Meniu Închide

Cum sa obtii aprecierea celor din jur

Cum sa obtii aprecierea celor din jur

Cum sa obtii aprecierea celor din jur.

Cand te raportezi la cei din jurul tau, limbajul nonverbal reprezinta principalul canal de comunicare de care poti sa te folosesti in cadrul interactiunii.

Și indiferent de tipul de personalitate, trebuie sa stii ca exista anumite gesturi și elemente nonverbale care fac diferenta. Iar cu ajutorul acestora poti sa te faci placut, apreciat sau poti sa te impui prin insusi propria ta convingere

Insa, in acelasi timp, aici exista si o mica mare problema. Pentru ca nu toti, sau mai exact marea majoritate dintre noi, nu suntem naturali in momentul relationarii cu cei din jur.

Aici ma refer la acea masca pe care o purtam in momentul in care ne aflam pe aceasta „scena” numita societate. Plus faptul ca nu suntem nici foarte deschisi la a cunoaste persoane noi.

Asa ca, din acest motiv, inainte de a-ti insusi aceste gesturi, iti recomand sa te scuturi de aceasta frica de judecata. Iti recomand sa te accepti asa cum esti tu. Sa scapi de rusine si sa te prezinti celorlalti cu bune si cu rele. Fii tu insuti.

Iar abia dupa ce faci acest lucru, citește în continuare și afla cum sa obtii aprecierea celor din jur.

Tine minte numele interlocutorului si repeta-l ori de cate ori ai ocazia.

Este primul si principalul gest pe care îți recomand sa ti-l insusesti. Deoarece pentru fiecare dintre noi numele reprezinta probabil cel mai de pret cuvant pe care il poate rosti un interlocutor.

Cum poti retine numele unei persoane?

In momentul in care acesta se prezinta, repeta-l de cateva ori in gand.

O sa observi astfel o imbunatatire a memoriei. Si nu o sa te mai lovesti de situatii triste, in care ai uitat numele celuilalt.

Vorbeste cu preponderenta despre ceea ce ii face placere persoanei cu care interactionezi.

A asculta pe celalalt reprezinta cu adevarat o știința. Pentru ca putini au capacitatea sa faca acest lucru.

Insa, a purta o discutie despre placerile, dorintele si obiectivele celuilalt, in detrimentul propriilor interese, reprezinta intr-adevar o arta.

Spun asta pentru ca oamenilor le place sa discute despre propria persoana. Vor sa simta ca activitatile pe care le intreprind au sens. Și vor sa se simta importanti.

În același timp, in momentul in care te folosesti de acest gest vei contribui la amplificarea dorintei interlocutorului de a se deschide. Iar acest lucru va rezulta intr-o apreciere a acestuia fata de tine.

Inlatura toate barierele fizice dintre tine si interlocutor.

Aceste obstacole sunt daunatoare relatiilor si oricaror eforturi de conlucrare. Deoarece diminuează spațiul dintre interlocutor și propria persoana.

Indiferent ca vorbim de un scaun, o masa, o geanta sau orice altceva. Toate aceste obiecte in spatele caruia ne ascundem doar pentru a mentine inconstient o distanta fata de celalalt, nu fac altceva decat sa inlature orice sansa de interconectare.

Și acest lucru este valabil indiferent de natura evenimentului.

Chiar daca ne referim la un meeting pe partea de business, sau chiar daca ne referim la o iesire in oras cu persoana iubita, rezultatele sunt asemănătoare.

Oglindeste gesturile sau pozitiile corporale ale persoanei in cauza.

Copierea gesturilor sau a pozitiilor corporale reprezinta un raspuns nonverbal pozitiv.

Pentru ca in momentul in care faci acest lucru, cealalta persoana se v-a simti înțeleasă, apreciata si acceptata în același timp. Sentiment ce va creea un raport autentic si o relatie de solidaritate intre voi doi.

Totusi, nu cred ca este necesar sa transformi acest comportament intr-o obsesie. Sau sa incerci sa folosesti un mod intransigent atunci cand faci acest lucru. Pentru ca o sa obtii exact efectul opus.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont și de persoana cu care interactionezi sau de contextul în sine.

Nu cred ca o sa reusesti sa obtii rezultate pozitive folosindu-te de acest element nonverbal atunci când ai de-a face cu o persoana dezechilibrata sau incapabila dpdv emoțional.

Concluzie.

Într-un final iti recomand sa tii cont de acesta sfaturi prezentate anterior. Iar apoi, sa te scuturi de cele 4 gesturi care creează antipatie despre care am discutat în cadrul acestui material – 4 gesturi prin care devii antipatic.

Și crede-mă ca o sa ai doar de castigat, indiferent de perimetrul in care alegi sa te desfasori.

Iar ca să poți sa intelegi odata pentru totdeauna ca succesul nu reprezinta neaparat un accident.

Afla de la mine ca sunt foarte multe somitati care se folosesc în mod constant de aceste elemente nonverbale. Iar acest aspect le oferă notorietatea, celebritatea și respectul cuvenit.

În fine, ideea e ca nu stiu daca este greu și nu stiu nici daca este usor pentru tine sa iti insusesti aceste gesturi.

Totusi, trebuie sa stii ca merita sa faci aceasta investitie. Pentru ca rezultatele iti vor aduce aprecierea pe care o meriti.

Cum sa obtii aprecierea celor din jur.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?