Meniu Închide

Ce mesaje ascunse transmite un zambet

Ce mesaje ascunse transmite un zambet

Ce mesaje ascunse transmite un zambet.

Vreau sa iti transmit inca de la inceput, un lucru foarte important despre care nimeni nu vorbește.

Ideea este urmatoarea:

Daca zambetul nu ar fi existat, nu am fi ajuns niciodata la civilizatia din ziua de azi. Este foarte simplu.

Totusi, poate tie iti vine un pic mai greu sa crezi acest lucru. Insa, crede-ma ca zambetul este un gest nonverbal indispensabil.

Pentru ca zambetul reprezinta o dovada de disponibilitate. Zambetul este universal recunoscut ca fiind un semn al fericirii și al entuziasmului. Plus ca acesta denota inclusiv o buna dispozitie.

Și ca să poți sa constientizezi acest lucru, o sa te rog sa ne întoarcem puțin in timp.

Gandeste-te ca in trecutul îndepărtat, strămoșii noștri si-au dezvoltat abilitatea de a zambi. Pentru ca in momentul in care se intalneau cu alti oameni trebuiau:

  • Sa semnalizeze faptul ca sunt binevoitori.
  • Sa arate ca nu au intentii de agresiune.
  • Sa arate ca nu isi doresc sa aibă conflicte.

În același timp, acest lucru era necesar, mai ales atunci când oamenii erau nevoiți sa își combine puterile. Pentru a reusi sa supravietuiasca in cele mai grele conditii.

Iar un gest precum zambetul contribuia cu eficacitate la mentinerea unei armonizari dpdv sentimental intre membrii grupului.

În fine, nu vreau acum sa pierdem foarte mult timp cu tot felul de dovezi istorice care nu își au rostul. Dacă te interesează acest lucru, ai de unde sa iti culegi informațiile.

Totusi, acum vreau sa trecem la treaba și sa îți transmit anumite sfaturi mult mai interesante.

Iar treaba sta in felul urmator.

Exista doua moduri de a zambi:

Odata cu gura inchisa si buzele stranse. Iar odata cu gura deschisa si dintii la vedere.

Zambetul cu buzele stranse.

Cand un om iti zambeste, dar prefera sa iși tine buzele stranse, inseamna ca acesta are anumite interese ce tin de propria persoana.

Nu înseamnă neaparat că este mai introvertit. Insa, acest om denota o personalitate care prefera sa nu isi exprime sentimentele în totalitate.

Cei mai multi oameni care se folosesc de un astfel de zambet, sunt cei care urmaresc o ascensiune socio-profesionala individuala. Au interese personale, care nu se pupa neaparat cu intențiile tale.

Zambetul cu dintii la vedere.

Într-o astfel de situatie interlocutorul iti transmite sentimente de sinceritate si disponibilitate.

Este un personaj care rezonează cu tine mai ales în contextul respectiv. Are încredere în tine, se simte bine lângă tine și prefera sa profite de aceste momente.

Bine, cu siguranta exista foarte multi oameni care au capacitatea sa se foloseasca de un zambet cu dintii la vedere, dar care sa fie în totalitate fals.

Insa, aparitia ridurilor la coltul ochilor o sa te ajute pe tine sa observi diferenta intre un zambet fals si un zambet real.

Zambetul cu dintii de sus la vedere.

Acest gest nonverbal iti arata ca ai parte de un om care tine foarte mult la imaginea lui publica. Este foarte atent la datalii și prefera sa nu se arate în totalitate celor din exterior.

Nu inseamna neaparat ca omul este fals. Insa, prefera sa isi arate doar calitatile deoarece are o nevoie mai mare de validare din exterior.

Acest gest o sa il intalnesti in general la cei care lucreaza pe platourile de televiziune. Sau la cei care dau târcoale unui astfel de mediu profesional.

Zambetul pe care aceștia il afiseaza se transforma intr-o marca fundamentala a imaginii lor publice.

Zambetul cu dintii de jos la vedere.

Cel care isi arata dintii de jos in momentul in care zambeste, este o persoana care nu pune preț pe părerea celor din jur.

Acesta prefera sa zambeasca în acest mod deoarece nu traieste pentru a-si împărtăși propriile convingeri. Nu înțelege ce inseamna sa empatizezi. Și nu-l îl interesează modul tău de a privi lucrurile.

Chiar dacă este atent la tine nu înseamnă neaparat că acesta este interesat de ceea ce vrei sa transmiti.

Zambetul misterios.

Este acel zambet in care lasi capul in jos foarte putin, in timp ce te uiti in sus pe sub sprancene, cu buzele lipite si aflate intr-un zambet foarte larg.

Acest gest de limbaj nonverbal iti arata ca ai de-a face cu o persoana tânără, energica și plina de viata. Acest gest denota o fire jucăușă, dar si misterioasa în același timp.

In fine, ideea e ca dacă ne raportam la domeniul relational, sau mai bine spus al seducției în general. Orice bărbat o sa simta atracție de fiecare data pentru o femeie alege sa ii zambeasca asa.

Pentru ca acest gest se traduce atat intr-un sentiment de deschidere. Cat si intr-unul de rusine si timiditate. Lucruri care creaza conexiune.

Zambetul discret.

Este zambetul in care subiectul nu isi arata dinții iar buzele ii raman pe loc, nemișcate. Este un zambet în general care implica celelalte grupe de mușchi faciale.

Când interactionezi cu un om iar acesta iti zambeste in acest mod, inseamna ca trebuie sa fii din ce în ce mai reticent, moderat.

Pentru ca un astfel de zambet iti arata ca ai de-a face cu un personaj care este lipsit de încredere interioara. Este un personaj probabil depresiv, anxios sau dezechilibrat emotional.

Acesta este zambetul unui om care nu are nici o treaba cu realitatea exterioara, crede-ma.

Zambetul in coltul gurii.

Acest gest nonverbal o sa il intalnesti mai rar. Este un gest care semnifica in mare parte mândrie, ironie, sfidare, poate chiar îndrăzneală.

Cel care zambeste in coltul stang al gurii este mai mult ironic decat sfidator.

Acest gest de limbaj nonverbal indica o persoana mai sociabila si mai receptiva la sentimentele de simpatie sau antipatie.

Cel care zambeste in coltul drept al gurii este mai mult sfidator decat ironic.

Acest obicei indica un bun observator al defectelor societatii. Este mai rigid din punct de vedere social.

Nu vrea sa se angreneze in vreo placere sau fericire pe care ar putea sa o regrete mai tarziu.

Citeste si – 4 gesturi de limbaj nonverbal care demasca minciuna.

Concluzie.

Pe final, odată ce ai aflat aceste imformatii destul de esentiale, o sa te rog sa tii cont mult timp de acum inainte de urmatorul lucru:

Nu uita niciodată sa zâmbești.

Pentru ca zambetul este contagios. Și astfel starea ta de bine o sa se transmită și celor din jur.

Plus ca zambetul te apropie de ceilalti. Deoarece noi ca și oameni suntem niste animale sociale.

Asta inseamna ca ne simțim bine în momentul în care rezonam cu cei din jur.

Dacă nu ma crezi pe mine, fă acest test…

Uita-te la un bebeluș de câteva luni, și oricât de frustrat, stresat sau deprimat o sa fii, o sa vezi ca dacă acesta râde la tine, pur și simplu o sa zâmbești și tu fără sa vrei.

Asa ca – Spor la zâmbit!

Ce mesaje ascunse transmite un zambet.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?