Meniu Închide

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza

Cum sa ajungi prosper financiar 3 abilitati de baza

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza.

În primul rând trebuie sa fii creativ…

Da stiu, scoala si societatea iti fura creativitatea. Însă, acest lucru nu trebuie să te împiedice să ti-o recuperezi.

Creativitatea nu moare niciodată. Ea este prezenta in mintea ta indiferent de circumstante. Este acolo, este adormită, trebuie doar sa iti readuci aminte cum sa o folosesti.

Ai nevoie de ea mai ales atunci când vrei sa te faci antreprenor. Si ca sa poti sa ajungi bogat trebuie neaparat sa te faci antreprenor, crede-ma.

Am discutat inclusiv in cadrul acestui material despre acest lucru – Ce este indicatorul financiar si ce rol are acesta.

Antreprenorii si investitorii sunt oameni care rezolvă probleme. Iar rezolvarea problemelor si gasirea soluțiilor necesita creativitate.

Cum sa iti recastigi creativitatea.

Trebuie sa nu mai folosesti toata viata ta urmatoarele doua cuvinte:

“Nu pot”.

Pentru ca atunci cand spui ca nu poti, înseamna ca iti creezi o realitate care implica neputinta. Inseamna ca iti blochezi mintea si o opresti din a găsi soluții.

Cred că Henry Ford a spus: Chiar dacă crezi ca poti sau chiar daca crezi ca nu poti, in ambele cazuri ai dreptate.

A spune că nu poti sa faci ceva dpdv financiar, te închide intr-o cutie. Te limitează in gândire. Cand spui ca nu poti sa faci ceva iti omori creativitatea.

In schimb, dacă înlocuiești cele doua cuvinte “nu pot” si te folosesti de urmatoarele cuvinte “cum pot sa fac acest lucru”, o sa observi o schimbare.

O sa observi ca poti. O sa observi ca exista răspunsuri și soluții exact acolo unde nu le vedeai inainte.

Iar ca sa poti sa ajungi prosper financiar, trebuie sa faci exact acest lucru. Trebuie sa vezi ceea ce ceilalti nu pot sa vadă.

Exact asa cum ti-am transmis si in cadrul acestui material – Principala abilitate mentală a unui om bogat.

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza.

In al doilea rand, daca vrei sa ajungi prosper financiar, trebuie sa fii educat financiar.

Da stiu, scoala si societatea nu se ocupa de acest lucru. Însă, asta nu trebuie să te împiedice pe tine să te educi singur.

Cunostintele financiare reprezinta principala diferenta dintre un om bogat si un om sarac. Am spus-o mereu si o sa o spun mult timp de acum inainte.

Asta înseamnă că, atât timp cât nu ai pe nimeni in familie, care sa iti poata oferi suport in aceasta privinta, trebuie sa cauti cu orice preț acele instrumente, sau pe acei oameni care te pot ajuta.

Cum sa te educi financiar.

Trebuie sa stii ca inclusiv oamenii bogati recomanda ca prima investitie, investiția în propria educație financiară.

Asa ca, trebuie sa pui fundul la treaba:

Si sa iti cumperi tot felul de materiale gen cărți, ebook-uri, audiobook-uri, video educaționale. Si sa le parcurgi cu prioritate.

Sa participi la tot felul de evenimente de natură financiară. Să participi la cursuri, training-uri si prezentari de business si investitii.

Si de ce nu, sa iti alegi un mentor care sa iti ofere sprijin in cadrul acestui proces.

Iar apoi, cel mai si cel mai important lucru, să aplici tot ceea ce înveți. Să observi ce te reprezinta pe tine. Cauta sa vezi ce merge la tine si ce nu.

Probabilitatea de a reuși să crești din punct de vedere financiar, tine de capacitatea ta de a aplica tot ceea ce înveți.

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza.

În al treilea rand, daca vrei sa ajungi prosper financiar, trebuie sa fii perseverent.

Da stiu, scoala si societatea iti fura inclusiv aceasta abilitate. Însă, încă odată, acest lucru nu trebuie să te împiedice să ti-o recapeti.

Chiar dacă scoala te face sa crezi ca atunci cand eșuezi esti un ratat. Tu trebuie sa înțelegi ca orice eșec te face mai puternic. Te revigoreaza.

Tot Henry Ford a spus: Un eșec nu reprezintă decât șansa de a începe din nou. Doar ca de data asta mult mai inteligent.

Omul știa că orice esec ascunde in spate o lecție. Cum de fapt lucrurile sunt valabile si invers. Orice victorie vine la pachet cu o pierdere de resurse, timp, depinde…

Cum sa devii perseverent.

Ca sa poti sa devii perseverent, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa înțelegi ca eșecul nu exista. Acesta este de fapt o modalitate prin care NU POTI SA OBTII REZULTATUL PE CARE IL URMARESTI.

Cand ai parte de un eșec, tu de fapt înveți cum trebuie sa procedezi atunci cand nu vrei sa obții acel rezultat.

Am discutat foarte mult despre esec si in cadrul acestui material – Cum sa treci cu bine peste un esec cand faci investitii.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faci este sa fii atent la reacția ta in momentul in care ai parte de astfel de evenimente.

Daca un obstacol te face sa dai inapoi, atunci esti intr-o mare problema. În schimb daca un obstacol te motivează si te face sa fii si mai dornic sa reușești, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Nu uita, totul in viata este relativ. Asta înseamnă că modul tau de a privi lucrurile te face sa ai o anumita reacție.

Deci, incă odată, nu exista eșec. Decat modul tau de a te raporta la acel eveniment.

Daca tu il vezi ca pe un eșec, înseamnă că pentru tine este un eșec. In schimb, daca il vezi ca pe o lecție, înseamnă că o sa poti sa observi care este acea lecție pe care trebuie sa o înveți.

Ideea e ca in momentul in care iti doresti sa obții un rezultat, crede-mă că o sa il obții cu siguranta.

Atat timp cat iti dezvolti capacitatea de a trece peste problemele si peste obstacolele de care o sa te lovești, in momentul in care lucrezi pentru a obține acel rezultat.

Concluzie…

Tine minte aceste 3 sfaturi:

Redescopera-ti creativitatea.
Educa-te financiar.
Recastiga-ti perseverența.

Si te asigur ca intr-un astfel de mod o sa poti sa iti construiești o fundație pe care sa se sprijine un parcurs financiar de nivel inalt.

Sunt sfaturi foarte simple crede-ma. Dar te asigur ca cei din patura sociala saraca nu le acorda importanta. Nu pun pret pe ele.

Totusi, tu poti sa te diferențiezi începând chiar din acest moment…

Bafta și spor la bani!

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in Financiar | Bani

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *