Meniu Închide

Ce investitii sa faci atunci cand NU AI BANI

Ce investitii sa faci atunci cand nu ai bani

Ce investitii sa faci atunci cand nu ai bani.

Cand intrebi un om sarac de ce nu vrea sa faca investitii, acesta o sa iti arunce pe tava tot felul de scuze. Insa, exista o scuza care nu are nici o treaba cu realitatea financiara – “Nu am bani”.

In schimb, daca intrebi un om bogat ce investitii poti sa faci atunci cand nu ai bani, raspunsul acestuia o sa fie urmatorul – “Investeste timp”.

Asa ca, lucrurile sunt destul de evidente. Exista doua mari lucruri in viata ta pe care poti sa le investesti (nu exista altele):

Timpul si Banii.

Totusi, cand esti sarac, iti face mare placere sa complici lucrurile. De ce spun acest lucru?

Pentru ca atunci cand esti sarac o sa gasesti scuze, indiferent de alternativele pe care eu ti le ofer.

Daca iti spun ca atunci cand nu ai bani poti sa faci investitii, atat timp cat esti dispus sa oferi o alta resursa la schimb (adica timp). Tu o sa spui ca nu poti sa faci nici măcar acest lucru. Pentru ca nu ai timp, bineinteles.

Totusi, in mare masura pot sa spun ca intr-adevar ai si tu dreptate in felul tau.

Pentru ca, indiferent de circumstante, atunci cand esti sarac, chiar nu dispui de timp suficient pe care sa poti sa il aloci activitatilor investitionale.

De ce?

Jobul cel de toate zilele.

Pentru ca singurul lucru pe care stii sa il faci atunci cand ai nevoie de bani, este sa iti iei un job. Obicei care este foarte nociv dpdv financiar. Ți-am spus aici de ce – Jobul te menține sărac.

Plus ca pe langa acest aspect, mai exista un alt lucru pe care il faci gresit – crezi ca trebuie sa muncesti fizic din greu si pe termen lung.

Insa, problema sta in felul urmator:

Daca iti iei un job, atat timp cat iti doresti sa castigi bani, trebuie sa te duci la munca. Adica trebuie sa oferi energie si timp din viata ta in schimbul banilor pe care ii primesti. Nu mai le oferi pe acestea doua la schimb, nu mai primesti bani.

In aceeasi ordine de idei, timpul si energia de care dispui au o limita. Iar acest lucru inseamna ca toti banii pe care poti sa ii incasezi in aceasta viata au o limita, la randul lor.

Bineinteles, toate aceste lucruri nu au nici o treaba cu investitiile sau cu independenta financiara.

Totusi, ce trebuie sa faci mai exact. Ce investitii sa faci atunci cand nu ai bani. Sau mai simplu spus, cum poti sa investesti timp si sa faci bani, atunci cand nu ai bani.

In primul rand dezvolta-ti inteligenta financiara.

Este cel mai important lucru. Asa ca, investeste foarte mult timp in aceasta directie. Ai un articol foarte bun aici – Investeste in propria educatie.

Nu uita, banii nu au nici o treaba cu emotiile. De fiecare data cand iei decizii emotionale legat de bani, nu faci altceva decat sa ii risipesti.

In al doilea rand, foloseste-te de experiență.

Cauta sa te asociezi cu o persoana care are bani. Tu vii cu know how-ul si investesti timp ca sa pui in practica tot ceea ce stii iar el vine cu banii. Apoi tot ceea ce inseamna profit se imparte la jumate.

Din cate observi, tu investesti timp iar intr-un final ajungi sa faci bani.

In al treilea rand, investeste si creaza-ti asa zisele venituri pasive.

Si nu, nu ai nevoie neaparat de bani ca sa faci acest lucru. Trebuie doar sa investesti ceva timp la inceput atunci cand lucrezi.

Sa luam un exemplu:

Daca iti place sa mananci sănătos și daca ai o întreaga gama de cunostinte în cadrul acestui domeniul, poti sa iti faci un curs online sau sa scrii o carte pe care sa o vinzi ulterior.

Si plus multe alte lucruri asemănătoare. Oricum ideea este urmatoarea:

Nu exista limite in momentul in care iti doresti sa faci bani. Decat cele pe care ti le trasezi singur.

Adu-ti aminte de acest lucru de fiecare data cand ai prostul obicei sa te plangi ca nu ai bani ca sa faci investitii.

Sau mai ales, atunci cand te plangi ca nu ai timp ca sa faci acest lucru.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *