Meniu Închide

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna.

Cred ca ai si tu parte de momente în care, atunci când comunici cu o anumita persoana, iti pui tot felul de întrebări legat de ce gandeste aceasta:

  • Poate te întrebi dacă este sincer cu tine.
  • Sau poate vrei sa știi dacă îți ascunde ceva.
  • Ori poate îți dorești să afli ceea ce încearcă sa iti transmită de fapt.

În fine, ideea este ca indiferent de întrebările pe care le ai tu, fii sigur ca au fost momente in care ai fost mintit de o persoana anume.

Plus ca nu ti-ai dat seama de acest lucru pe moment. Sau in cel mai bun caz, daca aveai anumite suspiciuni, nu puteai sa fii sigur in totalitate.

In acelasi timp, nu vreau sa te feresti sa recunosti ca si tu ai mintit in anumite momente:

  • Poate au fost momente când ai apelat la acest gest destul de rar. Sau poate ai făcut-o mai des.
  • Poate au fost momente când ai apelat la acest gest din reflex. Sau poate ai făcut-o din politețe.

Totusi, indiferent de momentele în sine și indiferent de percepția ta legat de acest lucru, trebuie sa stii ca exista anumite situatii când este imperios necesar sa minti. Mai ales atunci când ai parte de o conjunctura inconfortabila.

Asa ca, din cate poti sa observi sunt nenumarate momente in care este necesar sa poti sa citesti principalele detalii care se ascund în spatele unui astfel de gest.

Iti arat cum poti sa faci acest lucru in cadrul acestui material.

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna.

Un mincinos evita contactul vizual.

O persoana care te minte o sa evite sa te privească in ochi, în momentul în care face acest lucru.

Insa, ideea este ca trebuie sa ai capacitatea sa citesti printre randuri. Pentru ca exista oameni destul de experimentati, care au reusit sa duca minciuna la rang de profesie.

Acestia au puterea interioara sa te priveasca in ochi in timp ce te mint. Iar tu o sa ai impresia ca tocmai ai avut de-a face cu cea mai sincera persoana din lume.

Totusi, majoritatea mincinosilor adopta tot felul de gesturi si de tic-uri nonverbale care iti pot oferi anumite indicii, in momentul in care ai parte de astfel de evenimente.

Iar principalul lucru la care trebuie sa fii atent tine de privire, si anume direcția.

Omul o sa se uite mai tot timpul în dreapta sus.

De ce?

Pentru ca in acest mod, mintea lui cauta sa producă tot felul de imagini si de scenarii. Menite sa ii ofere suport dpdv mental in momentul in care te minte.

Un mincinos se justifica din proprie initiativa.

Dacă ai parte de raspunsuri foarte bine argumentate, fără sa ceri tu in mod explicit acest lucru. Tocmai ai de-a face cu semne care pot sa ascundă în spate o anumita minciuna.

In general, o persoana care se chinuie sa iti demonstreze ceva, tocmai se pune intr-o situatie de semeție emotionala.

Iar acest lucru nu inseamna altceva decat o mare lipsa de incredere in ceea ce vrea sa iti transmita.

Insa, daca tu vrei sa obtii cât mai multe detalii legat de acest lucru, ar fi foarte benefic dacă ai reuși sa aprofundezi subiectul. Si sa vii cu intrebari mult mai concrete legat de evenimentele respective.

Nu uita ca un momentul in care minti, nu ai o situație clara în minte după care sa te ghidezi. Și astfel, nu o sa fii în stare sa oferi detalii instant legat de un anume eveniment.

Un mincinos are tendinta de a schimba subiectul discutiei.

Un mincinos o sa facă tot posibilul astfel încât sa schimbe subiectul discutiei. De fiecare data cand acesta are ocazia.

Pe langa acest aspect, în momentul în care ii pui o anumita intrebare legata de subiectul in sine, acesta o sa te puna in situatia de a-i repeta intrebarea.

De ce face acest lucru?

Pai intr-un astfel de mod, cel care te minte vrea sa mai câștige ceva timp. Pana o sa poata sa formuleze un răspuns care sa corespunde unei minciuni foarte bine fundamentate.

Fii sigur ca o astfel de persoana intelege absolut tot ceea ce ii transmiti.

Doar ca in momentul in care nu poate sa tina pasul cu adevarul, acesta se foloseste de astfel de mijloace. Pentru a-si ascunde lipsa de autenticitate.

Citeste si – Ce sentimente se ascund in spatele zambetului.

Un mincinos nu este atent la tot ce se intampla in jur.

Abilitatea unui mincinos de a se concentra pe lucrurile din jur si pe situatia prezenta scade pe masura ce acesta isi doreste sa minta din ce in ce mai mult.

Astfel, reactiile acestuia vor fi destul de intarziate și total necorespunzatoare. Pentru ca nu isi poate folosi abilitatea de a fi atent la tot ceea ce se intampla in jurul lui.

Asta insemna ca desi intreaga postura a acestuia trebuie sa exprime starea de bucurie sau starea de supărare, în funcție de context, fii sigur ca acest lucru nu o sa se intample.

Pentru ca un mincinos nu are capacitatea sa mentina un echilibru intre reactiile exterioare si sentimentele interioare.

Concluzii.

Pe final vreau sa iti spun ca desi in momentul in care minti, in sinea ta nu te simti bine, stiind ca faci acest lucru.

Totusi, nu trebuie sa uiti ca vor exista momente in viata ta cand poate vei fi nevoit sa apelezi la acest gest. Mai ales atunci cand acest lucru reprezinta singura solutie pentru a obtine un deznodamant fericit.

Ma refer aici la minciunile care nu au la baza reaua-credinta. Iar scopul lor este ca cel care este mintit, sa aiba un beneficiu din distorsionarea realitatii si evitarea unui pericol iminent.

Cam atat pentru astazi ..

Daca si tu ai alte indicii care consideri ca ar trebui impartasite, fa acest lucru la sectiunea de comentarii.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *