Meniu Închide

Cum recunosti o persoana care vrea sa te domine

Cum recunosti o persoana care vrea sa te domin

Cum recunosti o persoana care vrea sa te domine.

Salutul, privirea si teritoriul.

Acestia sunt cei trei piloni fundamental necesari a fi cunoscuti. Si care reprezinta puncte de reper in momentul in care a-i de-a face cu o persoana care vrea sa te domine.

In acelasi timp, vreau sa fii constient de cele 3 elemente nonverbale de fiecare data cand alegi sa interactionezi cu cei din jurul tau.

Nu de alta, dar doar intr-un asemenea mod poti sa il citesti pe cel cu care ai de-a face. Astfel incat sa iti creezi o imagine de ansamblu asupra tuturor conceptelor mentale pe care acesta le detine.

Salutul.

Un dominator are tendinta de a intinde primul mana in momentul salutului.

Si chiar daca la prima vedere poate sa para un gest destul de inofensiv. Trebuie sa stii ca daca face acest lucru, inseamna ca vrea sa iti arate ca tocmai se afla într-o poziție de control.

Insa, pentru a reusi sa obtina în realitate acest lucru, acesta o sa se foloseasca de anumite tertipuri de limbaj nonverbal:

In primul rand, o sa te strange de mana cu o forta superioara.

Pe langa acest aspect, in momentul incheierii strangerii de mana, acesta va avea tendinta de a-ti retine mana intr-a lui, pentru o perioada foarte scurta de timp.

Prin aceste particularitati vrea sa arate ca el este cel care incepe. Si tot el este cel care hotaraste cand se incheie interactiunea dintre voi doi.

Privirea.

Este probabil principalul aspect la care trebuie sa fii atent in momentul in care ai de-a face cu un dominator.

Poti te lovesti de doua situatii total opuse.

Ori te priveste fix in ochi ori iti evita privirea cu orice pret.

Daca te priveste fix in ochi, inseamna ca vrea sa-si exercite controlul asupra ta.

In acelasi timp, simte la randul sau ca si tu esti o persoana care are putere, tărie și deplinatate. Iar din acest motiv intra in aceasta disputa a privirilor.

Insa, daca acesta iti evita privirea in totalitate, inseamna ca deja te considera inferior. Si in acelasi timp considera ca nu meriti deloc atentia lui. Cu atat mai putin sa fii privit de el.

Legat de privire am redactat un intreg material in care iti explic toate particularitatile – Ce exprima orientarea privirii.

Teritoriul.

In momentul in care folosesti un anumit spatiu in mod frecvent, ajungi sa percepi acel spatiu ca fiind propriul tau teritoriu.

Iar in momentul in care esti nevoit sa schimbi spatiul in care te invarti de mult timp, o sa ai parte de o stare generala de disconfort.

Tinand cont de toate cele relatate anterior, un dominator o sa se foloseasca exact de acest aspect pentru a-ti provoca o stare de disconfort emotional.

  • Poate sa faca acest lucru prin faptul ca se sprijina de masina ta.
  • Sau mai poate sa transmite acest lucru in momentul in care iti v-a invada spatiul personal. Si va sta foarte aproape de tine.
  • Sau poate prin faptul ca te va atinge destul de des. Desi sunteti la inceputul interactiunii dintre voi doi.

In fine, tu trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca in momentul in care un interlocutor iti transmite astfel de semnale. Tocmai te afli intr-o intrecere lipsita de transparenta. Pentru o pozitionare strategica in cadrul contextului respectiv.

Concluzie.

Daca te lovesti de astfel de gesturi nonverbale trebuie sa stii ca cel cu care ai de-a face ori te desconsidera deja. Ori incearca sa faca acest lucru in momentul respectiv.

Insa, tu nu trebuie sa o iei ca pe o forma de agresivitate. Ba chiar sunt momente in viata in care trebuie sa intelegi. Si sa accepti statutul de dominator al celui cu care interactionezi.

Totusi, odata ce cunosti aceste elemente nonverbale, poti sa te folosesti de momentul respectiv. Pentru a adopta un limbaj specific acestor tipuri de personaje.

Limbaj nonverbal care sa arate ca increderea si controlul nu lipsesc din bagajul tau de abilitati inter-umane.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Cum recunosti o persoana care vrea sa te domine.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *