Meniu Închide

Cum sa investesti in imobiliare cand NU AI BANI

Cum sa investesti in imobiliare cand nu ai bani

Cum sa investesti in imobiliare cand nu ai bani.

Sunt fanul investițiilor în imobiliare. Asta fac de multi ani. Si probabil asta o sa fac mult timp de acum inainte.

Bine, imi place sa investesc și pe bursa, imi place sa investesc și în start-up-uri. Poate chiar și în criptomonede. Sunt foarte multe tipuri de investitii care ma caracterizează.

Doar ca în momentul în care investesc in imobiliare, ma simt mult mai împlinit. Poate și datorita faptului ca am o pasiune pe partea asta de amenajări interioare și exterioare.

In fine, nu are rost sa iti explic acum, de ce imi plac mie imobiliarele. Cred ca o sa poti sa intelegi de ce, pe masura ce o sa parcurgi acest material.

Acum, cred ca cel mai important lucru pentru tine, este să înțelegi ceea ce nu vor cei din patura sociala sa inteleaga. Si anume:

Poti sa investesti in imobiliare chiar dacă NU AI BANI.

Bine, fii sigur ca lucrurile nu or sa se miste la fel de repede ca atunci cand ai bani. Asta este clar.

Totusi, nu vreau sa traiesti asa cum aleg toti ceilalti oameni sa trăiască. Nu vreau sa ai limite, fără să stai sa iti pui mintea la contributie.

Da, stiu ca e mult mai usor sa te plângi…

Nu am timp, nu am bani, nu e pentru mine, nu stiu daca o sa ma descurc s.a.

Însă, de fiecare data cand alegi sa faci acest lucru, adu-ti aminte ca nu faci altceva decat sa te mutilezi financiar. Iti iei singur șansa din fata ochilor.

Oricum ar fi, ideea principala e că poti sa te bagi pe imobiliare, indiferent de nivelul financiar actual.

Cum?

Păi cu ajutorul datoriilor.

Da, stiu ca ai nevoie de curaj ca sa faci acest lucru. Stiu ca ai nevoie sa iesi din tipar și sa îți impui o stare de „paranormal”.

Cele 7 reguli de baza in finante personale ads

Doar ca in momentul in care nu ai bani, asta este singura soluție pentru tine. Astfel incat sa poti sa investesti in imobiliare.

Nu vrei sa faci acest lucru. Nu o sa poti sa investesti in imobiliare. Cel puțin nu acum.

Bine, stiu ca toata lumea iti spune ca trebuie sa scapi cat mai repede de datorii. Însă, acest lucru nu are nici o treaba cu realitatea financiară.

Ti-am explicat deja in cadrul acestui material de ce – Datoriile te ajutasa ajungi bogat.

Asa ca, daca esti inteligent si daca intelegi esența acestei pârghii financiare (datoria), o sa ajungi un investitor de succes pe partea de imobiliare.

De ce sa investesti in imobiliare cand nu ai bani.

Lucrurile sunt foarte simple. Imobiliarele sunt bunuri financiare, care iti ofera cea mai mare stabilitate de pe piata.

Bine, de nimic nu poti fi sigur sută la sută în viata. Insă, imobiliarele isi pierd foarte greu din valoare.

Asta inseamna ca riscul de a pierde tot ceea ce investesti, este minim.

Inclusiv in momentul in care exista criza economica, imobiliarele o sa reacționeze mult mai târziu.

Dacă privesti inapoi la criza mondiala din 2008, o sa observi ca imobiliarele au ajuns la cel mai scazut nivel al prețului pe metru pătrat abia prin anii 2012, 2013.

Asta înseamnă că volatilitatea nu este la fel de mare ca in cazul acțiunilor.

Uita-te la criza coronavirus. Într-o singură zi actiunile au pierdut tot ceea ce au adunat în mai mult de 4 ani.

Insa, nu putem vorbi acelasi lucru si despre imobiliare.

Cand sa nu investesti in imobiliare.

Este la fel de simplu. In primul rand nu trebuie să investesti in imobiliare cand nu iti plac imobiliarele.

Bine, ca sa poti sa iti dai seama de acest lucru, nu trebuie sa încurci dezvoltatorul imobiliar cu investitorul imobiliar. Deoarece sunt două chestiuni total diferite.

Dezvoltatorul imobiliar construiește imobilele, cu scopul de a le vinde. Adică face afaceri.

Iar investitorul imobiliar cumpara imobilele, cu scopul de a le închiria. Adică face investitii.

Cand esti dezvoltator in imobiliare tu de fapt vinzi produse (in acest caz imobile).

În schimb cand esti investitor tu de fapt cumperi produse (În acest caz imobile) care iti vor genera un anume randament, în momentul in care le inchiriezi.

Nu trebuie sa investesti in imobiliare cand nu intelegi esenta activitatii.

In al doilea rand, nu trebuie sa investesti in imobiliare, cand nu ai o expertiză care sa iti ofere suport in momentul in care vrei sa faci acest lucru.

Nu cred ca o sa ai vreun castig, daca tu habar nu ai care este pretul mediu pe metru pătrat al imobilelor, din zona de unde vrei sa cumperi.

Nu cred ca o sa ai vreun castig, daca nu ai un plan financiar bine pus la punct in momentul in care cumperi. Daca nu intelegi clar ce buget ai, ce cheltuieli esti dispus sa faci etc.

Si nu cred ca o sa ai vreun castig, daca nu înțelegi ceea ce cauta un chiriaș. Pentru ca nu o sa stii cand si unde sa cumperi.

Bine, trebuie sa recunosc ca multe din toate aceste lucruri, le înveți odată ce intri in joc.

Dar ai mare grija ca daca nu poti sa intelegi cum sa faci sa ai un randament pozitiv, mai mult o sa te învârti în cerc.

Cum sa investesti in imobiliare cand nu ai bani.

Si am ajuns si la ceea ce cred ca te intereseaza pe tine cel mai mult. Cum sa procedezi atunci cand nu ai bani.

Păi exact asa cum am dat de înțeles încă de la început, trebuie sa iti creezi o datorie. Iar cu banii împrumutați, sa iti cumperi un imobil pe care sa il închiriezi.

Cele 7 reguli de baza in finante personale ads

Chiriașul o sa iti plateasca datoria iar după, tu o sa ramai cu imobilul. Si o sa primesti in continuare chirie. Atat timp cât vrei tu.

Dupa ce îți achiti prima datorie, iti faci o altă datorie și iti mai cumperi încă un imobil. Cu care procedezi asemanator.

Si respecti acest proces pana ajungi sa detii cat mai multe astfel de imobile.

Crede-mă că începutul este cel mai dificil. Pentru ca rezultatele se vad cel mai greu. Iar noi oamenii suntem motivați de rezultate.

Însă, atât timp cât reinvestesti tot ceea ce castigi, o sa ajungi la un moment dat in care o sa primesti din ce in ce mai multi bani.

Si o sa poti sa faci tot felul de investiții, nu doar in imobiliare, fără să fii nevoit sa te mai imprumuti.

Efectul este unul asemanator ca in cazul celorlalte instrumente financiare. Atunci cand te joci cu dobanda compusă.

Ai un articol foarte bun legat de dobanda compusa aici – Un secret financiar pe care trebuie sa il cunosti, capitalizarea dobanzii.

Pe final.

Ideea acestui material este urmatoarea:

Nu exista limite in momentul in care vrei sa faci bani din imobiliare. Decat daca ii lasi pe cei din exterior sa te faca sa crezi asta.

Si nu spun acest lucru pentru ca am citit eu in carti. Spun acest lucru deoarece eu însumi am plecat de la zero. Si am ajuns să detin vreo 12 garsoniere folosindu-ma de acest procedeu.

Bine intr-un final m-am plictisit, am vandut din ele si am hotarat sa joc la un alt nivel. Doar ca despre acest aspect o sa discutam probabil alta data.

Bafta și spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Cele mai bune texte pentru tine:

4 Comments

 1. Raluca

  Inteleg ce spui tu, dar nu e tocmai plauzibil, nu acoperi toate ariile…De ex. eu sunt salariata de 4 luni, am 0 bani pusi deoparte, ok, fac un umprumut pt un imobil. Eu cum stau in chirie, va trebui sa raman la fel, pun o garsoniera de exemplu in chirie, imi plateste chiriasu ratele la banca. Dar pt imprumutul ala ti se cere avans, pe care nu il ai, si il faci pe 30 de ani. astepti 30 sa ti se achite ca sa iti faci imprumut pt alt imobil?:)) nu se leaga
  Vrem solutii plauzibile, nu idei superficial aruncate. Realitatea este alta. Ma intereseaza f mult subiectul, dar in situatia mea nu gasesc solutii

  • Laurentiu

   Bună Raluca.
   Apreciez foarte mult ca te interesează subiectul. Dar o sa te rog sa intelegi ca nu sunt idei superficial aruncate, este o realitate. Faza cu idei superficiale este doar o interpretare a ta.

   Acum, eu nu am spus ca este usor sa faci bani din imobiliare. Eu am spus ca poți sa faci bani din imobiliare chiar daca nu ai bani si chiar dacă acest lucru este mai greu de realizat.

   Aaaa… Faptul ca tu nu știi cum sa faci rost de bani de avans sau faptul ca „poate”tu vrei sa iti cumperi direct o garsoniera de 55 mp, asta este altceva. Plus ca asta nu înseamnă că tu nu poți sa investesti in imobiliare. Asta inseamna ca tu nu știi cum sa investesti in imobiliare.

   Mai pe fata, ideea materialului este aceea ca poți sa faci bani din imobiliare chiar dacă nu ai bani, atat timp cât ești în stare sa compensezi și tu cu ceva aceasta lipsa de bani, de ex. Atat timp cat știi ce imobil sa alegi, atat timp cât ești în stare sa mergi la un prieten și sa îl convingi pe acesta sa iti dea banii de avans. Sau atat timp cât ești în stare sa iti alegi un broker de credite bun.

   Și multe altele. Dar sunt lucruri mai de finețe ca să le spun asa…

 2. Oleg

  Da, mi-a placut ideea ta cu datoria si parghiile financiare.
  Insa de ce ai renuntat si ai vandut din ele?
  Eu stiam ca trebuie sa tii toata viata si sa nu vinzi, lasi la copii gen…si mai stiu ca ar fi sa le cumperi pe firma nu pe numele tau 🙂

  • Laurentiu

   Nu am renunțat, doar am vândut. Exista o diferență aici. Intr-adevar tu spui foarte inteligent, nu trebuie sa vinzi ci trebuie sa tii toată viata de investitie. Exact asa cum am transmis si eu în cadrul acestui articol – Cea mai importanta regula in investitii.

   Deci eu mi-am scos banii dintr-un activ și i-am plasat într-un alt activ. Doar am schimbat vehiculul de investitie. Nu am renunțat la investitie. Ci doar mi-am mutat banii.

   Acum legat de partea cu imobilul pe persoana juridica este de discutat. Depinde de tine dacă ești plătitor de TVA, depinde de cât de mult vrei sa păstrezi imobilul și pentru cât timp ești dispus sa platesti un impozit mai mare… Sunt mai multe lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?