Meniu Închide

Cum sa faci multi bani fara sa fii angajat

Cum sa faci multi bani fara sa fii angajatt

Cum sa faci multi bani fara sa fii angajat.

Nu este o noutate tot ceea ce urmeaza sa iti transmit acum. Insa, pentru ca este un sfat atat de simplu, majoritatea celor din patura sociala saraca nu se incred in el.

Ideea e ca multi oameni nu pun pret pe solutiile simple. Atentie am spus simple, nu usoare.

Cand e vorba de bani multi oamenii ori cauta o pastila magica prin care sa scape de toate problemele. Ori cred ca daca vrei sa faci bani trebuie sa tragi din greu ca nebunul.

In fine, in primul rand trebuie sa iti setezi ca principal obiectiv independenta financiara.

Ai un articol foarte bun aici – Cum sa ajungi independent financiar in care iti explic clar si precis, cum poti sa ajungi independent financiar.

Totusi, mare atentie…

Pentru ca foarte multe persoane confunda independenta financiara cu libertatea financiara. Si pentru ca nu vreau sa pleci cu aceasta confuzie la drum. O sa iti explic care este diferenta dintre cele doua.

Independenta financiara – reprezinta acel statut financiar care iti asigura nivelul de trai pe care ti-l doresti, fara sa fii nevoit sa muncesti pentru bani. Acel statut financiar in care primesti bani periodic, fara sa fie nevoie sa prestezi o anumita activitate in schimbul acestora.

Libertatea financiara – reprezinta acel statut financiar in care poti sa iei orice decizie financiara iti doresti. Acel statut financiar in care faci tot ce vrei, poti sa iti cumperi tot ce iti doresti fara a fii limitat de factorul financiar (toate aceste lucruri fiind valabile in limita posibilitatilor general umane si in regula dpdv legal).

Este mult mai greu sa ajungi liber financiar decat sa ajungi independent financiar.

Trebuie sa fii constient de acest lucru inca de la inceput. Si sa stii ca libertatea financiara este ceva mult mai inalt, este ceva care vine dupa independenta financiara

Am discutat despre modul prin care poti sa ajungi liber financiar in cadrul acestui material – Cum sa ajungi liber financiar.

Acum, tin sa precizez ca aceasta metoda, prin care poti sa castigi multi bani fara sa fii angajat este in directa proportionalitate cu nivelul si standardul tau viata.

Nu uita – daca castigi 1 milion de euro si cheltui 1 milion de euro, tot falit esti.

Totusi, indiferent de situatie, eu o sa iti prezint o metoda prin care poti sa faci bani in mod constant luna de luna. Fara sa depui efortul de a te deplasa la un loc de munca.

Iti voi prezenta singura si principala metoda prin care poti sa iti dai demisia intr-o perioada scurta sau medie de timp, si sa faci bani fara sa te spetesti din punct de vedere fizic.

Trebuie sa inlocuiesti venitul activ cu un venit pasiv…

Majoritatea oamenilor isi castiga banii doar prin metoda clasica a jobului.

Acestia nu stiu ce inseamna sa fii antreprenor sau investitor. Acestia nu stiu ce inseamna sa vinzi o marfa sau sa prestezi un serviciu de calitate.

Insa, tu trebuie sa stii ca in momentul in care te deplasezi la un job, nu faci altceva decat sa iti vinzi timpul din viata ta in schimbul unui venit activ.

Este vorba despre un venit pe care il primesti doar in momentul in care prestezi o anumita activitate profesionala.

Insa, acest obicei este unul foarte nociv, pentru ca iti limiteaza castigurile. O sa castigi bani, atat timp cat o sa poti sa muncesti, logic.

Oricum ar fi, ideea e ca daca vrei sa nu mai depinzi de un job, dar totusi sa incasezi bani, trebuie sa iti creezi un portofoliu de active care sa iti genereze venit pasiv.

Venitul pasiv este un venit pentru care esti nevoit sa muncesti doar o data, de obicei la inceput. Iar apoi il incasezi in mod constant fara sa mai fii nevoit sa depui efort.

Ca o paranteza, despre venitul activ si despre venitul pasiv am discutat inclusiv discutat in cadrul acestui material – Diferenta dintre venitul activ si pasiv.

Da, stiu ca este greu sa scapi de programarea sociala. Stiu ca este greu sa le explici parintilor si prietenilor ca iti doresti sa castigi bani, folosindu-te de o alta metoda decat metoda clasica a jobului.

Si in acelasi timp, mai stiu un lucru, este greu sa scapi de recomandarile celor care iti vor binele. Dar nici macar ei nu au parte de el.

Toate instrumentele financiare sunt relative.

Buuuun…

Toate produsele, bunurile, proprietatile si alte instrumente de care dispui la momentul actual sau pe care vrei sa le achizitionezi sunt relative.

Asta inseamna ca modul cum alegi sa le folosesti, o sa faca diferenta intre a incasa bani de pe urma acestora sau a pierde bani de pe urma acestora.

Acum intrebarea este:

Cum poti sa faci bani de pe urma lucrurilor pe care le ai acum sau pe care urmeaza sa le achizitionezi?

Foarte simplu:

Inchiriază-le.

Este cel mai bun exemplu de venit pasiv pe care poti sa ti-l insusesti incepand chair din acest moment.

Singurul efort pe care trebuie sa il faci este sa dai un anunt. Sau sa ii informezi pe cei interesati de ceea ce vrei sa faci.

Orice produs, imobil sau instrument de care dispui la momentul actual, sau pe care te gandesti sa il achzitionezi de acum inainte, trebuie sa il folosesti astfel incat sa iti bage bani in buzunar.

Poti sa faci acest lucru cu multe din bunurile pe care vrei sa le achizitionezi sau pe care le detii deja.

Exemple:

Daca ai o garsoniera/apartament, cel mai valoros lucru pe care poti sa il faci este sa o/il inchiriezi.

Daca locuiesti intr-o casa/vila cu mai multe camere inchiriaza-le pe cele pe care nu le folosesti in mod constant.

Daca beneficiezi de o masina personala, in momentul in care nu o folosesti inchiriaz-o in scopul unor petreceri/evenimente/servicii.

Daca ai o bicicleta, in momentul in care nu o folosesti inchiriaz-o catre firmele care au ca obiect de activitatea acest lucru.

Daca dispui de o casa de vacanta pe care ai mostenit-o de la bunici si tu nu prea dai pe acolo, inchiriaz-o in regim hotelier/pensiune, in functie de zona.

Daca ai un teren agricol ofera-l in arenda catre o societate cu obiect de activitate agricol.

Daca dispui de haine de calitate, rochii de mireasa, rochii de seara sau costume originale, inchiriaza-le in scopul unor evenimente speciale.

Daca ai un atelier sau garaj, inchiriaza catre mesteri sau societati comerciale, sculele si uneltele de calitate pe care le ai.

etc.etc.etc….

Pot continua mult si bine, insa ideea este urmatoarea:

Orice lucru pe care il detii la momentul actual, gandeste-te cum poti sa il valorifici atunci cand nu il folosesti. Sau il poti achizitiona special pentru a-l valorifica intr-un asemenea mod.

Asta inseamna venit pasiv. Asta inseamna de fapt sa stii cum sa faci multi bani fara sa fii angajat.

Cu cat inchiriezi mai multe astfel de produse sau bunuri imobiliare, cu atat mai multi bani o sa incasezi.

Iar daca nu esti multumit cu atat. Afla de la mine ca daca esti inteligent financiar, poti sa faci bani inclusiv din subinchirierea imobilelor.

In cadrul acestui material iti explic cum poti sa faci acest lucru – 3 moduri prin care poti sa subinchiriezi un imobil.

Concluzie. Cum sa faci multi bani fara sa fii angajat.

Desi poate la inceput o sa fii putin reticent, sa stii ca daca ai capacitatea sa joci la un nivel cat mai inalt. O sa ajungi in acel punct, in care chiar nu o sa mai ai nevoie de job.

Am destui prieteni care se ocupa cu astfel de combinatii. Iar venitul pasiv pe care acestia il incaseaza le ofera libertatea necesara. Fara sa mai fie nevoiti sa lucreze pe un program strict de la 9 la 17.

Asa ca, daca ei pot acest lucru cu siguranta poti si tu.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?