Meniu Închide

Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci

Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci

Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

Sunt uluit de numarul mare de mesaje pe care le primesc de la voi. Si sincer acest lucru chiar reprezinta combustibilul de care ne folosim, noi cei din spatele acestei comunitati, astfel incat sa putem sa lucram cu motoarele turate la maxim.

In ultimele luni am inceput sa scriu mult mai multe articole despre investitii. Iar reactiile obținute in urma acestui demers sunt foarte pozitive.

Din acest motiv, in cadrul acestui material o sa incerc sa raspund unei intrebari pe care o primesc destul de des in ultima perioada. Intrebare ce necesita un raspuns foarte bine argumentat.

Desi, poate din lipsa de timp, nu am reusit sa raspund tuturor mesajelor, sper ca acest articol sa reprezinte un punct de reper in cadrul parcursului tau financiar.

In acelasi timp, sunt multe mesaje pentru care nu pot sa raspund concret in majoritatea cazurilor. Deoarece nu exista un raspuns sigur si rapid pe care sa ti-l ofer, doar in urma unui schimb de email-uri. 

Insa, exista o intrebare pentru care am un raspuns universal valabil pentru fiecare dintre voi.

Multi dintre voi m-ati intrebat: Care este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

O sa iti raspund scurt si direct.

Investitia in propria educatie financiara.

Desi, daca vorbim dpdv tehnic, cea mai buna investitie nu exista, pentru ca ea tine doar de investitorul in sine. Sa stii ca investitia in propria educatie financiara chiar este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

Este o investitie pe care trebuie sa o faci in mod constant toata viata ta. Nu exista o finalitate pentru aceasta investitie. Nu exista un moment in care poti sa te opresti si sa spui: Gata, am ajuns la final.

Aceasta investiție te ajuta sa iti dezvolti capacitatea de generare a banilor.

Vrei sa stii cum au ajuns oamenii bogati sa aiba control asupra banilor?

Vrei sa stii cum au ajuns oamenii bogati sa detina sisteme de business care le pompeaza bani in mod regulat?

Exact…

Au investit in propria educatie financiara.

Si-au dezvoltat aria de cunostinte financiare intr-un asemenea mod incat au ajuns in punctul in care “a face multi bani” reprezinta o normalitate pentru ei.

Stii care este cea mai mare problema pentru un om bogat?

Principala lui problema este ca trebuie sa stea sa se gandeasca pe ce sa cheltuie banii.

El nu are o problema in a genera bani. Pentru ca stie ca nu este atat de greu sa faci bani. Cel mai greu este sa stii ce sa faci cu banii pe care ii castigi.

Care sunt pașii pe care trebuie sa ii urmezi.

Cand vorbim de investitia in propria educatie financiara, cea mai buna resursa de care poti sa te folosesti este timpul. Ca sa poti sa faci investitii in propria educatie financiara ai nevoie de timp. Bine, și de bani uneori…

In aceeasi ordine de idei, oricat de mult ai investi in tine, daca nu ai puterea interioara necesara ca sa poti sa faci față avalansei de esecuri de care o sa te lovesti, cu greu o sa obtii rezultate pozitive.

Investitia in propria educatie financiara se sprijina pe 3 piloni fundamental necesari, pe care trebuie sa ii stapanesti cu desavarsire

  • In primul rand trebuie sa inveti sa faci bani. Exista un articol pe site în care iti spun cum poti sa faci acest lucru – Cum poti sa generezi bani foarte multi.
  • In al doilea rand trebuie sa iti dezvolti abilitatea de administrator financiar. Trebuie sa stii ce sa faci cu banii pe care urmeaza sa ii incasezi.
  • Iar intr-un final trebuie sa iti creezi cat mai multe venituri pasive. Exact asa cum am transmis si in cadrul acestui material – Cum sa ajungi independent dpdv financiar.

Multi vor sa sara peste aceste etape, sau intr-un caz mult mai rau, vor sa schimbe ordinea acestora.

Nu poti fi un bun administrator al finantelor tale daca nu stii sa castigi bani, astfel incat sa ai ce sa administrezi.

In acelasi timp, este destul de greu sa iti creezi venituri pasive. Daca nu stii cum sa generezi bani, astfel incat sa ai cu ce sa iti creezi acele venituri pasive.

Ce trebuie sa faci pentru a te educa dpdv financiar.

Acum, tu trebuie sa stii ca tot ceea ce inseamna educatie financiara se poate acumula. Trebuie doar sa aloci timp si bani acestui demers si sa iti doresti cu adevarat acest lucru.

Crede-ma, inclusiv cei mai mari milionari ai lumii recomanda ca prim pas, investitia in propria educatie financiara. Pentru ca este cea mai buna investitie pe care poti sa o faci.

Asta inseamna ca trebuie sa pui fundul la treaba:

Sa iti cumperi carti, pdf-uri, ebook-uri, audiobook-uri. Si sa aprofundezi cat mai multe informatii in urma parcurgerii acestora.

Sa participi la tot felul de intalniri, training-uri, cursuri si prezentari de business si educatie financiara.

Apoi sa meditezi asupra tuturor informatiilor pe care le acumulezi si chiar sa porti discutii cu cei familiarizati legat de acest subiect.

Iar in ultimul rand, de ce nu, sa iti alegi un mentor care sa te coordoneze. Astfel incat intregul tau parcurs financiar sa fie mult mai armonizat.

Acum, pentru ca am ajuns la final, nu uita cel mai important sfat:

Aplica tot ceea ce inveti. Și cauta sa vezi ce merge la tine și ce nu.

Probabilitatea ca tu sa poti sa te dezvolti si sa avansezi dpdv financiar, tine doar de capacitatea ta de a pune în practica toate cunoștințele pe care le-ai acumulat.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *