietei pe care il vinde ulterior mai scump, procedeu care generează acumulare de capital pe termen scurt.

Ce este indicatorul financiar si cu ce te ajuta pe tine.

Toate acestea fiind spuse, acum probabil te întrebi cu ce te ajuta pe tine aceste sfaturi. Care este rolul lor de fapt.

Păi lucrurile sunt la fel de simple:

Acest indicator iti ofera o claritate, astfel incat sa poti sa înțelegi unde te afli tu in acest moment in cadrul propriului tau parcurs financiar.

Care este perimetrul in care te desfasori, cum iti castigi banii si care sunt convingerile tale din punct de vedere financiar.

Iar pe langa acest aspect, poti sa iti dai seama ce miscari trebuie sa faci, in momentul in care vrei sa schimbi modul de lucru si perimetrul actual.

Concluzii.

Trebuie sa înțelegi următorul lucru.

Poti sa faci foarte multi bani in ambele perimetre. Si in partea stângă, dar si in partea dreapta.

  • Poti sa fii un angajat intraprenor. Si sa faci zeci de mii de euro pe luna.
  • Poti sa fii un liber profesionist de o notorietate foarte mare. Si sa faci zeci de mii de euro pe luna.
  • Poti sa fii un patron de succes. Si sa ai o cifra de afaceri peste medie.

In acelasi timp, poti sa fii inclusiv un investitor calificat care face bani folosindu-se de banii altor oameni, sau de banii entităților financiare.

Poti sa începi in orice perimetru din cadrul indicatorului financiar, încă de la inceput.

Nu este nevoie ca mai întâi să fii angajat, apoi liber profesionist, apoi antreprenor si abia dupa aceea poti sa ajungi investitor. Nu exista asa ceva. Poti sa fii investitor încă de la început.

Poti sa iti creezi o datorie, iti cumperi un imobil pe care il inchiriezi, iar cu ajutorul chiriei iti stingi obligatiile financiare.

Iar apoi imobilul respectiv o sa iti genereze bani in mod constant pe termen nedeterminat.

Totusi formula bogăției este urmatoarea:

Antreprenor => Investitor.

Pentru ca in perimetrul din stanga cei mai mulți bani ii faci din postura de antreprenor.

Iar in perimetrul din dreapta iti înmulțești banii pe care ii generezi in perimetrul din stanga al indicatorului financiar.

Asa ca, trebuie sa cauti neaparat o metoda prin care sa creezi un sistem de afacere care iti pompeaza bani in mod constant.

Am discutat inclusiv în cadrul acestui material legat de acest lucru – Cum sa iti faci un sistem de afacere si sa ajungi liber financiar.

Iar dupa ce faci acest lucru, sa iei acei bani si sa ii multiplici rapid. Adică să îi investesti si sa achizitionezi instrumente financiare care genereaza flux de numerar sau acumulare de capital.

Apoi, incearcă să menții acest circuit monetar pe termen lung si crede-mă că o sa ajungi bogat.

Baftă și spor la bani!

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?