Meniu Închide

Cele 7 minuni ale banilor

Cele 7 minuni ale banilor

Cele 7 minuni ale banilor.

Exista 7 motive principale pentru care iti recomand cat mai urgent sa te apuci sa faci bani. Mie imi place sa le denumesc „cele 7 minuni ale banilor”.

Si nu le denumesc in acest mod pentru ca imi place mie sa ma rasfat. Ci pentru ca intr-adevar, doar banii iti pot oferi acces la aceste elemente vitale. Care iti schimba viata intr-o proportie covarsitoare.

Prima minune a banilor – Libertatea.

Este primul si cel mai important lucru pe care ti-l ofera banii.

Libertatea inseamna de fapt puterea de a face tot ceea ce vrei sa faci. Fara sa fii nevoit sa iti vinzi timpul din viata ta pentru banii pe care ii primesti luna de luna (adica nu ai nevoie de jobul clasic).

Am discutat despre libertate si despre independenta financiara mult mai in detaliu in cadrul urmatorului material – Cum sa ajungi independent financiar.

Mai pe scurt ideea e ca doar in momentul in care esti liber sau independent financiar o sa poti sa lucrezi din placere (nu vei mai fi nevoit sa lucrezi din prisma supravietuirii).

Vei intreprinde doar activitatiele care iti plac. Iar castigul de pe urma acestora va reprezenta rasplata pe care viata ti-o ofera in schimbul propriei daruiri.

A doua minune a banilor – Sanatatea.

Sanatatea este una dintre cele mai pretioase elemente vitale. Iar banii reprezinta un bun instrument care contribuie la intretinerea acesteia.

  • Prin accesul la o alimentatie bogata in vitamine si nutrienti.
  • Prin timpul pe care ti-l oferă, astfel incat sa poti sa il folosesti in cadrul activitatilor sportive.
  • Prin lipsa de stres, datorira faptului ca nu esti nevoit sa traiesti de pe o zi pe alta.

Nu in ultimul rand, banii pot veni in sprijinul tau in momentul in care ai probleme legat de sanatate. In momentul in care esti bolnav sau in momentul in care ai anumite deficiente din punct de vedere fizic.

Iar daca nu ma crezi, incearca sa iti imaginezi ca esti grav bolnav si ca ai nevoie de o operatie care te costa zeci de mii de euro, dar care te pune pe picioare.

Ce spui? In ce situatie o sa fii mai linistit, atunci cand ai bani sau atunci cand nu ai bani?

A treia minune a banilor – Siguranta.

Viata este foarte imprevizibila si niciodata nu poti sa ai parte de o stabilitate viabila. Mai ales daca ne raportam la contextul economico-social actual.

Totusi, indiferent de situatie, banii o sa iti ofere increderea necesara astfel incat sa poti sa treci mult mai usor peste un obstacol.

Altfel te simti in momentul in care esuezi si ai resursele necesare ca sa incerci din nou. Si altfel te simti in momentul in care esuezi si trebuie sa te reangajezi pentru ca nu mai ai bani de trai.

In acelasi timp, gandeste-te ca banii iti ofera in mod indirect un adapost. Iar ca om ai nevoie neaparat de un adapost, ca sa poti sa simti acel sentiment de liniste, de securitate, de lipsa de primejdie.

Altfel te simti in momentul in care esti concediat si stai in chirie. Si altfel te simti in momentul in care esti concediat si pe langa casa in care stai, mai ai inca 3 apartamente care iti ofera o chirie luna de luna.

A patra minune a banilor – Influenta.

In momentul in care vrei sa fii influent trebuie sa te concentrezi pe dezvoltarea personalitatii. Atitudinea, propria incredere si controlul emotional reprezinta baza pe care se sprijina o personalitate care are impact assupra celorlalti.

Totusi, chiar dacă aceste elemente reprezinta principalul punct de placare. In cele din urma banii își vor face și ei simțită contributia într-o proporție covarsitoare. Atunci când dorești sa iti amplifici impactul asupra societatii din care faci parte.

Pentru ca atunci cand ai bani lumea te cauta iar usile ti se vor deschide mult mai rapid.

Gandeste-te ca toata lumea te cunoaste si iti este mult mai usor sa iti faci intrarea pe o anumita piata.

Plus ca societatea apeleaza la tine deoarece ai bani. Si iti cere sa te implici in actiuni civice, sociale sau de înaltă caritate.

Iar acest lucru creeaza conexiune si vine la pachet cu un „return” din partea acestora.

A cincea minune a banilor – Confort.

In momentul in care vrei sa cresti, sa evoluezi si sa iti imbunatatesti viata, trebuie sa iesi din zona de confort.

Totusi, atunci cand vrei sa iti incarci bateriile, este foarte important sa te intorci in zona de confort.

Iar daca de exemplu, zona ta de confort este reprezentata de o cutie de chibrituri intr-un cartier rau famat. Nu stiu cat de mult o sa iti reincarci bateriile intr-un astfel de mediu.

Bine, eu nu spun acum ca ai o problema daca traiesti intr-un astfel de mediu. Dar daca nu faci nimic ca sa il schimb, atunci sa ma ierte Dumnezeu, inseamna ca meriti sa ramai sarac.

In fine, ideea e ca daca ai bani, altfel o sa te odihnesti intr-o villa din centrul orasului sau intr-o casa de langa metropola, decat intr-o mahala.

A sasea minune a banilor – Educatia.

Daca nu ai în familie membri dezvoltati, evoluati si inteligenti pe latura educativa atunci o sa ai nevoie de bani.

  • Bani pe care sa ii investesti in cursuri.
  • Bani cu care sa iti platesti seminariile sau sa iti cumperi cărți.
  • Bani pe care sa ii dai unui mentor de calitate.

Plus ca pe langa bani, daca vrei sa intreprinzi toate aceste lucruri ai nevoie de timp. Si ai nevoie de energie ca sa poti sa fii motivat.

Asa ca, din acest motiv, cu parere de rau iti spun ca daca nu ai bani si traiesti de la un salariu la atul, iar in fiecare seara cand ajungi acasa esti epuizat si frustrat, este foarte greu sa poti sa iti oferi o educatie de calitate.

A saptea minune a banilor – Relaxarea.

Nu stiu cum poti sa te relaxezi atunci cand ai doar un singur concediu pe an. Nu stiu ce relaxare e aia in care weekend-ul ti-l petreci in acelasi mod.

Insa, eu știu un lucru mult mai important. Banii te ajuta sa traiesti diferit comparativ cu patura sociala saraca.

Banii iti permit sa pleci in concediu cand vrei si sa te intorci din concediu cand vrei.

Plus ca pe langa acesta aspect, daca vrei sa te relaxezi trebuie sa stii sa iti oferi si momente de distractie.

  • Iar ca sa poti sa practici sporturi extreme iti trebuie bani.
  • Ca sa dispui de servicii de calitate in momentul in care mergi in excursii sau in restaurant ai nevoie de bani.
  • Daca vrei sa iti hranesti placerile inimii cu o masina de calitate sau cu un gadget de ultima generatie ai nevoie de bani.

Concluzie.

Concluzia este una destul de simpla:

Rolul acestui articol este sa te faca sa te obisnuiesti. Și sa intelegi ca banii pot sa iti schimbe viata și modul după care alegi sa te desfasori.

Ideea e ca nu poti accede la cele 7 minuni ale banilor, daca nu reusesti sa ii accepti ca pe o valoare necesara pentru propria ta existenta.

Bafta și spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?