Meniu Închide

Cum sa obtii aprecierea celor din jur

Cum sa obtii aprecierea celor din jur.

Cand te raportezi la cei din jurul tau, limbajul nonverbal reprezinta principalul canal de comunicare de care poti sa te folosesti. Iar cu ajutorul acestuia poti sa te faci placut sau poti sa te impui prin insusi propria ta convingere.

Pentru ca, indiferent de personalitatea fiecaruia dintre noi, exista anumite gesturi de care poti sa te folosesti, pentru a deveni mai interesant pentru cei din jurul tau.

Insa, aici exista si o mica mare problema. Petru ca nu toti, sau mai exact marea majoritate dintre noi, nu suntem naturali in momentul relationarii cu cei din jur. Aici ma refer la acea masca pe care o purtam in momentul in care ne aflam pe aceasta ” scena ” numita societate. Plus faptul ca nu suntem nici foarte deschisi la a cunoaste persoane noi.

Aceste doua obiceiuri nu sunt foarte sanatoase, pentru ca te impiedica sa obtii rezultatele pe care ți le doresti.

Din acest motiv, inainte de a-ti insusi aceste gesturi, iti recomand sa te scuturi de aceasta frica de judecata. Iti recomand sa te accepti asa cum esti tu. Sa scapi de rusine si sa te prezinti celorlalti cu bune si cu rele. Fii tu insuti.

Citeste in continuare si afla cum sa obtii aprecierea celor din jur.

Tine minte numele interlocutorului si repeta-l ori de cate ori ai ocazia.

Este primul si principalul gest pe care recomand sa ti-l insusesti.

Nu mai este o noutate si sunt sigur ca si tu esti de acord cu mine, ca pentru fiecare dintre noi numele reprezinta probabil cel mai de pret cuvant pe care il poate rosti un interlocutor. Deci la treaba cu tine….

Cum poti retine numele unei persoane?

In momentul in care acesta se prezinta, repeta-l de cateva ori in gand. Vei observa o imbunatatire a memoriei. Si nu te vei mai lovi de situatii triste, in care ai uitat numele celuilalt.

Vorbeste cu preponderenta despre ceea ce ii face placere persoanei cu care interactionezi.

A asculta pe celalalt reprezinta cu adevarat o arta. Pentru ca putini au capacitatea sa faca acest lucru. Insa, a purta o discutie despre placerile, dorintele si obiectivele celuilalt, in detrimentul propriilor interese, reprezinta intr-adevar o maiestrie.

Spun asta pentru ca oamenilor le place sa discute despre propria persoana. Vor sa simta ca activitatile pe care le intreprind au sens. Vor sa se simta importanti.

In acelasi timp, in momentul in care te folosesti de acest gest vei contribui la amplificarea dorintei interlocutorului de a se deschide. Iar acest lucru va rezulta intr-o apreciere a acestuia fata de tine.

Iar pentru a obtine rezultate si mai bune, in momentul in care acesta se destainuie, aproba-l afirmativ cu capul.

Citeste si – 4 gesturi prin care atragi antipatia celor din jur.

Inlatura toate barierele fizice dintre tine si interlocutor.

Indiferent ca vorbim de un scaun, o masa, o geanta sau orice altceva, toate aceste obiecte in spatele caruia ne ascundem doar pentru a mentine inconstient o distanta fata de celalalt, nu fac altceva decat sa inlature orice sansa de interconectare.

Aceste obstacole sunt daunatoare relatiilor si oricaror eforturi de conlucrare. Deoarece diminuează spațiul dintre interlocutor și propria persoana.

Chiar daca vorbim de un meeting pe partea de business, sau chiar daca vorbim de o iesire in oras cu persoana iubita, rezultatele sunt aceleasi.

Oglindeste gesturile sau pozitiile corporale ale persoanei in cauza.

Copierea gesturilor sau a pozitiilor corporale reprezinta un raspuns nonverbal pozitiv. In momentul in care faci acest lucru, cealalta persoana se v-a simti inteleasa si acceptata. Sentiment ce va creea un raport autentic si o relatie de solidaritate intre voi doi.

Totusi, sa nu transformi acest gest intr-o obsesie. Sau sa folosesti un mod intransigent cand faci acest lucru. Pentru ca vei obtine exact efectul opus.

In concluzie.

Nu stiu daca este greu, in acelasi timp nu stiu nici daca este usor pentru tine sa iti insusesti aceste gesturi. Totusi, trebuie sa stii ca merita sa faci aceasta investitie pentru ca rezultatele iti vor aduce aprecierea pe care o meriti.

In acelasi timp, consider necesar sa stii si faptul ca multe personalitati se folosesc constant de aceste gesturi nonverbale. Si nu fac acest lucru pentru ca sunt apreciate si respectate de cei din jur. Ci sunt apreciate si respectate de cei din jur, pentru ca fac acest lucru.

Cum sa obtii aprecierea celor din jur.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *