Meniu Închide

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna

Cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna.

Cred ca treci și tu prin momente în care, atunci când comunici cu o anumita persoana, iti pui tot felul de întrebări legat de ce gandeste aceasta :

  • Poate te întrebi dacă este sincer/sincera cu tine.
  • Sau poate vrei sa știi dacă îți ascunde ceva.
  • Ori poate îți dorești să afli ceea ce încearcă sa iti transmită de fapt.

În fine, ideea este ca indiferent de întrebările pe care ți le pui tu, fii sigur ca macar de câteva ori în viata ai fost mințit. Fără sa simți acest lucru pe moment. Sau cel puțin dacă aveai anumite suspiciuni, cu siguranță nu putea-i sa fii 100%.

In acelasi timp, sunt mai mult ca sigur ca si tu ai mintit in anumite momente :

  • Poate au fost momente când ai recurs la acest gest destul de rar, sau poate ai făcut-o mai des.
  • Poate au fost momente când ai recurs la acest gest din reflex, sau poate ai făcut-o din politețe.

Totusi, indiferent de momentele în sine și indiferent de percepția ta legat de acest lucru, trebuie sa stii ca exista anumite situatii când este imperios necesar sa minti. Mai ales atunci când treci printr-o conjunctura inconfortabila sau dificila dpdv social.

Asa ca, daca vrei sa te diferențiezi de majoritate, trebuie sa cunosti principalele detalii care se ascund în spatele unui astfel de gest, atunci când ai parte de astfel de experiente.

Și ținând cont de toate aceste lucruri, în cadrul acestui material o sa afli care sunt aceste detalii. Sau mai bine spus care sunt cele 4 gesturi nonverbale care demasca minciuna.

Subiectul evita contactul vizual.

Persoana in cauza va evita pe cat posibil sa te privească direct în ochi, în momentul în care comunica cu tine.

Insa, nu vreau sa generalizezi… Deoarece exista printre noi indivizi destul de experimentati, care au reusit sa duca minciuna la rang de profesie. Crede-ma ca acestia te vor privi in ochi in timp ce te mint cu îndârjire. Iar tu o sa ai impresia ca tocmai ai avut de-a face cu cea mai sincera persoana din lume.

Totusi, trebuie sa stii ca pana la urma, un mincinos care nu dispune de o experienta ieșită din comun, va adopta tot felul de gesturi menite sa îl dea de gol. Iar principalul lucru pe care trebuie sa il observi legat de privire, o reprezinta direcția. Omul o sa se uite mai tot timpul în dreapta sus. De ce?

Pentru ca mintea lui va cauta sa producă tot felul de imagini menite sa însoțească dpdv mental minciuna în cauza. Poti verifica acest lucru doar prin intrebari al caror raspuns il cunosti in detaliu. Sau întrebări care necesita răspunsuri foarte bine argumentate.

Subiectul se va justifica din proprie initiativa.

Dacă interlocutorul imprastie în stânga și în dreapta raspunsuri bine argumentate si foarte detaliate legat de evenimentele desfasurate cu mult timp in urma, tocmai ai de-a face cu semne care denota minciuna sau o posibila manipulare.

In general, o persoana care se chinuie sa iti demonstreze ceva, tocmai se pune intr-o situatie de semeție emotionala. Iar acest lucru nu inseamna altceva decat o mare lipsa de incredere in propriile vorbe.

O idee buna de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa obții indicii care sa îți întărească suspiciunile, ar fi sa vii cu intrebari mult mai concrete legate de subiectul discuției. Pentru ca tot ceea ce înseamnă detalii de nivel micro, reprezinta puncte de reper ale adevărului in fata unei eventuale minciuni.

Interlocutorul are tendinta de a schimba subiectul discutiei.

Un mincinos va face tot posibilul astfel încât sa reușească sa schimbe subiectul discutiei. De fiecare data cand va avea aceasta ocazie.

Pe langa acest aspect, în momentul în care ii pui o anumita intrebare legata de subiectul in sine, acesta o sa te puna in situatia de a-i repeta intrebarea, prin tot felul de tertipuri verbale. Astfel încât el sa reușească sa mai câștige timp, pana o sa formuleze un răspuns care sa corespunde unei minciuni foarte bine fundamentate.

Iar acest gest chiar reprezinta un aspect care face diferenta in momentul in care iti doresti sa afli cu cine a-i de-a face. Pentru ca o persoana care incearca sa te minta, intelege absolut tot ceea ce ii transmiti. Doar ca in momentul in care nu poate sa tina pasul cu adevarul acesta se foloseste de astfel de mijloace pentru a-si ascunde lipsa de autenticitate.

Citeste si – Ce mesaje ascunse transmite un zambet.

Interlocutorul are o atentie mult mai diminuata

Abilitatea acestuia de a se concentra pe lucrurile din jur si pe situatia prezenta scade pe masura ce tenta de a minți creste. Iar reactiile acestuia vor fi intarziate și total necorespunzatoare. Pentru ca nu va reusi sa fie cu adevarat atent la tot ceea ce se intampla.

Asta insemna ca desi Intreaga fata a acestuia trebuie sa exprime starea de bucurie sau starea de supărare legat de un anumit eveniment, acest lucru nu o sa se întâmple. Deoarece reactiile exterioare nu sunt corespunzatoare cu starile interioare.

Concluzii.

Pe final vreau sa iti spun ca desi un mincinos poate nu este privit cu un respect de nivel inalt. Totusi tu nu trebuie sa uiti ca vor exista momente in viata ta cand poate vei fi nevoit sa faci asta. Mai ales daca acest lucru reprezinta singura solutie pentru a obtine un deznodamant fericit.

Aici ma refer in general la minciunile care nu au la baza reaua-credinta. Ci scopul lor este ca cel care este mintit, sa aiba un beneficiu din distorsionarea realitatii si evitarea unui pericol iminent.

Cam atat pentru astazi ..

Daca si tu ai alte indicii care consideri ca ar trebui impartasite, fa acest lucru la sectiunea de comentarii.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *