Meniu Închide

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza

Cum sa ajungi prosper financiar 3 abilitati de baza
Ghid investitii imobiliare

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza.

Ti-ai pus vreodată întrebarea de ce îți dorești mai multi bani?

Sincer acum, fără să te ascunzi…

De ce vrei sa faci bani?
Care este scopul sau care este motivul pentru care vrei sa ajungi prosper financiar?

Te întreb pentru ca mi-as da seama în 2 secunde, în funcție de răspunsul tau, daca o sa ajungi prosper financiar sau nu.

Și stii de ce?

Nu pentru ca sunt eu vreun mare filozof. Ci pentru ca pe partea asta de finanțe personale sunt atat de bine „călit”, incat am ajuns să inteleg un om în funcție de cuvintele pe care le folosește.

Ideea este in felul urmator:

Dacă răspunsul tău ascunde in spate dorinta de „a avea”, atunci sunt sanse foarte mari sa ramai sarac pentru mult timp de acum inainte. Cel puțin, atât timp cât nu modifici acest lucru.

In schimb, daca răspunsul tău ascunde in spate dorinta de „a fi” atunci sunt șanse foarte mari sa ajungi prosper financiar.

O sa iti explic…

Cateva cuvinte importante de inceput.

Mulți oameni spun ca nu au bani de ajuns…

Știi ce înseamnă pentru ei acest lucru?

Înseamnă că nu au bani ca să își cumpere tot ceea ce își doresc.

Însă, acești mulți oameni nu fac diferenta intre nevoie si dorinta. Adică își doresc lucruri, dar nu au neaparat nevoie de ele.

Au in cap tot felul de dorințe pe care le vad ca pe o nevoie. Vor sa aibă bani ca sa cumpere tot ceea ce cred ei ca au nevoie. Tot ce vor, tot ce le trece prin cap, absolut tot.

Din păcate, toate aceste dorinte pot fi foarte numeroase, poate chiar infinite. Asta înseamnă că și banii trebuie sa fie infiniți. Ceea ce nu poate fi realizabil.

Din acest motiv, cand iti doresti sa ajungi prosper financiar pentru „a avea”, nu o sa fii niciodată fericit.

Chiar dacă, din întâmplare sa spunem ca ajungi prosper financiar, indiferent de situație tu o sa fii in continuare nefericit.

Pentru simplul motiv ca „a avea” nu se încheie niciodata. Indiferent de cât de multe lucruri ai avea.

E ceva ce tine de interior. De modul tau de a alege să trăiești. De stilul tău de interpretare…

Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza.

In fine, hai ca sa vedem pana la urma ce trebuie sa faci tu ca sa ajungi prosper financiar.

Care sunt aceste 3 abilitati de baza, pe care eu le vad ca fiind foarte importante pentru tine.

Iată despre ce este vorba:

In primul rand trebuie sa fii creativ.
In al doilea rand trebuie sa te educi financiar.
Iar în treilea rand trebuie sa fii perseverent.

Sa le luam pe rand…

În primul rând trebuie sa fii creativ.

Da stiu, societatea in general si scoala in principal nu prea te ajuta in aceasta privinta.

Însă, acest lucru nu trebuie să te împiedice pe tine sa iti recastigi creativitatea.

Pentru ca te nasti cu ea. Creativitatea nu moare niciodată. Ea este prezenta in mintea ta indiferent de circumstante. Este acolo, este adormită, trebuie doar sa iti readuci aminte cum sa o folosesti.

Ai nevoie de ea mai ales atunci când vrei sa te faci antreprenor. Si ca sa poti sa ajungi prosper financiar trebuie neaparat sa te faci antreprenor, crede-ma.

Antreprenorii si investitorii sunt oameni care rezolvă probleme. Iar rezolvarea problemelor si gasirea soluțiilor necesita creativitate.

Cum sa iti recastigi creativitatea.

Nu trebuie sa mai folosesti urmatoarele doua cuvinte, toata viata ta:

„Nu pot”.

Pentru ca atunci cand spui ca nu poti, înseamna ca iti creezi o realitate care implica neputinta. Inseamna ca iti blochezi mintea si o opresti din a găsi soluții.

Cred că Henry Ford a spus:

„Chiar dacă crezi ca poti sau chiar daca crezi ca nu poti, in ambele cazuri ai dreptate.”

A spune că nu poti sa faci ceva din punct de vedere financiar, te închide intr-o cutie. Te limitează in gândire. Cand spui ca nu poti sa faci ceva iti omori creativitatea.

In schimb, dacă înlocuiești cele doua cuvinte „nu pot” si te folosesti de urmatoarele cuvinte „cum pot sa fac acest lucru”, o sa observi o schimbare.

O sa observi ca poti. O sa observi ca exista răspunsuri și soluții exact acolo unde nu le vedeai inainte.

Iar ca sa poti sa ajungi prosper financiar, trebuie sa faci exact acest lucru. Trebuie sa vezi ceea ce ceilalti nu pot sa vadă. Ca sa faci diferenta in piata.

Citeste- 2 diferente uriase intre bogati si calasa de mijloc. Descopera aceste diferente si vei incepe sa gandesti precum gandesc oamenii bogati.

In al doilea rand trebuie sa te educi financiar.

Da stiu, societatea in principal si scoala in general nu prea pun pret pe acest lucru.

Însă, asta nu trebuie să te împiedice pe tine să te educi singur.

Ideea este in felul urmator:

Cunostintele financiare reprezinta principala diferenta dintre un om bogat si un om sarac. Am spus-o mereu si o sa o spun mult timp de acum inainte.

Asta înseamnă că, atât timp cât nu ai pe nimeni in familie, care sa iti poata oferi suport in aceasta privinta, trebuie sa cauti cu orice preț acele instrumente, sau pe acei oameni care te pot ajuta.

Nu ai cum sa ajungi prosper financiar daca tie te lene sa citesti. Sau daca iti este aiurea sa cunosti oameni noi. Ori daca crezi ca le stii pe toate…

Citeste – 4 sfaturi simple pentru succesul tau in plan financiar. Daca ma intrebi pe mine, al 2-lea sfat este probabil cel mai important. Descopera toate aceste 4 sfaturi.

Cum sa te educi financiar.

Cand nu ai nici un sprijin in mediul in care traiesti, poti sa o faci in felul urmator:

Sa iti cumperi tot felul de materiale gen cărți, ebook-uri, audiobook-uri, video educaționale. Si sa le parcurgi cu prioritate.

Sa participi la tot felul de evenimente de natură financiară. Să mergi la cursuri, training-uri si prezentari de business si investitii.

Si de ce nu, sa iti alegi un mentor sau un consilier care sa iti ofere sprijin in cadrul acestui proces.

Iar apoi, cel mai si cel mai important lucru, să aplici tot ceea ce înveți. Să observi ce te reprezinta pe tine. Cauta sa vezi ce merge la tine si ce nu.

Probabilitatea de a reuși să crești din punct de vedere financiar, tine de capacitatea ta de a aplica tot ceea ce înveți.

Citeste – 3 credinte care te saboteaza in plan financiar. Vezi care sunt aceste 3 credinte si cum faci ca sa le elimini complet.

In al treilea rand trebuie sa fii perseverent.

Da stiu, societatea in general si scoala in principal nu prea te ajuta in aceasta privinta.

Însă, încă odată, acest lucru nu trebuie să te împiedice pe tine să iti dezvolti perseverenta

Chiar dacă scoala te face sa crezi ca atunci cand eșuezi esti un ratat. Tu trebuie sa înțelegi ca orice eșec te face mai puternic. Te revigoreaza.

Tot Henry Ford a spus:

„Un eșec nu reprezintă decât șansa de a începe din nou. Doar ca de data asta mult mai inteligent.”

Omul știa că orice esec ascunde in spate o lecție. Cum de fapt lucrurile sunt valabile si invers. Orice victorie vine la pachet cu o pierdere de resurse, timp, depinde…

5 moduri gresite prin care poti sa ajungi bogat. Este un articol in care vorbesc pe larg despre pariuri, casatorie, mostenire, faima si lacomie.

Cum sa devii perseverent.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa înțelegi ca eșecul nu exista. Acesta este de fapt o modalitate prin care NU POTI SA OBTII REZULTATUL PE CARE IL URMARESTI.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faci este sa fii atent la reacția ta, in momentul in care ai parte de astfel de evenimente.

Daca un obstacol te face sa dai inapoi, atunci esti intr-o mare problema. Inseamna ca nu prea te ai bine cu aceasta abilitate, adica cu perseverenta.

În schimb, daca un obstacol te motivează si te face sa fii si mai dornic sa reușești, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Nu uita, totul in viata este relativ. Asta înseamnă că modul tau de a privi lucrurile te face sa ai o anumita reacție.

Iar astfel revenim la ceea ce ti-am transmis in randurile anterioare. Si anume la faptul ca nu exista eșec. Decat modul tau de a te raporta la acel eveniment.

Daca tu il vezi ca pe un eșec, înseamnă că pentru tine este un eșec. In schimb, daca il vezi ca pe o lecție, înseamnă că o sa poti sa observi care este acea lecție pe care trebuie sa o înveți.

Apropo, uite aici un material foarte bun despre esec –

Cum treci cu bine peste un esec in plan financiar. Ba chiar o sa ajungi la un moment dat sa il transformi in oportunitate..

Concluzie. Cum sa ajungi prosper financiar: 3 abilitati de baza.

Tine minte urmatoarele 3 cuvinteri:

Creativitate.
Educatie (financiara).
Perseverenta.

Si te asigur ca daca actionezi conform acestor cuvinte o sa ajungi prosper financiar. Iar acest rezultat o sa il obtii fara sa muncesti de nebun si fara sa te agiti foarte mult.

Sunt sfaturi simple, stiu acest lucru. Asta este motivul principal pentru care majoritatea oamenilor nu pun pret pe aceste sfaturi ale mele.

Totusi, acest lucru poate sa reprezinte o ocazie pentru tine.

De ce?

Pai daca pleci pe acest drum al prosperitatii financiare, nu o sa ai o concurenta atat de mare.

Bafta și spor la bani!

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Arata-le prietenilor tai ca iti pasa de ei. Distribuie aceste informatii mai departe:

Cele mai bune texte pentru tine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *