Meniu Închide

Cum sa ajungi independent financiar – cea mai sigura metoda

Cum sa ajungi independent financiar cea mai sigura metoda

Cum sa ajungi independent financiar cea mai sigura metoda.

Sunt hotarat sa iti pun la dispozitie cunostintele financiare pe care le-am acumulat si expertiza de care dispun astfel incat sa poti sa parcurgi acest drum.

Si sa nu fii nevoit sa pierzi ani din viata ta, cautand metode pe care altii le-au descoperit cu mult timp inainte.

Dar ca sa poti sa obtii rezultate in urma parcurgerii acestui material trebuie sa ai capacitatea sa pui in practica tot ceea ce eu iti transmit. Eu nu fac altceva decat sa iti arat calea… tu esti cel care hotaraste daca o parcurge sau nu.

Despre independenta financiara se vorbeste foarte mult in ultima vreme. Exista anumite materiale (putine la numar) care au in spate o baza reala si serioasa. Dar marea majoritate iti imbiba mintea cu povesti care nu fac altceva decat sa te piarda si mai mult in detalii.

Din aceste considerente articolul nu este unul foarte complex. De fapt modalitatea prin care poti sa ajungi independent financiar este una destul de simpla.

Dar daca iti doresti acest lucru trebuie sa respecti neaparat un circuit monetar. Doar ca acest circuit monetar necesita ceva timp (stai linistit ca nu ai nevoie de o viata intreaga).

Despre independenta financiara…

Insa, inainte sa continui, vreau sa iti spun ce inseamna de fapt independenta financiara. Si care este mai exact definitia acesteia:

Independenta financiara reprezinta acea stare financiara care iti asigura nivelul de trai si stitlul de viata pe care ti-l doresti. Fara să mai fii nevoit sa muncesti pentru bani.

Pe langa acest aspect vreau sa mai stii si urmatorul lucru:

Exista doua tipuri de venituri.

Venit activ si Venit pasiv.

Venitul activ – reprezinta venitul pe care il incasezi in momentul in care prestezi o anumita activitate (muncesti) in schimbul acestuia. Daca intrerupi acea activitate venitul tau dispare.

Venitul pasiv – reprezinta venitul pe care il incasezi in mod constant, indiferent daca desfasori o anumita activitate sau nu. Daca intrerupi temporar sau total acea activitate venitul tau ramane in continuare la fel.

Desi poate nu esti strain de aceste lucruri, am considerat necesar sa nu sarim peste aceste informatii.

Pot sa existe cititori care inca sunt la inceput. Iar aceste informatii sunt esentiale daca vrei sa intelegi ceea ce urmeaza sa iti transmit in randurile urmatoare.

Trebuie sa respecti un circuit financiar.

Buuun…

Exista un circuit al banilor destul de simplu prin care poti sa ajungi independent financiar intr-o perioada relativ medie. Acest circuit monetar poate fi parcurs doar cu rabdare si perseverenta.

Si desi este foarte usor sa oferi acest pret la schimb, sa stii ca marea majoritate a oamenilor nu sunt dispusi sa il plateasca.

Totusi eu o sa iti recomand sa nu faci ca ei. Pentru ca acest pret este unul destul de minor. In comparatie cu beneficiile vitale pe care ti le ofera independenta financiara.

Iti spun acest lucru, pentru ca eu nu o sa inteleg niciodata de ce oamenii aleg sa plateasca 40 de ani de viata in schimbul unei pensii mediocre.

Dar daca le spui ca au nevoie de numai 10 ani (e doar un exemplu, perioada difera pentru fiecare in parte) in care sa respecte anumite reguli financiare banale pentru a ajunge independenti financiar acestia se supăra.

Plus ca pe langa acest aspect, acestia incep sa devina furiosi. Si considera ca este o perioada destul de lunga. Astfel nu actioneaza si prefera sa isi mentina statutul financiar actual.

Circuitul financiar care te face independent.

Primul pilon.

Creeaza-ti un venit activ si maximizeaza-l cat poti de mult.

Al doilea pilon.

Foloseste-te de venitul activ, pentru a acumula instrumente financiare care iti genereasa venit pasiv.

Al treilea pilon.

Investeste venitul activ + venitul pasiv in alte instrumente care iti genereaza la randul lor venit pasiv.

Repeta acest circuit monetar pana ajungi independent financiar.

De unde stii cand ai ajuns independent financiar???

Pot sa iti ofer eu un indiciu:

In momentul in care intri intr-un magazin si cumperi fara sa te intereseze pretul produselor, atunci esti cu adevarat independent financiar.

Sa le luam pe rand.

Pilonul 1.

Trebuie să ai un venit. Pentru ca nu poti sa intri in acest joc al banilor, daca nu stii cum sa obtii un venit constant luna de luna.

Poti face trecerea catre pilonul 2 folosindu-te de finantele altor persoane. Dar nu poti recurge la aceste metode pe termen nelimitat.

Deoarece esti nevoit sa oferi niste garantii la schimb. Dar aceste garantii fii sigur ca sunt limitate in momentul in care faci primii tai pasi in drumul catre independenta financiara.

Sunt 3 modalitati principale prin care poti obtine venituri active:

 • Din postura de angajat.
 • Din postura de antreprenor.
 • Din postura de somitate (specialist, artist, sportiv).

Chiar daca tu iti doresti sa muncesti cat mai putin sau chiar deloc. O sa iti spun ca acest lucru poti sa il faci doar in momentul in care ajungi independent financiar. Atunci poti sa te bucuri intr-adevar de acest beneficiu.

Dar pana atunci trebuie sa incepi exact cu ceea ce nu iti place.

Iar apoi, după ce reusesti sa iti însușești acest obicei, trebuie sa cauti solutii urgente de maximizare a venitului activ. Ai mai multe detalii legat de acest aspect in cadrul acestui material – 3 moduri prin care poti sa iti cresti venitul.

Pilonul 2.

Dupa ce reusesti sa iti stabilesti un venit activ constant. Si reusesti chiar sa il si maresti la perioade scurte de timp, trebuie sa parcurgi următoarea etapa:

Achizitioneaza bunuri si intrumente financiare care iti genereaza venituri pasive.

 • Achizitioneaza imobile pe care sa le inchiriezi.
 • Cumpara terenuri pe care sa le dai in arenda.
 • Investeste in actiuni care iti platesc dividende.
 • Inventeaza produse care iti genereaza drepturi de autor.
 • Creeaza afaceri pe care sa le predai in gestiune unor experti.

Toti cei care sunt independeti financiar au achizitionat astfel de instrumente financiare.

Nu poti sa ajungi independent financiar, daca vrei sa sari peste aceasta etapa. Pentru ca aceasta etapa reprezinta baza si fundatia pe care se sprijina independenta financiara.

Pilonul 3.

Aici exista posobilitatea sa te blochezi. De fapt aceasta etapa reprezinta marea bariera in calea spre independenta financiara.

Spun acest lucru pentru ca in natura umana exista aceasta tendinta de a chetui direct proportional cu venitul pe care il incasazi.

Castigi 2000 euro, cheltui 2000 euro.

Iti creste venitul la 3000 euro, o sa cheltui 3000 euro.

Iti scade venitul la 2500 euro, o sa te conformezi si o sa cheltui 2500 euro.

Din acest motiv iti recomand ca in momentul in care incasezi primul tau venit pasiv, sa il cheltui de indata pe achizita de alte instrumente financiare care pot genera venit pasiv.

 • Nu incerca sa iti cresti nivelul de trai (cel putin nu acum).
 • Nu incerca sa iti satisfaci niste pofte, care nu fac altceva decat sa iti ofere o implinire sufleteasca de moment.
 • Nu cauta sa cheltui mai mult pe lucruri inutile, doar pentru simplul fapt ca tu castigi mai mult.

Incearca sa redirectionezi venitul pasiv si sa il investesti astfel incat sa poti profita din plin de puterea dobanzii compuse. Exact asa cum am transmis si aici – Totul despre capitalizarea dobanzii.

In concluzie…

Pentru implementarea acestui circuit monetar este benefic sa fii decisiv. Si sa actionezi in aceasta directie cu perseverenta.

Este singura si principala modalitate pe care eu o cunosc. Si prin care poti sa ajungi independent financiar.

Nu mai cauta o metoda rapida de a face bani.
Nu mai astepta mostenirea care nu o sa vina.
Nu mai pierde timpul prin salile de pariuri.

Crede-ma, acest circuit monetar reprezinta cea mai sanatoasa modalitate prin care poti sa faci bani. Si sa ajungi la un moment dat in situatia in care nu mai este nevoie sa muncesti pentru ei.

Voi reveni asupra acestui subiect. Asa ca, urmareste site-ul pentru ca vor urma materiale care iti vor schimba radical perceptia despre bani.

Voi prezenta si voi detalia tehnici si modalitati concrete prin care poti sa ajungi bogat.

Tara noastra trebuie sa isi ocupe locul fruntas pe care il merita dpdv financiar. Nu mai putem accepta ca in Romania educatia financiara sa reprezinte un domeniu slab exploatat.

Pana atunci, spor la bani!!!

Cum sa ajungi independent financiar cea mai sigura metoda.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *