Meniu Închide

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constantt

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant.

In cadrul acestui material o sa iti arat cum poti sa faci astfel incat sa reusesti sa incasezi dividende constant, investind un procent din castigul tau lunar pe bursa de valori.

Sistemul pe care urmeaza sa ti-l prezint este unul destul de simplu, dar foarte eficient si profitabil pe termen lung.

Daca reusesti sa continui sa investesti pentru o perioada buna de timp, poti sa ajungi in momentul in care chiar nu mai ai nevoie de un job.

Pentru ca pana la urma, singura modalitate prin care poti sa iesi din sistemul clasic in care singurul venit il reprezinta salariul pe care il incasezi luna de luna, o reprezinta creeare de noi venituri.

Asta inseamna ca trebuie sa te orientezi catre modalitatile prin care poti obtine venituri pasive.

Iar ca sa poti sa faci acest lucru trebuie sa cunosti care sunt principalele surse de venit pasiv.

Mai jos găsești cele 4 surse principale de venit pasiv (asta pentru propria ta cultura financiara).

  • 1. dividendele
  • 2. dobanzile
  • 3. redeventele
  • 4. chiriile

Totusi, in cadrul acestui articol o sa inveti mult mai exact, cum poti sa iti materializezi o sursa de venit pasiv, prin insusi dividendele pe care ti le ofera actiunile pe care le detii.

Pasul 1.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti deschizi un cont bancar la unul dintre brokerii autorizati de pe Bursa de Valori din Bucuresti.

Daca dai click AICI o sa gasesti o lista cu topul intermediarilor, cu care poti sa inchei o astfel de colaborare.

Pasul 2.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faci este sa virezi suma de bani necesara deschiderii contului (in general la noi in tara aceasta variaza in jurul a 5000 de ron la momentul actual).

Iar apoi, aceasta suma de bani poti sa o folosești pentru a achizitiona acțiuni la companiile favorite.

Pasul 3.

Investeste suma initiala in perioada imediat urmatoare, cumparand actiuni care au un istoric bun la plata dividendelor. Si pentru care exista date certe ca acestea vor plati dividende în perioada imediat urmatoare.

Aici o sa ai un pic de lucru, pentru ca trebuie sa investesti timp și sa te informezi asupra istoricului de plata a dividendelor, pentru fiecare societate în parte.

Dacă la început iti este dificil, poti sa iti intrebi brokerul. Dacă nu, poti sa te interesezi tu personal care sunt acele companii care iti pot oferi un astfel de beneficiu.

Pasul 4.

Incepand din acest moment, investeste luna de luna o suma de bani fixa și creeaza-ti un portofoliu. Investeste in actiuni care iti vor plati dividende în mod constant.

Dar crede-mă, chiar trebuie sa te tii de acest obicei. Adica daca ti-ai stabilit ca buget de investitie luna 2000 ron sa zicem. Atunci in fiecare luna din perioada imediat urmatoare cumperi actiuni in valoare de 2000 de ron.

Iar dupa o anumita perioada, bineinteles si daca dividendele pe care le incasezi iti permit acest lucru. Poti sa cresti suma, dar niciodată sa nu o scazi.

Pasul 5.

Toate dividendele pe care le incasezi (in general majoritatea dividendelor se platesc spre primavara-vara) reinvesteste-le in acelasi mod (incearca sa cumperi mai multe actiuni).

Desi poate o sa ai tentatia sa cheltui banii pe care ii incasezi, mai ales ca astepti un an pentru a-i primi. Sa stii ca daca o sa faci acest lucru iti vei diminua din sansele de multiplicare a profitului.

In schimb, daca te folosesti de dividende pentru a cumpara in continuare actiuni platitoare de dividende. O sa ai parte de cel mai mare avantaj pe care ti-l poate oferi efectul de dobanda compusa.

Ai mai multe detalii legat de acest efect al dobanzii compuse aici – totul despre dobanda compusa.

Pasul 6.

Pe tot parcursul acestui proces iti recomand sa te apuci cu seriozitate sa studiezi piața. Si sa te folosesti in acelasi timp si de practica.

Incearca sa iti petreci cat mai mult timp alaturi de alti investori de pe bursa. Dar mult mai profesionisti decat tine.

Nu in ultimul rand, iti recomand sa citesti carti, ebook-uri si alte materiale de calitate care o sa iti mareasca aria de expertiza. Inclusiv pe site exista astfel de materiale. Ai aici – 6 principii financiare care fac diferenta pe bursa.

Iar intr-un final daca esti perseverent, te controlezi emotional si esti la curent cu tot ceea ce inseamna domeniu bursier. O sa ajungi ca dupa o perioada nu foarte mare de timp sa te opresti din toate activitatile pe care le intreprinzi. Si sa traiesti doar de pe urma dividendelor.

Buun….

Acum sa nu intelegi ca lucrurile sunt atat de simple pe cat par. Pana la urma nu exista nici un sistem pe aceasta lume. Care sa iti garanteze faptul ca vei scoate bani din actiuni in fiecare an.

Probabil ca vor exista momente cand iti vei pierde investitia. Pentru ca riscurile la care te expui in momentul in care alegi sa castigi bani in acest mod, este destul de ridicat.

Ai observat și tu, ca exista perioade economice favorabile. Dar exista și perioade economice mai putin favorabile. Boom economic, crize, stii tu la ce ma refer.

Totusi, daca vrei sa castigi foarte multi bani, trebuie sa iti asumi riscuri pe masura. Și sa înveți sa te poziționezi în funcție de fiecare context economic.

In acelasi timp, trebuie sa iti asumi și responsabilitatea. In momentele în care rezultatele nu sunt pozitive.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Cum sa investesti pe bursa si sa incasezi dividende constant.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *