Meniu Închide

Ce mesaje ascunse transmite un zambet

Ce mesaje ascunse transmite un zambet

Ce mesaje ascunse transmite un zambet.

Zambetul este o dovada de disponibilitate si este universal recunoscut ca fiind un semn al fericirii si al bunei dispozitii. Iar in acelasi timp, orice zambet sterge predominanta egoului in avantajul unui scurt schimb energetic interindividual.

Se spune ca daca zambetul nu ar fi existat. nu am fi ajuns niciodata la civilizatia din ziua de azi.

Sincer, eu tind sa cred in acest lucru… Pentru ca in trecutul istoric, oamenii si-au dezvoltat abilitatea de a zambi in momentul in care se intalneau cu alti oameni.

  • Isi doreau sa semnalizeze rapid faptul ca sunt binevoitori.
  • Isi doreau sa arate ca nu au intentii de agresiune sau ca nu isi doresc sa lanseze vreun atac asupra acestora.

In acelasi timp, nevoia de supravietuire in cele mai grele conditii reprezenta motivul pentru care oamenii erau nevoiti sa isi combine puterile. Iar un gest precum zambetul contribuia cu eficacitatea la mentinerea unei armonizari dpdv sentimental intre membrii grupului.

In seductie zambetul reprezinta a doua arma fatala dupa privire. Zambetul construieste o legatura de complicitate sau de intelegere tacita intre doua persoane care se intalnesc.

Iar pe plan profesional o persoana aflata pe o pozitie de subordonare are tendinta sa zambeasca mai des cand se afla in compania unui superior. Asta se intampla in general la toate nivelurile ierarhice.

Asa ca, inainte sa continui sa citesti, vreau sa iti spun ca exista doua moduri de a zambi :

  • O data cu gura inchisa si buzele stranse.
  • Iar o data cu gura deschisa si dintii la vedere.

Zambetul cu buzele stranse.

Zambetul in sine nu exprima neaparat niste semnale de simpatie, ba mai mult poate semana cu o disimulare.

Asa ca, daca te lovesti de vre-o persoana care se foloseste de acest zambet, trebuie sa stii ca tocmai a-i de-a face cu un idivid care prefera sa isi exprime foarte putin sau chiar deloc proprile emotii.

Nu in ultimul rand, in general oamenii influenti care isi doresc o ascensiune socio-profesionala apeleaza tocmai la acest tip de zambet. Ei prefera sa isi tina buzele stranse si sa faca promisiuni foarte frumoase in fata propriilor interese.

Zambetul cu dintii la vedere.

Interlocutorul transmite sinceritate si disponibilitate. Asa ca, iti recomand sa ai incredere intr-un asemenea individ, chiar daca mai tarziu exista probabilitatea sa te trezesti cu o altfel de parere personala. Pana la urma nimic nu este sigur in viata.

In acelasi timp, nu iti ascund faptul ca exista persoane care au capacitatea sa foloseasca un zambet cu dintii la vedere, dar care sa fie fals. Insa, aparitia ridurilor la coltul ochilor te poate ajuta sa distingi diferenta dintre un zambet fals sau un zambet care exprima sinceritate.

Zambetul cu dintii de sus la vedere.

O sa il intalnesti in general la cei care lucreaza pe platourile de televiziune, sau la cei care aleg sa lucreze intr-un mediu asemanator.

Zambetul pe care il afiseaza acestia se transforma intr-o marca fundamentala a imaginii lor publice.

Este un zambet fara nici un pic de munificenta. Pentru ca subiectul care zambeste intr-un asemenea mod, abordeaza viata ca un pradator individualist.

Zambetul cu dintii de jos la vedere.

Lasarea fortata a buzei inferioare sau aratarea dintilor de jos simbolizeaza un pradator de meserie. Pentru ca cel care isi dezvaluie doar dintii de jos in momentul in care zambeste, este si cel care se infrupta din diferitele placeri ale existentei.

Subiectul alege sa zambeasca astfel deoarece nu traieste pentru insusi propria reprezentare. Este generos, dar in acelasi timp este si un necumpanit desavarsit

Zambetul misterios.

Este acel zambet in care lasi capul in jos foarte putin, in timp ce te uiti in sus pe sub sprancene, cu buzele lipite si aflate intr-un zambet foarte larg.

O persoana care zambeste intr-un asemenea mod transmite energie dar si tinerete in acelasi timp. Transmite un fel de spirit jucaus dar si un pic secretos, adica o combinatie castigatoare de fiecare data.

In seductie cei mai multi barbati se topesc dupa o femeie care adopta un astfel de zambet. Pentru ca acesta se traduce atat intr-un sentiment de deschidere cat si intr-unul de rusine si timiditate.

Zambetul discret.

Este zambetul in care subiectul nu isi arata dintii iar buzele ii raman pecetluite. Nu il intalnesti prea des.

Totusi, cand ai parte de astfel de momente trebuie sa stii ca este destul de important sa te mentii cat mai moderat dpdv personal.

Iti recomand acest lucru pentru ca zambetul in sine tradeaza un individ nesigur pe el, un individ poate chiar usor depresiv. Este zambetul unui om lipsit de simtul comunicarii.

Citeste si – Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna.

Zambetul in coltul gurii.

Il intalnesti la manipulatorii care sunt si seducatori de fel. Iar acest zambet semnifica in mare parte si un semn de aroganta.

Cel care zambeste in coltul stang al gurii este mai mult ironic decat sfidator. Indica o persoana mai sociabila si mai receptiva la sentimentele de simpatie sau antipatie. Ironia este o atitudine mai putin critica decat sfidarea.

Daca zambeste in coltul drept inseamna ca este mai mult sfidator decat ironic. Asta indica un bun observator al defectelor societatii. Este mai rigid din punct de vedere social. Nu vrea sa se angreneze in vreo placere sau fericire pe care ar putea sa o regrete mai tarziu.

Pe final iti recomand sa nu uiti niciodata sa zambesti. Zambetul este contagios si se transmite instant si celorlalti participanti la discutie.

Zambetul te apropie de ceilalti. Noi ca oameni suntem niste animale sociale si trebuie sa apartinem unui grup social. Iar pentru a reusi sa obtii acest lucru, ai nevoie de una dintre cele mai importante arme nonverbale – zambetul.

Ce mesaje ascunse transmite un zambet.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *