Meniu Închide

Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci

Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci

Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

Sunt uluit de numarul mare de mesaje pe care le primesc de la voi.

Si sincer acest lucru chiar reprezinta combustibilul de care ne folosim, noi cei din spatele acestei comunitati, astfel incat sa putem sa lucram cu motoarele turate la maxim.

In ultimele luni am inceput sa scriu mult mai multe articole despre investitii. Iar reactiile obținute in urma acestui demers sunt foarte pozitive.

Din acest motiv, in cadrul acestui material o sa incerc sa raspund unei intrebari pe care o primesc destul de des in ultima perioada. Intrebare ce necesita un raspuns foarte bine argumentat.

Desi, poate din lipsa de timp, nu am reusit sa raspund tuturor mesajelor, sper ca acest articol sa reprezinte un punct de reper in cadrul parcursului tau financiar.

In acelasi timp, sunt multe mesaje pentru care nu pot sa raspund concret in majoritatea cazurilor.

Deoarece nu exista un raspuns sigur si rapid pe care sa ti-l ofer, doar in urma unui schimb de email-uri. 

Insa, exista o intrebare pentru care am un raspuns universal valabil pentru fiecare dintre voi.

Multi dintre voi m-ati intrebat: Care este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

O sa iti raspund scurt si la obiect.

Investitia in propria educatie financiara.

Desi, daca vorbim din punct de vedere tehnic, cea mai buna investitie nu exista, pentru ca ea tine doar de investitorul in sine. Sa stii ca investitia in propria educatie financiara chiar este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

Este o investitie pe care trebuie sa o faci in mod constant toata viata ta. Nu exista o finalitate pentru aceasta investitie. Nu exista un moment in care poti sa te opresti si sa spui: Gata, am ajuns la final.

Aceasta investiție te ajuta sa iti dezvolti capacitatea de generare a banilor.

Vrei sa stii cum au ajuns oamenii bogati sa aiba control asupra banilor?

Vrei sa stii cum au ajuns oamenii bogati sa detina sisteme de business care le pompeaza bani in mod regulat?

Vrei sa stii cum au ajuns oamenii bogati sa faca bani, chiar daca nu se spetesc din punct de vedere fizic?

Exact…

Au investit in propria educatie financiara.

Si-au dezvoltat aria de cunostinte financiare intr-un asemenea mod, incat au ajuns in punctul in care „a face multi bani” reprezinta o normalitate..

Stii care este cea mai mare problema pentru un om bogat?

Principala lui problema este ca trebuie sa stea sa se gandeasca pe ce sa cheltuie banii.

El nu are o problema in a genera bani. Pentru ca stie ca nu este atat de greu sa faci bani. Cel mai greu este sa stii ce sa faci cu banii pe care ii castigi.

Care sunt pașii pe care trebuie sa ii parcurgi.

Cand vorbim de investitia in propria educatie financiara, cea mai buna resursa de care poti sa te folosesti este timpul.

Ca sa poti sa investesti in propria educatie financiara ai nevoie de timp.

In aceeasi ordine de idei, oricat de mult ai investi in tine, daca nu ai puterea interioara necesara ca sa poti sa faci față avalansei de esecuri de care o sa te lovesti, cu greu o sa obtii rezultate pozitive.

Investitia in propria educatie financiara se sprijina pe 3 piloni fundamental necesari, pe care trebuie sa ii stapanesti cu desavarsire

In primul rand trebuie sa inveti sa faci bani. Iar ca sa faci acest lucru trebuie sa intelegi care este scopul tuturor activitatilor financiare – valoarea.

Exista un articol pe site în care discut mult mai in detaliu legat de acest lucru – Cum poti sa generezi bani foarte multi.

In al doilea rand trebuie sa iti dezvolti abilitatea de administrator financiar. Trebuie sa stii ce sa faci cu banii pe care urmeaza sa ii incasezi.

Asta inseamna ca trebuie sa achizitionezi cat mai multe instrumente financiare sau bunuri imobiliare cu potential de activ.

Ti-am aratat cum poti sa faci acest lucru in cadrul acestui material – Cum sa ajungi independent dpdv financiar.

Iar in al treilea rand trebuie sa reinvestesti tot ceea ce castigi la inceput. Ca sa poti sa ajungi intr-un final, in care nu o sa mai fii nevoit sa faci acest lucru.

La fel, exista un articol foarte bun pe site in care am abordat acest subiect – Cum sa ajungi bogat si sa traiesti linistit toata viata ta.

Nu trebuie sa cauti mereu calea usoara.

Multi oameni vor sa sara peste aceste etape, sau intr-un caz mult mai rau, vor sa schimbe ordinea acestora. Vor sa faca lucrurile sa para mai usoare.

Insa, ideea este ca nu poti sa fii un bun administrator al finantelor tale, daca nu stii sa faci bani, astfel incat sa ai ce sa administrezi.

In acelasi timp, este destul de greu sa achizitionezi active si sa iti creezi venituri pasive. Daca nu stii cum sa generezi bani, astfel incat sa ai cu ce sa achizitionezi acele active.

Sau este foarte greu sa reusesti sa te mentii pe linia de plutire, daca nu poti sa rezisti tentatiilor de moment. Si daca nu stii sa amani un eventual beneficiu minor pe terment scurt in schimbul unui beneficiu major pe termen lung.

Lucruri importante legat de educatia financiara.

Acum, tu trebuie sa stii ca tot ceea ce inseamna educatie financiara se poate acumula. Trebuie doar sa aloci timp si bani acestui demers si sa iti doresti cu adevarat acest lucru.

Crede-ma, inclusiv cei mai mari milionari ai lumii recomanda ca prim pas, investitia in propria educatie financiara. Pentru ca este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

Asta inseamna ca trebuie sa pui fundul la treaba si:

Sa iti cumperi carti, ebook-uri, audiobook-uri, programe. Si sa aprofundezi cat mai multe informatii in urma parcurgerii acestora.

Sa participi la tot felul de intalniri, training-uri, cursuri si prezentari de business si de educatie financiara.

Apoi sa meditezi asupra tuturor informatiilor pe care le acumulezi. Si sa te inconjori cu oameni care au convingerile si principiile financiare necesare.

Iar in ultimul rand, de ce nu, sa iti alegi un mentor care sa te coordoneze pe parcurs. Astfel incat, sa poti sa iti amplifici si sa iti masori rezultatele.

Acum, pentru ca am ajuns la final, nu uita cel mai important sfat, de care trebuie sa tii cont indiferent de nivelul statutului tau financiar:

Trebuie sa pui in aplicare neaparat tot ceea ce inveti. Și sa vezi ce merge la tine și ce nu.

Probabilitatea ca tu sa poti sa te dezvolti si sa avansezi din punct de vedere financiar, tine doar de capacitatea ta de a pune în practica toate cunoștințele pe care le acumulezi

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?