Meniu Închide

Cele 3 obstacole care te tin departe de bani

Cele 3 obstacole care te tin departe de bani

Cele 3 obstacole care te tin departe de bani.

Multe din email-urile pe care le primesc de la voi, contin tot felul de întrebări ce au în prim plan întregul domeniu financiar. Iar majoritatea dintre aceste întrebări nu reprezinta altceva decat simple obstacole in gandire si acțiune.

Despre 3 astfel de obstacole o sa vorbesc in cadrul acestui articol. Daca te lovesti si tu de aceste obstacole, inseamna ca exista posibilitatea sa te afli departe de a obtine banii pe care tii doresti.

Totuși, dacă te vei concentra pe eliminarea acestora vei ajunge sa te apropii cu pași repezi către statutul financiar la care aspiri.

Iată care sunt cele 3 obstacole care te tin departe de bani :

Primul obstacol.

 • Am X euro in ce recomanzi sa ii investesc ?
 • Tu ce ai face daca ai avea X bani ?
 • Ce afacere ai porni in locul meu daca ai dispune de X bani ?

Daca te lovesti si tu de astfel de obstacole trebuie sa stii ca cea mai buna investitie este investitia in propria persoana.

Vreau sa precizez ca nu conteaza doar valoarea de bani de care dispui in acest moment, deoarece tu esti cea mai buna investitie. Nu te uita mai departe de tine. Nu e nevoie sa stai sa te gandesti ce ai face daca ai dispune de o anumita suma de bani. Eu in locul tau m-as gandi ce abilitate nu am in acest moment si o pot invata si deprinde cu banii pe care ii am.

In nici un caz nu m-as gandi sa cumpar proprietati imobiliare daca nu am nici o expertiza in domeniu. As incerca mai intai sa imi dezvolt anumite skill-uri de care am nevoie pentru a face bani din imobiliare.

Cu siguranta nu as investi la bursa daca nu as intelege procesele financiare din cadrul investitiilor bursiere. As cauta mai intai sa îmi dezvolt o fundație pe care sa se sprijine viitorul parcurs bursier si as incerca sa caut informatiile care imi vor permite sa nu pierd inainte sa intru in joc.

Cu siguranta nu as vinde anumite produse pe care nu le cunosc. Pentru ca nu voi avea capacitatea sa ii explic unui potential cumparator care sunt beneficiile pe care i le ofera acel produs.

Al doilea obstacol.

 • Cum sa ma vand mai bine?
 • Ce trebuie sa fac pentru a face mai multi bani?

Pot sa afirm cu sinceritate ca au existat momente in viata mea cand m-am lovit si eu de acest obstacol. Iar datorita acestui aspect am ajuns la concluzia ca urmatoarea problema se afla la originea lui :

Nu ai incredere in ceea ce ai de oferit.

Astfel, nu ai curajul sa ceri banii pe care ii meriti si nu esti constient de valoarea pe care poti sa o oferi in societate. Nu crezi ca vei reusi sa iti pui in valoare propriile calitati si abilitati de care dispui, pentru a face bani. Nu crezi ca vei reusi sa te vinzi si nu stii cum vei face acest lucru.

Eu am reusit sa scap de aceste probleme punandu-mi doua intrebari mari si late :

Cui vreau eu sa vand produsul sau serviciile mele ?

Hotaraste-te de la inceput carui tip de client te adresezi. Nu trebuie sa privesti serviciul sau produsul pe care il vinzi doar din perspectiva ta. Pune-te in locul clientului si incearca sa vezi prin ochii lui. Uneori uitam faptul ca nu toata lumea e la fel. Unii au nevoie de produsul tau, altii nu. Trebuie sa stii de la inceput care sunt aceia.

Cum sa fac sa ii fie clar ce ii ofer si ce are de castigat de pe urma produsului pe care il ofer ?

Aceasta intrebare te va ajuta sa iti construiesti corect produsul. Nu trebuie sa te gandesti cum ti-ar placea tie sa arate. Pentru ca daca ar fi sa faci o oferta dupa cum iti place tie, exista posibilitatea ca tu sa fii singurul tau cumparator.

Al treilea obstacol.

 • Mai e nevoie sa insist pe acest domeniu daca ma simt plafonat?
 • Cum aflu ce vreau de fapt?
 • Desi imi place ceea ce fac, cum pot afla ce lipseste?

Daca te lovesti de acest obstacol tin sa precizez ca nu trebuie neaparat sa schimbi domeniul. Pentru a face mai multi bani mentalitatea corecta nu este sa schimbi domeniul. Mentalitatea corecta este sa schimbi nivelul pe care te situezi in cadrul acelui domeniu.

In momentul in care te simti plafonat si consideri ca nu mai ai ce invata trebuie sa schimbi :

 • Daca esti angajat trebuie sa ceri avansarea pe o alta pozitie ierarhica.
 • Sau daca angajatorul nu iti ofera aceasta posibilitate sa cauti altul.
 • Sau sa iti deschizi tu propria afacere.

Gandeste-te la solutii pentru a nu ramane departe de banii pe care vrei sa ii castigi. Orice, doar incearca sa faci ceva nou.

Crede-ma ca în momentele în care încerci sa depasesti aceste obstacole vei ajunge sa iti schimbi starea pe care o traversezi si care iti genereaza aceasta oboseala financiara.

Tu de ce obstacole te lovesti?

Numai bine !!

Cele 3 obstacole care te tin departe de bani.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *