Meniu Închide

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani.

Albert Einstein a spus următorul lucru:

Orice obiectiv poate fi îndeplinit daca este împărțit în mai multe obiective mai mici.

Tine cont de aceste cuvinte si deja ai rezolvat jumatate din problema.

Imediat o sa iti ofer mult mai multe detalii, legat de cealaltă jumătate a problemei.

In primul rand vreau sa îți spun ca ma simt foarte frustrat cand vad cati oameni se îndatorează pe 30 de ani în schimbul unei locuinte.

Cred că este cea mai proastă decizie, care iti taie toate șansele din punct de vedere financiar.

Este foarte greu să mai ajungi liber sau independent financiar atunci cand te afli intr-o astfel de situatie de îndatorare.

Am abordat acest subiect mult mai in detaliu in cadrul acestui articol – De ce sa nu iti cumperi o locuinta cu credit ipotecar pe 30 de ani.

Acum, in cadrul acestui material nu îi iau in considerare pe cei care își fac credite ipotecare pentru imobilele pe care ulterior le închiriază.

Acest obicei este unul foarte sănătos din punct de vedere financiar. Pentru ca tu te alegi cu o proprietate. Iar datoria ti-o plătește altcineva.

Am discutat foarte mult despre acest obicei financiar. Si sunt foarte multe articole pe site in care iti recomand astfel de abordări pe zona de imobiliare.

Trebuie sa te obisnuiesti sa ai rabdare. Totul se rezuma la rabdare.

In cadrul acestui material, vreau sa vin cu un sprijin pentru cei care nu au capacitatea sa obtina o locuinta cu banii jos. Sau pentru cei care nu stiu cum sa isi cumpere o locuinta fără să se indatoreze pe 30 de ani.

În fine, ideea este ca e mult mai simplu sa iti cumperi o locuinta asa cum o sa iti explic eu imediat, decat sa te indatorezi pe 30 de ani.

Da, probabil ca o sa ai nevoie de putina răbdare. Dar nu uita niciodată ca răbdarea este o virtute.

Inclusiv Warren Buffer a spus acest lucru: Nu poti sa lasi 9 femei însărcinate si sa ai un copil intr-o luna. Trebuie sa ai răbdare timp de 9 luni de zile.

Cum sa iti cumperi o locuinta fara sa te indatorezi pe 30 de ani.

Fii atent la ceea ce urmează să îți transmit. Pentru ca daca o sa fii atent la detalii, o sa poti sa iti dai seama cata dreptate se ascunde in spatele acestor sfaturi.

Ideea este în felul urmator:

Dacă nu ai capacitatea sa iti controlezi dorințele și daca nu ai capacitatea sa amâni un eventual beneficiu minor actual, in schimbul unui beneficiu major, dar in timp, nu o sa poti sa aplici aceste sfaturi.

Nu mai stiu unde am citit. Sau nu mai stiu cine mi-a transmis acest lucru. Dar este vorba despre un experiment. Iar acesta se prezintă cam asa:

Se spune că au fost luați mai multi copii si pusi intr-o camera. Iar la o perioadă foarte scurtă de timp aceștia au primit câte o prăjitură de fiecare.

Însă, cel care a organizat experimentul le-a spus copiilor ca daca nu vor mânca aceasta prăjitură, vor mai primi încă una. Dar mâine. Si astfel vor avea parte de două prăjituri.

Au fost foarte putini copii care si-au controlat pofta. Au fost foarte putini copii care au avut capacitatea sa se controleze, dar sa aiba parte de un beneficiu dublu a doua zi.

Totusi, toti acei copii care si-au controlat pofta, cand au ajuns maturi au devenit mult mai inteligenti financiar decat ceilalti.

Cand au fost verificați, la o perioadă de peste 40 de ani, s-a observat ca aceștia si-au dezvoltat un statut financiar peste media celorlalti.

Cand iti cumperi o locuinta trebuie sa procedezi asemanator.

Asta înseamnă că decat sa iti cumperi o locuinta acum, dar cu ipoteca pe 30 de ani, mai bine iti cumperi o locuinta peste 5 ani de exemplu, dar cu banii jos si fara nici o obligatie financiară.

Mulți oameni iti vor spune că este mult mai benefic sa iti cumperi o locuinta pe credit timp de 30 de ani, decat sa stai in chirie.

Însă, multi dintre acestia nu iti vor spune niciodată ca nu ai ce sa pierzi atunci cand stai in chirie si rămâi fără job. In schimb, daca ai o ipoteca pe 30 de ani si nu mai poti sa o achiti, o sa iti pierzi locuința.

Viata este foarte imprevizibilă. Si atunci cand te astepti mai putin atunci apar si problemele.

Cum sa iti cumperi o locuinta cu banii jos.

Ca sa poti sa iti cumperi o locuinta cu banii jos, trebuie sa tii cont de citatul de la inceputul acestui material.

Nu uita, Einstein a spus că orice obiectiv poate fi îndeplinit, daca este împărțit în mai multe obiective mai mici.

Asta înseamnă următorul lucru:

  • O garsonieră mare = 2 garsoniere mai mici.
  • Un apartament de 2 camere = 2 garsoniere.
  • Un apartament de 3 camere = 3 garsoniere.
  • Un apartament de 4 camere = 2 apartamente de 2 camere.
  • O casă = 2 apartamente de 4 camere.

Si asa mai departe in functie de metrajul fiecărui imobil si de amplasamentul acestuia bineinteles.

Ceea ce ti-am transmis eu mai sus sunt elemente de ghidaj. In realitate trebuie sa acorzi importanta tuturor detaliilor.

Însă, ideea principala este ca tu trebuie sa intelegi esența. Tu trebuie sa înveți să spargi obiectivul in obiective mai mici.

Un imobil mai mare = mai multe imobile mai mici.

Asta inseamna ca daca iti doresti un apartament de 3 camere, este de ajuns sa iti cumperi 3 garsoniere si apoi poti sa le oferi în schimbul unui astfel de apartament.

Cand nu ai nici o proprietate, cand nivelul venitului tau este sub medie, este mult mai simplu sa iti cumperi o garsonieră cu banii jos, decat sa iti cumperi direct un apartament cu 3 camere. Este logic.

Începi cu o garsonieră, o inchiriezi. Iti mai cumperi o garsonieră o inchiriezi si pe aceea. Iar apoi iti mai cumperi o garsonieră cu care procedezi asemanator.

Iar cand ajungi sa detii in proprietate 3 garsoniere, le vinzi. Iar cu banii pe care ii incasezi iti cumperi un apartament de 3 camere.

Oricum ar fi, ideea e ca pe tot parcursul acestui proces, tu pur si simplu esti liber, nu trăiești cu sabia deasupra capului.

Plus ca in acelasi timp incasezi si bani din chirii. Si astfel mai castigi cativa ani pana in momentul in care o sa te bucuri de apartament.

Stiu ca sunt sfaturi foarte simple. Însă, pe cat de simple sunt aceste sfaturi, pe atât de mulți oameni le ignoră.

Începutul este cel mai greu, pentru ca nu se vad rezultatele.

Cel mai greu este primul pas. Cel mai greu este sa iti cumperi prima garsonieră. Doar ca odata cu primul pas toate lucrurile se aștern de la sine.

Poti sa faci primul pas folosindu-te de surplusul tau financiar. Atenție, nu ma refer aici la economii. Nu sunt adeptul economisirii banilor și nu recomand niciodată să faci acest lucru.

In cadrul acestui material iti explic de ce – Daca economisesti bani o sa ramai sarac.

Ma refer la banii pe care oricum nu îi cheltui pentru ca standardul tau de viata actual, este mult sub nivelul tau salarial.

Sau poti sa iti faci datorii care nu necesita neaparat o ipoteca. Ai foarte multe variante aici:

Poti sa iti faci credite de nevoi personale.
Poti sa te imprumuti la rude sau la prieteni.
Poti sa apelezi la oamenii care au bani.

Mai pe scurt, tot ceea ce trebuie sa faci este sa fortezi achiziția garsonierei. Dar fără să pierzi timpul economisind bani. Si fără să te imprumuti pe 30 de ani.

Cateva cuvinte la fel de interesante.

O sa iti spun un lucru foarte important.

În cadrul acestui material am incercat sa vin in sprijinul celor care isi doresc sa isi cumpere o locuinta. Dar fără să se împrumute pe 30 de ani. Le-am oferit o altă alternativă.

Acest proces chiar daca este unul mult mai sănătos din punct de vedere financiar decat creditul ipotecar, necesita ceva timp. Ai nevoie de câțiva ani ca sa reusesti. Dar este mult mai bine sa procedezi asa, decat sa fii amanetat pe viață.

Totusi, trebuie sa stii ca in toti acesti ani, sunt foarte multi oameni care pun pe picioare imperii și sisteme financiare de nivel înalt.

În 5 sau maxim 10 ani, daca iti creezi un business sau daca investesti in stil profesionist. Si daca te ocupi doar de acest lucru, poti sa nu mai ai parte niciodată de astfel de provocări financiare de nivel inferior.

Cea mai imoportanta dorinta este libertatea financiara.

Prima si cea mai importantă dorință pe care trebuie sa o ai in viață este libertatea financiară.

Pentru ca in momentul in care esti liber financiar, poti sa iti indeplinesti majoritatea dorintelor pe care le ai.

Asta este primul lucru asupra căruia trebuie sa te concentrezi crede-mă… libertatea financiară.

În cadrul acestui material am discutat despre cum poti sa faci acest lucru, despre cum poti sa ajungi liber financiar- Cum poti fii liber dpdv financiar.

Încearcă să nu iti mai doresti in stil barbar, o casa sau o mașină. Incearca sa nu mai transformi aceste dorinte intr-o prioritate pentru viata ta.

Ai nevoie de ele bineinteles. Ai nevoie si de o casa, ai nevoie si de o masina. Dar nu trebuie să îți oferi viata la schimb.

Concentreaza-te si da totul, astfel incat să devii ceea ce ai fost nascut sa devii:

LIBER SI INDEPENDENT.

Iar in perioada pe care o traverzam, banii reprezinta principala unealtă care iti pot oferi acces la aceste valori.

Asa ca, incearcă să investesti in tine si in evolutia ta financiară. Încearcă să ajungi liber financiar, si o sa poti sa iti indeplinesti toate dorințele fără să te mai agiti atât de mult.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?