Meniu Închide

Cum sa faci bani din imobiliare

Cum sa faci bani din imobiliare

Cum sa faci bani din imobiliare.

Pentru mine, imobiliarele reprezinta cea mai frumoasă clasa de active. Stii cum e, te simti foarte bine in momentul in care faci ceea ce iti place. În momentul in care investesti in ce îți place.

Iar mie chiar imi plac imobiliarele. Cred ca as fi in stare sa pierd ore întregi si sa mă uit la un imobil, fără să mă plictisesc.

L-aș studia din toate punctele de vedere. As incerca sa imi imaginez un design mai bun. As incerca sa vad cu ochii minții o îmbunătățire pe partea de structura si de amenajare. Si multe altele.

In acelasi timp, imi place foarte mult sa imi petrec timpul pe santier, sa fiu printre oameni. Să văd cum se înalță construcția de la o zi la alta.

Dar aici deja intrăm pe zona de afaceri și nu cred ca este momentul oportun pentru a discuta despre acest lucru.

În fine, nu stiu care este impresia ta legat de imobiliare. Nu stiu cum vezi tu lucrurile în momentul in care te gândesti cum sa faci bani din imobiliare.

Însă, eu stiu ca imobiliarele mi-au oferit prilejul de a fi independent financiar, intr-o perioada foarte scurta de timp.

Cu ajutorul imobiliarelor am reusit sa ma pozitionez pe un nivel foarte înalt din punct de vedere financiar.

Oricum ar fi, ideea este ca imobiliarele te fac bogat, fără să îți dai seama. Iar daca nu vrei sa ma crezi pe mine, privește in jur. Si o sa observi ca toti cei care sunt miliardari in euro, au afaceri sau investitii pe zona de imobiliare.

Cum sa faci bani din imobiliare.

Uita-te de exemplu la Mc Donalds. Deși poate tu o sa crezi ca profitul acestora provine din vânzarea de burgeri, eu o sa iti spun ca gresesti.

De fapt, in mod surprinzator, cel mai mare procent din profit vine din imobiliare.

În anul 2019, existau mai mult de 36.000 de unitati MC Donalds in toata lumea. Însă, doar 5% erau deținute de catre companie.

Restul de unitati erau deținute de alte entitati independente, care au fost contractate de către companie. Cu care au căzut de comun acord sa opereze în stil de franciza.

Asta inseamna ca francizatul (entitatea separata) este cel care are in responsabilitate toate costurile de gestiune a unui restaurant.

Însă, acesta plătește o chirie lunara către MC Donalds. Pentru ca MC Donalds deține marca si spatiile comerciale, in care operează.

MC Donalds este proprietar de imobile. Si castiga bani din închirierea acestora. Si crede-ma ca detine probabil cele mai bune zone din lume.

Bine, pe langa acest lucru, compania încasează si taxa de francizat dar si procent din cifra de afaceri.

Asta ca sa vezi ce înseamnă un sistem de afacere foarte bine pus la punct. Si sa înțelegi de ce îți recomand in acest material, sa te grăbești si să îți creezi un sistem de afacere – Fă-ți un sistem de afacere si devin-o bogat.

Afacere sau investitii.

Sunt 2 metode prin care poti sa faci bani din imobiliare.

Ori iti deschizi o afacere in domeniul imobiliar.
Ori te apuci sa faci investitii imobiliare.

Nu le amesteca…

Mulți oameni fac o eroare foarte gravă si amesteca lucrurile. Pentru ca nu inteleg care este diferenta dintre afacerile imobiliare si investitiile imobiliare.

Cand faci afaceri in imobiliare tu de fapt esti antreprenor. Adică ai un business pe zona asta.

Ai o firmă de construcții sau esti dezvoltator. Si construiești imobile pe care le vinzi si in schimbul cărora primesti bani.

Deci, tu vinzi produse imobiliare. Ai o afacere. Vinzi apartamente, case, hale industriale, spații comerciale etc.

Cand faci investitii in imobiliare, cum probabil deja ti-ai dat seama, tu de fapt esti investitor. Adică vii cu o sumă de bani pe care vrei sa o investesti. Si pentru care astepti un randament.

Ai capital propriu, sau te imprumuti de bani pentru a cumpara imobile în scop de portofoliu.

Apoi le inchiriezi sau lucrezi pentru o eventuala apreciere a valorii acestora, pentru a le revinde ulterior.

Deci, ca investitor tu lucrezi in functie de randament.

Bagi banii intr-un apartament, spatiu comercial sau intr-o casa. Dar vrei sa iti scoti banii înapoi cat mai repede. Asa ca, o sa le inchiriezi sau o sa le vinzi mai scump.

Randament sau cifra de afacere.

Incă o dată. Iar de data asta mult mai pe scurt.

Cand ai afaceri in imobiliare tu urmaresti sa vinzi cat mai multe imobile.

Cand esti investitor in imobiliare, tu urmaresti sa obții un randament cat mai mare.

În cadrul acestui material o sa primesti sfaturi in general pe zona de investitii imobiliare.

Pentru ca un bussines in imobiliare necesita detalii si sfaturi mult mai complexe. Ai nevoie sa înțelegi notiunea de bussines per ansamblu.

Pentru ca indiferent daca vinzi imobile, alimente sau energie electrica de exemplu, principiile si regulile care guvernează domeniul afacerilor sunt aceleași.

Flux de numerar sau acumulare de capital.

Sunt 2 moduri prin care poti sa castigi bani cand faci investitii. Si pe care trebuie sa le cunosti neaparat, in momentul in care vrei sa afli cum sa faci bani din imobiliare.

Prin flux de numerar.
Prin acumulare de capital.

Lucrurile sunt foarte simple… exista inclusiv un material foarte bun pe site, in care am discutat despre aceste două moduri de a-ti investi banii – Cele doua metode de investire care iti aduc bani multi.

Mai pe scurt lucrurile arată cam asa:

Castigi bani prin flux de numerar in momentul in care iti cumperi un apartament, pe care preferi sa il închiriezi.

Castigi bani prin acumulare de capital in momentul in care iti cumperi un apartament pe care preferi sa il revinzi ulterior la un pret mai bun.

Cum probabil deja ti-ai dat seama, exista o diferenta intre cele doua. Exista plusuri dar exista si minusuri pentru fiecare mod de investitie in parte.

Cand investesti in scop de flux de numerar, câștigurile sunt lente, dar pe termen lung. Castigurile pot fi de fapt nelimitate.

Cand investesti in scop de acumulare de capital, câștigurile sunt masive, dar pe termen foarte scurt. Câștigurile sunt in general determinate.

Buuun….

Acum, tot ce îți mai ramane de facut este sa alegi care mod de investitie te reprezinta pe tine…

Cum sa faci bani din imobiliare.

Exista mai multe optiuni de investitii atunci cand vine vorba de această clasă de active financiare.

Poti sa iti investesti banii in:

  • Imobiliare rezidențiale.
  • Imobiliare office.
  • Imobiliare comerciale.
  • Imobiliare industriale.

Oricum, nu vreau sa intram in detalii tehnice, pentru ca astfel de informații le găsești oriunde vezi cu ochii.

Plus ca sunt constient de faptul ca înțelegi si tu ca exista o diferenta intre a investi intr-un apartament, a investi intr-un spațiu comercial sau a investi intr-un depozit de mărfuri.

Totusi, tot ceea ce vreau eu sa constientizezi tu este urmatorul lucru:

Nu exista limite. Decat cerul de deasupra ta.

Totusi, daca intr-o zi o sa detii un zgarie nori, crede-mă ca nici macar cerul nu o sa mai reprezinte o limita pentru tine.

Datoriile si fluxul de numerar.

Si nu in ultimul rand, vreau sa iti mai spun un lucru, poate chiar mult mai interesant.

Poti sa investesti in imobiliare inclusiv atunci cand nu ai bani.

Si pentru ca sunt sigur ca o sa iti vina greu să crezi acest lucru, iti recomand sa parcurgi următorul material – Cum sa cumperi imobile cand nu ai bani.

Si apoi o sa iti dai seama cat de putine lucruri stii de fapt. Mai ales atunci cand e vorba de datorii.

Ideea e ca tu poti sa achizitionezi imobile folosindu-te de banii altor persoane. Sau de banii creditorilor.

Te imprumuti, iti cumperi un apartament pe care il inchiriezi. Apoi cu banii din chirie iti stingi obligatiile financiare.

Iar după ce faci acest lucru, chiria iti ramane tie in portofel, atât timp cât vrei.

Ti-ai achitat datoria, doar ca imobilul iti genereaza venituri in continuare.

In fine, ideea e ca in cadrul unui astfel de demers, fluxul de numerar intra in balanta cu datoria.

Cu cat datoria pe care ti-a generat-o imobilul este mai mare, cu atat fluxul de numerar este mai mic.

Si cu cat datoria pe care ti-a generat-o imobilul este mai mica, cu atat fluxul de numerar este mai mare.

Concluzie.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale imobiliarelor este faptul că prețul acestora reacționează mult mai târziu, în momentele de instabilitate economică.

Acest lucru înseamnă că ai timp sa te desfasori, daca ai capacitatea sa observi tendinta economică. Daca ai capacitatea sa înțelegi care este climatul economic din zona ta.

Pe lângă acest aspect, gandeste-te ca nu iti trebuie o expertiză de maestru, în momentul in care vrei sa faci bani din imobiliare.

Sa fim seriosi, atât timp cât ești la curent cu informatiile de ordin general din punct de vedere legislativ. Si atat timp cat urmaresti in mod constant evoluția preturilor, o sa iti fie foarte usor sa desfasori activități pe aceasta latura financiară.

Bafta și spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?