Meniu Închide

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani.

Hai ca sa rezolvam odată pentru totdeauna si aceasta problema. Pentru ca este plina lumea de oameni datori-vanduti la bănci, pana peste cap.

Sper sa nu îmi sara băncile în cap, asta e, îmi asum. Totusi, și eu dacă as fi bancher tot la fel as proceda… adică as vinde credite pe 30 de ani cât pot de mult.

Omule, ideea este în felul urmator:

Cand iti faci un credit pe 30 de ani, problema nu e la bănci, ci la tine pentru ca tu iti faci creditul.

Nici o societate comerciala nu ar vinde un produs, sau nu ar presta un serviciu, daca nu ar exista cerere pentru acel produs sau serviciu.

Daca nu ar exista clienți, băncile nu ar mai vinde astfel de credite. Dar pentru ca exista clienți, băncile vând credite, logic.

Pentru ca asta este rostul lor. De asta s-au constituit. Ca sa facă profit. Ca sa facă bani.

In fine, tot ceea ce vreau sa intelegi tu este urmatorul lucru:

Cu cat iti doresti sa iti indeplinesti o dorinta mai repede, cu atat mai multi bani o sa plătești în timp.

Și bineînțeles, cu cat reziști mai mult timp până sa obții ceea ce iti doresti, cu atat o sa plătești mai putini bani.

Timpul este in balanta cu banii. Dacă vrei să economisesti bani, investesti timp. Dacă vrei sa castigi timp, plătești bani.

Câteva cuvinte importante pentru inceput.

Cand vrei sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani, adu-ti aminte de fiecare data de cuvintele lui Albert Einstein.

Acesta a spus următorul lucru:

„Orice obiectiv poate fi îndeplinit daca este împărțit în mai multe obiective mai mici”.

Cele 7 reguli de baza in finante personale ads

Tine cont de aceste cuvinte si deja ai rezolvat jumatate din problema. Imediat, o sa iti explic cum stau lucrurile legat de cea de-a doua jumătate a problemei.

Pana atunci însă, legat de creditul pe 30 de ani trebuie sa stii ca eu nu îi iau in considerare pe cei care își fac credite ipotecare, pentru imobilele pe care ulterior le închiriază.

Acest obicei este unul foarte sănătos din punct de vedere financiar. Pentru ca tu te alegi cu o proprietate. Iar datoria ti-o plătește altcineva.

Am discutat foarte mult despre acest obicei financiar. Si sunt foarte multe articole pe site in care iti recomand astfel de abordări pe zona de imobiliare.

Totusi, sunt foarte frustrat cand vad cati oameni se îndatorează pe 30 de ani în schimbul unei locuinte proprii.

Dupa mine, cred că este cea mai proastă decizie pe care poți sa o iei. Si care iti taie toate șansele din punct de vedere financiar.

Este foarte greu să mai ajungi liber sau independent financiar, atunci cand te afli intr-o astfel de situatie de îndatorare.

De ce ai nevoie ca să îți cumperi o locuinta fara credit.

Mai pe scurt și metaforic vorbind ai nevoie de răbdare

Acum, tot ce vreau eu ca să înțelegi tu este urmatorul lucru:

In cadrul acestui material, vreau sa vin cu un sprijin pentru cei care nu au capacitatea sa obtina o locuinta cu banii jos.

Sau pentru cei care nu stiu cum sa isi cumpere o locuinta fără să se indatoreze pe 30 de ani.

Oricum ar fi, ideea este ca e mult mai bine sa iti cumperi o locuinta asa cum o sa iti explic eu acum, decat sa te indatorezi pe 30 de ani.

Da, exact asa cum am spus, probabil ca o sa ai nevoie de putina răbdare. Dar nu uita niciodată ca răbdarea este o virtute.

Iti mai aduci aminte ce a spus Warren Buffet? Daca nu îți mai aduci aminte, ia aminte:

„Nu poti sa lasi 9 femei însărcinate si sa ai un copil intr-o luna. Trebuie sa ai răbdare timp de 9 luni de zile”.

Am discutat pe larg de ce cred eu ca nu trebuie sa iti cumperi o locuinta pe credit timp de 30 ani, intr-un alt material foarte bun de pe site. Ar fi bine pentru tine să îl citești.

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani.

Fii atent la ceea ce urmează să îți transmit. Pentru ca daca o sa fii atent la detalii, o sa poti sa iti dai seama cata dreptate se ascunde in spatele acestor sfaturi.

Ideea este în felul urmator:

Dacă nu ai capacitatea sa iti controlezi dorințele și daca nu ai capacitatea sa amâni un eventual beneficiu minor actual, in schimbul unui beneficiu major, dar in timp, nu o sa poti sa aplici aceste sfaturi.

Nu mai stiu unde am citit. Sau nu mai stiu cine mi-a transmis acest lucru. Dar este vorba despre un experiment. Iar acesta se prezintă cam asa:

Se spune că au fost luați mai multi copii si pusi intr-o camera. Iar la o perioadă foarte scurtă de timp aceștia au primit câte o prăjitură de fiecare.

Însă, cel care a organizat experimentul le-a spus copiilor ca daca nu vor mânca aceasta prăjitură azi, vor mai primi încă una. Dar mâine. Si astfel vor putea mânca mâine doua prăjituri.

Vrei sa știi ce s-a întâmplat? Îți spun eu…

Foarte putini copii au avut capacitatea sa isi controleze pofta, dar sa aiba parte de un beneficiu dublu a doua zi.

Totusi, toti acei copii care si-au controlat pofta, cand au ajuns maturi au devenit mult mai inteligenti financiar decat ceilalti.

Cand au fost verificați, la o perioadă de peste 30 de ani, s-a observat ca aceștia si-au dezvoltat un statut financiar peste media celorlalti.

Cand iti doresti o locuinta, daca nu ti-o permiți trebuie sa fii dispus sa amâni recompensa.

Asta înseamnă că decat sa iti cumperi o locuinta acum, dar cu ipoteca pe 30 de ani, mai bine iti cumperi o locuinta peste 5 ani de exemplu, dar cu banii jos si fara nici o obligatie financiară.

Mulți oameni iti vor spune că este mult mai benefic sa iti cumperi o locuinta pe credit timp de 30 de ani, decat sa stai in chirie.

Însă, multi dintre acestia nu iti vor spune niciodată ca daca stai in chirie și ramai fără job nu ai ce sa pierzi. In schimb, daca ai o ipoteca pe 30 de ani si nu mai poti sa o achiti, o sa iti pierzi locuința.

Viata este foarte imprevizibilă. Si atunci cand te astepti mai putin atunci apar si problemele.

Nu cred ca te-ai simti bine să știi că ai plătit 10 ani pentru un imobil. Iar după 10 ani sa nu mai poti sa plătești și astfel sa il pierzi.

Daca esti angajat nu o sa ajungi niciodată bogat. Iti explic de ce intr-un alt articol de pe site. Citește și vezi de ce spun acest lucru.

Ca sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani, trebuie sa spargi obiectivul in obiective mai mici.

Ca sa poti sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe o perioada lunga de timp, trebuie sa iti aduci aminte de citatul lui Albert Einstein.

Și anume:

„Orice obiectiv poate fi îndeplinit daca este împărțit în mai multe obiective mai mici”.

Tinand cont de subiectul nostru, acest citat se traduce în felul urmator:

• O garsonieră mare = 2 garsoniere mai mici.

• Un apartament de 2 camere = 2 garsoniere.

• Un apartament de 3 camere = 3 garsoniere.

• Un apartament de 4 camere = 2 apartamente de 2 camere.

• O casă = 2 apartamente de 4 camere.

Si asa mai departe in functie de metrajul fiecărui imobil si de amplasamentul acestuia bineinteles.

Ceea ce ti-am transmis eu mai sus sunt elemente de ghidaj. In realitate trebuie sa acorzi importanta tuturor detaliilor.

Însă, ideea principala este ca tu trebuie sa intelegi esența. Tu trebuie sa înveți să spargi obiectivul in obiective mai mici.

Exista 3 piedici interioare care te țin pe loc. Și care nu te lasa sa ajungi independent financiar. Vezi despre ce este vorba.

Trebuie sa achizitionezi în primul rand o proprietate pe care ti-o permiti.

Asta inseamna ca daca iti doresti un apartament de 3 camere, este de ajuns sa iti cumperi 3 garsoniere si apoi poti sa le oferi în schimbul unui astfel de apartament.

Cand nu ai nici o proprietate, cand nivelul venitului tau este sub medie, este mult mai simplu sa iti cumperi o garsonieră de exemplu cu banii jos, decat sa iti cumperi direct un apartament cu 3 camere, este logic.

Începi cu o garsonieră, o inchiriezi. Iti mai cumperi o garsonieră o inchiriezi si pe aceea. Iar apoi iti mai cumperi o garsonieră cu care procedezi asemanator.

Iar cand ajungi sa detii in proprietate 3 garsoniere, le vinzi. Iar cu banii pe care ii incasezi iti cumperi un apartament de 3 camere.

Oricum ar fi, ideea e ca pe tot parcursul acestui proces, tu pur si simplu esti liber, nu trăiești cu sabia deasupra capului.

Plus ca in acelasi timp incasezi si bani din chirii. Si astfel mai castigi cativa ani pana in momentul in care o sa te bucuri de apartament.

Stiu ca sunt sfaturi foarte simple. Însă, pe cat de simple sunt aceste sfaturi, pe atât de mulți oameni le ignoră.

Care sunt alternativele pe care le ai la dispoziție.

Cel mai greu este primul pas. Cel mai greu este sa iti cumperi prima garsonieră. Doar ca odata cu primul pas toate lucrurile se aștern de la sine.

Poti sa faci primul pas folosindu-te de surplusul tau financiar. Atenție, nu ma refer aici la economii. Nu sunt adeptul economisirii banilor și nu recomand niciodată să faci acest lucru.

Ma refer la banii pe care oricum nu îi cheltui pentru ca standardul tau de viata actual, este mult sub nivelul tau salarial.

Sau poti sa iti faci datorii care nu necesita neaparat o ipoteca. Ai foarte multe variante aici:

Poti sa iti faci credite de nevoi personale.
Poti sa te imprumuti la rude sau la prieteni.
Poti sa apelezi la oamenii care au bani.

Mai pe scurt, tot ceea ce trebuie sa faci este sa fortezi achiziția garsonierei. Dar fără să pierzi timpul economisind bani. Si fără să te imprumuti pe 30 de ani.

Citeste si afla cum poti sa investesti in imobiliare cand nu ai bani. Iti faci datorii pe care ti le plateste altcineva. Tu doar gestionezi proprietatile.

Ce trebuie sa faci de fapt când iti doresti o locuinta pe care nu ti-o permiti.

În cadrul acestui material am incercat sa vin in sprijinul celor care isi doresc sa isi cumpere o locuinta. Dar fără să se împrumute pe 30 de ani. Le-am oferit o altă alternativă.

Acest proces chiar daca este unul mult mai sănătos din punct de vedere financiar decat creditul ipotecar, necesita ceva timp.

Ai nevoie de câțiva ani ca sa reusesti, logic. Dar este mult mai bine sa procedezi asa, decat sa fii amanetat pe viață.

Cele 7 reguli de baza in finante personale ads

În același timp, trebuie sa stii ca in toti acesti ani, sunt foarte multi oameni care pun pe picioare imperii și sisteme financiare de nivel înalt.

În 5 sau maxim 10 ani, daca iti creezi un business sau daca investesti in stil profesionist. Si daca te ocupi doar de acest lucru, poti sa nu mai ai parte niciodată de astfel de provocări financiare de nivel inferior.

Important este sa ajungi liber financiar. Cum poti sa faci acest lucru, ai mai multe amănunte intr-un alt articol de pe site. Citeste-l acum.

Concluzie. Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 dr ani.

Prima si cea mai importantă dorință pe care trebuie sa o ai in viață este libertatea financiară.

Pentru ca in momentul in care esti liber financiar, poti sa iti indeplinesti majoritatea dorintelor pe care le ai.

Asta este primul lucru asupra căruia trebuie sa te concentrezi crede-mă… libertatea financiară.

Încearcă să nu iti mai doresti in stil barbar, o casa sau o mașină. Incearca sa nu mai transformi aceste dorinte intr-o prioritate pentru viata ta.

Ai nevoie de ele bineinteles. Ai nevoie si de o casa, ai nevoie si de o masina. Dar nu trebuie să îți oferi viata la schimb.

Concentreaza-te si da totul, astfel incat să devii ceea ce ai fost nascut sa devii:

LIBER SI INDEPENDENT.

Iar in perioada pe care o traverzam, banii reprezinta principala unealtă care iti pot oferi acces la aceste valori.

Asa ca, incearcă să investesti in tine si in educatia ta financiară. Încearcă să ajungi liber financiar, si o sa poti sa iti indeplinesti toate dorințele fără să te mai agiti atât de mult.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Cele mai bune texte pentru tine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.