Meniu Închide

Cele 2 metode prin care poti sa castigi bani cand faci investitii

Cele 2 metode prin care poti sa castigi bani cand faci investitii

Cele 2 metode prin care poti sa castigi bani cand faci investitii.

Vreau sa te intreb încă de la început, cum iti castigi tu banii in acest moment?

Si vreau ca să răspunzi sincer…

Acum, stii de ce te intreb acest lucru?

Pentru ca exista o probabilitate foarte mare, de circa 95% ca si tu sa te numeri printre acei oameni care au o singură sursa de venit.

Este vorba despre venitul tradițional.

Jobul.

Bine, este vorba de salariul pe care ti-l ofera acel job.

Dar, stiai ca salariul este venitul care este impozitat cel mai agresiv de către stat?

Sau stiai ca salariul este venitul pe care il obții in schimbul unor eforturi foarte mari, dar care este foarte mic din punct de vedere valoric?

În fine, nu stiu ceea ce stii tu. Sau ceea ce alegi sa crezi tu.

Insa, stiu foarte bine următorul lucru:

Exista nenumarate metode prin care poti sa iti castigi banii.

Fie ca vorbim de un bussines.
Fie ca vorbim de un portofoliu de actiuni.
Sau fie ca vorbim de investitiile imobiliare.

Ideea e ca există nenumărate metode.

Totusi, tu alegi in continuare sa iti castigi venitul prin prisma unui job care te solicită zilnic, de luni pana vineri.

Lucru foarte toxic dpdv financiar, despre care am discutat și în cadrul acestui material – Un angajat este foarte defavorizat dpdv financiar.

Jobul este o soluție pe termen scurt pentru o problema pe termen lung.

Doar că acest job iti mănâncă timp, fără să îți ofere mare lucru la schimb. Din punct de vedere financiar bineinteles.

Oricum ar fi, tot ce trebuie sa intelegi tu este urmatorul aspect:

Majoritatea oamenilor isi castiga banii in acest mod, deoarece sistemul de învățământ actual, profesorii din ziua de azi si asa zisii mentori falși, te îndruma constient sau inconstient in aceasta directie.

Doar ca exista acel procent de 5% din oameni care aleg sa joace diferit. Acești oameni lucreaza din pasiune, iși trasează obiective si ajung liberi financiari.

Am discutat despre cum reusesc acești oameni să facă acest lucru in cadrul acestui material – Cum poti sa devii liber dpdv financiar.

Plus ca, pe langa asta, acești oameni stiu cum sa isi investească banii pe care ii încasează, astfel incat sa nu fie nevoiți să trăiască de pe o zi pe alta.

Sau mai bine spus, acești oameni ajung pana intr-un anumit punct, în care își pun banii sa muncească pentru ei.

Acestia reușind sa obțina mai mult timp, mai multa libertate si o sanatate cu mult peste media celor din patura sociala saraca.

Cum fac acest lucru, o sa iti explic in cadrul acestui articol.

Cele 2 metode prin care poti sa castigi bani cand faci investitii.

Sunt 2 metode prin care poti sa iti castigi banii in momentul in care vrei sa faci investitii:

  1. Prin fluxul de numerar.
  2. Sau prin acumulare de capital.

Sa le luam pe rand:

Fluxul de numerar.

Lucrurile sunt foarte simple:

Castigi bani prin flux de numerar in momentul in care achizitionezi un imobil, si in loc sa il amenajezi cu scopul de a-l revinde ulterior, preferi sa il păstrezi si sa il închiriezi in schimbul unei sume de bani pe care sa o primesti lunar de la chiriaș.

Castigi bani prin flux de numerar, inclusiv atunci cand cumperi actiuni pe bursa, si in loc sa le vinzi in momentul in care pretul creste, le păstrezi cu scopul de a încasa dividende trimestrial, semestrial, anual depinde de reglementările în vigoare.

Si exemplele pot continua mult si bine. Dar ma opresc aici pentru ca sunt sigur ca ai inteles ceea ce vreau sa îți transmit.

Oricum ar fi, ideea e ca un investitor care urmărește sa castige bani prin flux de numerar, gandeste in termeni de portofoliu si urmareste tendintele financiare pe termen mediu si lung.

Acumulare de capital.

Cum probabil deja ti-ai dat seama, castigi bani prin acumulare de capital in momentul in care achizitionezi un imobil. Si in loc sa il închiriezi, preferi sa il repari si sa il vinzi ulterior la un pret mult mai mare.

Iar acelasi lucru este valabil inclusiv atunci cand achizitionezi actiuni, sau alte instrumente financiare asemanatoare.

In loc sa păstrezi acțiunile și să incasezi dividende, preferi sa le vinzi in momentul in care pretul creste.

Asa ca, toti banii pe care tu ii castigi in momentul in care cumperi mai ieftin si vinzi mai scump, se cheamă acumulare de capital.

Bine, poti sa ai si pierdere de capital in momentul in care cumperi ieftin și nu reusesti sa vinzi mai scump.

Si in acelasi timp, poti sa nu obții nici un flux de numerar daca nu stii unde si ce trebuie sa cumperi, dar asta este o altă poveste.

Oricum ar fi, ideea e ca un investitor care urmărește sa castige bani prin acumulare de capital, gandeste in termeni de specula, si urmareste tendintele financiare pe termen scurt si mediu.

Ce trebuie sa intelegi tu de fapt.

Vreau sa înțelegi ca lucrurile sunt foarte simple. Exact asa cum ti le-am prezentat anterior.

Însă, multi nu stiu sa simplifice lucrurile. Si astfel cei din patura sociala saraca consideră că investițiile, bussines-urile si alte metode financiare prin care poti sa generezi bani, nu ii reprezinta.

Aceștia consideră că este foarte greu să faci investitii sau să pornești un business. Si prefera metoda clasica, adică jobul cel de toate zilele.

Realitatea banilor este diferita.

Totusi, realitatea este cu totul alta. Iar lucrurile nu sunt atât de complicate pe cat alegi tu sa crezi acest lucru.

Tot ce trebuie sa faci este sa intelegi aceste elemente investitionale, de bază. Ca sa poti sa intelegi cum trebuie sa iti castigi banii.

Apoi, să te pui pe treaba, să cumperi bunuri și instrumente financiare. Si să te folosesti de aceastea astfel incat sa iti produca bani. Iar tu sa stai sa te gândesti cum sa ii cheltui.

Nu in ultimul rand, trebuie sa intelegi ca cele doua metode prin care poti sa iti castigi banii in momentul in care faci investitii, au plusurile și minusurile lor.

Flux de numerar si acumulare de capital

De exemplu:

Cand investesti in scop de flux de numerar, câștigurile sunt mai lente. Dar acestea persistă indiferent de ciclul economic pe care îl traversezi.

Chiar dacă este criza sau chiar daca economia duduie. Tu o sa incasezi bani în continuare. Indiferent de contextul economic.

Iar când investesti in scop de acumulare de capital, câștigurile pot fi foarte mari si pe termen scurt.

Doar că atunci cand este criza economica, cel care are cel mai mult de pierdut este investitorul care investește în scop de acumulare de capital.

Deoarece schimburile si tranzacțiile economice se reduc. Iar daca aceasta criza economica te prinde in momentul in care ai cumparat, fără să apuci sa vinzi, fii sigur ca o sa ai doar de pierdut dpdv financiar.

Pe final.

O sa fiu destul de scurt:

Cele 2 motode prin care poti sa castigi bani cand faci investitii sunt singurele metode pe care eu le stiu. Nu cunosc altele.

Asa ca, nu mai pierde vremea aiurea si nu mai sta pe gânduri. Pentru ca din câte poți sa observi cand e vorba de investitii, lucrurile sunt destul de simple. Nu iti trebuie vreun doctorat ca să fii investitor.

Plus ca ai foarte multe materiale pe site, de unde poti sa te inspiri:

Poți sa începi deja sa investesti in imobiliare, in scop de flux de numerar. Ai un articol foarte bun aici – Cum sa investesti in imobiliare. Sau aici – Cum sa faci bani din subinchirierea imobilelor.

Sau poți sa te bagi pe bursa. Ai un articol în care iti explic mult mai in detaliu cum trebuie sa procedezi aici – Cum sa investesti pe bursa.

Iar daca te intereseaza sa castigi bani si prin acumulare de capital. Ai un articol foarte bun aici – Cum sa faci bani din imobiliare prin acumulare de capital.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?