Meniu Închide

Ce exprima cu adevarat orientarea privirii

Ce exprima cu adevarat orientarea privirii

Ce exprima cu adevarat orientarea privirii.

Încă de la început trebuie sa afli faptul ca prefer sa nu pierd foarte mult timp cu partea tehnica a lucrurilor. Asa ca, cel mai important aspect la care trebuie sa fii atent este urmatorul :

O privire mobila exprima o indisponibilitate de moment din partea interlocutorului.

Deci, nu este nevoie sa continui o discutie cu un subiect care practica aceasta privire. Pentru ca nu o sa te înțeleagă niciodata si te va cataloga un pic mai venetic de fel.

In aceeasi ordine de idei, dar nu in ultimul rand, trebuie sa intelegi si urmatorul aspect :

Privirea care are cu adevarat succes este privirea ce exprima admiratie si care este mai mult muta de fel.

Nimeni nu poate rezista celui care practica o astfel de privire. Nu de alta, dar sentimentul de admiratie si iubire il va face pe interlocutor sa isi deschida sufletul. Si va cataloga acest gest ca si o recompensa egocentrica.

Pe langa acest aspect, daca vrei sa te folosesti de o astfel de privire, incearca sa nu fii tu cel care vorbeste. Incearca sa intorci privirea in momentul in care vorbesti și foloseste privirea doar dupa ce ai renuntat la cuvinte. Bineinteles, asta doar dacă cauți rezultate.

Buuuun….

Acestea fiind spuse, in randurile care urmeaza o sa intram un pic mai mult in detalii, astfel incat sa reusesti sa intelegi ce exprima cu adevarat orientarea privirii, pentru fiecare situatie in parte.

Orientarea privirii in dreapta.

Cand subiectul din fata ta priveste in dreapta, sentimentul predominant este unul de frica, de ezitare. Ii lipseste increderea pentru sine insusi.

Fie il deranjeaza prezenta ta sau vorbele tale, fie este deja nesatisfacut de interventia ta inainte de a fi avut timp sa il convingi de un lucru anume.

Orientarea privirii in stanga.

In principiu, orientarea privirii in stanga exprima o privire absoluta. Exprima o indispozitie exacta iar interlocutorul fuge de fapt de o infruntare care ii poate afecta propria incredere.

Daca ne raportam la persoana acestuia, aici poate fi vorba de o lipsa de plenitudine, dar si de o ineficienta in infruntarea realitatii.

Orientarea privirii in sus.

Exprima un temperament agitat si dezlantuit iar in acelasi timp poate inspira plictiseala sau indiferenta totala. Totusi, daca ne raportam la modul general, privirea in sine exprima cu adevarat o exacerbare nuantata cu disperare.

Asa ca, stai departe de o astfel de persoana. Nu de alta, dar situatia prin care tocmai se perinda reprezinta o abatere profunda de la propria realitate.

Orientarea privirii in jos.

Interlocutorul care vorbeste in timp ce priveste in jos exprima o lipsa de determinare. Nu are inca directie si nu are capacitatea de a infrunta tot ceea ce inseamna trend, perceptie si monomanie.

Cel mai adesea aceasta privire este intalnita la adolescentii nonconformisti si rebeli. Pentru ca acestia isi termina majoritatea frazelor cu ochii in pamant.

Orientarea privirii in dreapta jos.

Aceasta orientare marcheaza un tip de climat mental destul de incordat. O sa il observi in repetate randuri la politicieni si la majoritatea personajelor care dau tarcoale unei astfel de activitati. Pentru ca doar ei au capacitatea de a afisa o falsa raceala fata de esecurile lor electorale.

In acelasi timp, aceasta privire exprima un indicator de stare sufleteasca apasatoare. Si amplifica un sentiment de esec datorat neputintei de a repune lucrurile in discutie.

Orientarea privirii in dreapta sus.

Este un gest foarte intalnit la cei care sunt dornici de putere si care vaneaza topurile principalelor structuri de putere. Ma refer in general la cei care vizeaza primele pozitii pe scara ierarhica in cadrul oricarui fel de entitate juridica.

Pe langa acest aspect, in cadrul acestui gest, miscarea oculara este vioaie si mai masculina de fel. Si exprima o personalitate ambitioasa in cautare de putere si de imagine sociala in acelasi timp.

Citeste si – Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna.

Orientarea privirii in stanga jos.

Acest mod de privire tradeaza in general un temperament neintelegator si dusmanos de fel. Pentru ca exprima un dezacord, chiar daca acest lucru nu este transmis cu ajutorul cuvintelor.

In aceeasi ordine de idei, poate fi vorba si de un temperament ezitant sau de o nesiguranta de sine a interlocutorului.

Orientarea privirii in stanga sus.

Aceasta miscare oculara este folosita in general de latura feminina. Reprezinta o atitudine eleganta din partea tinerelor care se prefac, ofensate fiind de avansurile baietilor.

Iar in acelasi timp, acest tip de orientare dezvaluie trasaturi capricioase si fanteziste. Iar uneori exprima si o curiozitate dusa la extrem.

Concluzie.

In concluzie vreau sa iti spun urmatorul lucru :

Trebuie sa inveti sa privesti ochii celorlalti dacă urmaresti calea împlinirii și a succesului personal. Incearca sa iti însușești acest obicei și cauta sa observi majoritatea tiparelor nonverbale.

Doar asa poti sa simti si sa intelegi totalitatea sentimentelor ce stau ascunse in spatele ochilor, care reprezinta pana la urma o oglinda a sufletului.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *