Meniu Închide

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constantt

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant.

In cadrul acestui material o sa iti arat cum poti sa faci astfel incat sa reusesti sa incasezi dividende constant, investind un procent din castigul tau lunar pe bursa de valori.

Sistemul pe care urmeaza sa ti-l prezint este unul destul de simplu, dar foarte eficient si profitabil pe termen lung.

Daca reusesti sa continui sa investesti pentru o perioada buna de timp, poti sa ajungi in momentul in care chiar nu mai ai nevoie de un job.

Pentru ca pana la urma, singura modalitate prin care poti sa iesi din sistemul clasic in care singurul venit il reprezinta salariul pe care il incasezi luna de luna, o reprezinta creeare de noi venituri.

Asta inseamna ca trebuie sa te orientezi catre modalitatile prin care poti obtine venituri pasive. Iar ca sa poti sa faci acest lucru trebuie sa cunosti care sunt principalele surse de venit pasiv.

Mai jos vei gasi cele 4 surse principale de venit pasiv (asta pentru propria ta cultura financiara).

  • 1. dividendele
  • 2. dobanzile
  • 3. redeventele
  • 4. chiriile

Totusi, in cadrul acestui articol o sa inveti mai exact, cum poti sa iti materializezi o sursa de venit pasiv prin insusi dividendele pe care ti le ofera actiunile pe care le detii.

Pasul 1.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti deschizi un cont bancar la unul dintre brokerii autorizati din cadrul Bursei de Valori din Bucuresti.

Daca dai click AICI o sa gasesti o lista cu topul intermediarilor cu care poti sa inchei o astfel de colaborare.

Pasul 2.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faci este sa virezi suma de bani necesara deschiderii contului (in general la noi in tara aceasta variaza in jurul a 5000 la momentul actual).

Iar apoi, aceasta suma de bani poti sa o folosești încă de la început. Pentru a achizitiona acțiuni de la companiile favorite.

Pasul 3.

Investeste suma initiala in perioada imediat urmatoare, cumparand actiuni care au un istoric bun la plata dividendelor. Si pentru care exista date certe ca acestea vor plati dividende si in continuare.

Aici o sa ai un pic de lucru, pentru ca trebuie sa investesti timp si sa te informezi asupra istoricului de plata a dividendelor.

Poti sa iti intrebi brokerul sau poti sa te interesezi tu personal care sunt acele companii care iti pot oferi un astfel de beneficiu.

Pasul 4.

Incepand cu acest moment, investeste o suma de bani fixa luna de luna. Cumparand actiuni care iti vor plati divedende constant.

Dar chiar trebuie sa te tii de acest obicei. Adica daca ti-ai stabilit ca buget de investitie 2000 lunar. Atunci in fiecare luna din perioada imediat urmatoare cumperi actiuni in valoare de 2000.

Dupa o anumita perioada, bineinteles si daca dividendele pe care le incasezi sunt pe masura asteptarilor. Poti sa cresti suma, dar niciodată sa nu o scazi.

Pasul 5.

Toate dividendele pe care le incasezi (in general majoritatea dividendelor se platesc spre primavara-vara) reinvesteste-le in acelasi mod (adica vei cumpara si mai multe actiuni).

Desi poate vei avea tentatia sa cheltui banii pe care ii incasezi, mai ales ca astepti un an pentru a-i primi. Sa stii ca daca vei face acest lucru iti vei diminua din sansele de multiplicare a profitului.

In schimb, daca te folosesti de dividende pentru a cumpara in continuare actiuni platitoare de dividende. O sa ai parte de cel mai mare avantaj pe care ti-l poate oferi efectul de dobanda compusa. Ai mai multe detalii legat de dobanda compusa aici – totul despre dobanda compusa.

Pasul 6.

Pe tot parcursul acestui proces iti recomand sa te apuci cu seriozitate sa studiezi. Si sa te folosesti si de practica in acelasi timp.

Iti recomand sa iti petreci cat mai mult timp alaturi de alti investori de pe bursa. Dar mult mai profesionisti decat tine.

In acelasi timp poti sa citesti carti, ebook-uri si alte pdf-uri care sa iti mareasca aria de expertiza. Apoi tine cont de Aceste 6 principii.

Iar intr-un final daca esti perseverent, te controlezi emotional si esti la curent cu tot ceea ce inseamna domeniu bursier. Vei ajunge ca dupa o perioada nu foarte mare de timp sa te opresti din toate activitatile pe care le intreprinzi. Si sa traiesti doar de pe urma dividendelor.

Buun….

Acum sa nu intelegi ca lucrurile sunt atat de simple pe cat par. Pana la urma nu exista nici un sistem pe aceasta lume. Care sa iti garanteze faptul ca vei scoate bani din actiuni in fiecare an.

Vor exista si momente cand poate vei pierde bani. Deoarece riscurile la care te expui in momentul in care alegi sa castigi bani in acest mod este destul de ridicat.

Totusi, daca vrei sa castigi foarte multi bani, iti asumi riscuri pe masura. In acelasi timp, trebuie sa iti asumi și responsabilitatea. In momentele în care rezultatele nu sunt pozitive.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *