Meniu Închide

Cum sa plătești MAI PUTINE TAXE către stat

Cum sa platesti mai putine taxe catre stat

Cum sa plătești mai putine taxe către stat.

Nu este vorba despre cat de multi bani poti sa faci. Este vorba despre cat de multi bani poti sa păstrezi.

Este cel mai important lucru pe care trebuie sa il conștientizezi, crede-mă. Nu exista un lucru mai important decat asta, atunci cand e vorba de banii tai.

Acum, poate nu iti dai seama, dar taxele sunt cele mai mari cheltuieli ale tale.

Din acest motiv, este foarte important pentru tine să te educi financiar. Si sa înțelegi cum poti sa iti limitezi la maxim aceste cheltuieli.

Legile si regulile financiare sunt favorabile bogatilor.

Ideea e ca lucrurile sunt foarte simple. Regulile banilor și legislația financiară este creată de asa natura, incat cei care sunt mai bogati sa iasa in avantaj. Iar cei din patura sociala saraca sa iasa in dezavantaj.

Da stiu, este nedrept. Însă, tu trebuie sa intelegi odată pentru totdeauna următorul lucru:

Viata pe alocuri nu este corecta cu tine.

Însă, in loc sa te concentrezi pe ce nu merge sau pe ce este nedrept. Si sa iti petreci timpul plângând sau încercând să cauți vinovati. Mai bine să te concentrezi pe ceea ce merge. Si sa joci si tu dupa regulile bogatilor.

Desigur, cei care sunt mai săraci sunt frustrați de acest lucru. Si se enervează foarte mult in momentul in care vad ca exista oameni bogati care nu plătesc impozite și care evită plata taxelor către stat.

Totusi, acești oameni bogati fac acest lucru legal. Pentru ca acești oameni inteleg cum functioneaza sistemul fiscal. Stiu sa il interpreteze si inteleg care este modul de aplicare.

Pe lângă acest aspect, afla de la mine ca acest cod fiscal este creat de asa natura, incat cei care isi doresc să nu plătească taxe, sa poata sa faca acest lucru. Mai pe scurt, codul fiscal încurajează astfel de comportamente.

Te-am enervat deja?

Sper sa nu…

Pentru ca singurul care o sa aiba de pierdut esti tu.

Buuun…

Acum o sa iti explic de ce codul fiscal încurajează astfel de comportamente.

Codul fiscal ii încurajează pe bogati sa nu plătească taxe.

Asa cum spuneam, codul fiscal încurajează neplata taxelor. Iar multe dintre aceste beneficii sunt trecute acolo pentru ca asa vor cei de la putere, cei din politica. Totul este intenționat.

Totusi, de ce politicul permite acest lucru? De ce renunță la bani?

Pentru ca au de castigat… si mai multi bani.

Cum, o sa iti explic acum.

De exemplu, guvernul ofera anumite facilități fiscale celor care angajează șomeri sau persoane cu handicap.

De ce face guvernul acest lucru?

Pentru ca un angajat plătește mai mult de 40% taxe din salariu către stat. Iar cu cat sunt mai multi angajati, cu atat mai multi bani o sa încaseze statul.

Gandeste-te de exemplu ca guvernul iti acorda tie o reducere de impozit, ca persoana juridica. Iti ofera un beneficiu.

Însă, statul colectează mult mai multi bani de la cei pe care tu ii angajezi.

Dacă angajezi mai multi șomeri sau mai multe persoane cu handicap, statul o sa primească și mai multi bani. Iar tu ca persoana juridica o sa obții o reducere si mai mare a impozitului.

Firmele si statul se ajuta reciproc.

Asta este un deal intre stat si angajator. Este de fapt o împărțire a banilor. Iar din cate poti sa observi, cel mai defavorizat este angajatul.

Sunt foarte multe astfel de exemple crede-mă. Sunt foarte multe moduri prin care guvernul ii stimulează pe investitori si pe antreprenori sa întreprindă anumite activități. Si sa plateasca taxe sau impozite mici sau spre zero.

Asa ca, nu vreau sa vorbim acum despre situatii concrete si detaliate pentru ca legislatia se schimba de la o zi la alta. Si astfel exista posibilitatea ca un regulament care se aplica azi să nu se mai aplice maine si invers.

Totusi, te asigur ca astfel de beneficii vor exista mereu. Nu se vor schimba decat criteriile si modul de aplicare, sau poate contextul în sine. Pentru ca statul are nevoie de bani.

Însă, dacă tu preferi sa te plângi că lumea e rea si ca viata e nedreaptă, o sa rămâi sarac mereu.

Cum sa plătești mai putine taxe către stat.

Desi neplata taxelor iti lasa un gust amar, si te face să îi disprețuiești pe cei care fac acest lucru, iată că de fapt lucrurile nu se prezintă exact asa cum le vezi tu.

Deoarece în momentul in care alegi sa beneficiezi de scutirea impozitelor și a taxelor către stat, tu nu faci altceva decat sa contribui in mod indirect la evoluția societății.

Oferi un suport statului, guvernului sau parlamentului, prin simplul fapt ca angajezi mai multi oameni, care platesc mai multe taxe catre stat.

Asta ca sa vezi, cat de multe perceptii are omul in viata. Si cat de eronate sunt acestea.

Trebuie sa faci trecerea pe persoana juridica.

Acum, probabil te întrebi ce trebuie sa faci tu mai exact. Cum sa plătești mai putine taxe către stat.

Păi lucrurile sunt foarte simple. Din postura de persoana fizica nu poti sa faci acest lucru. Bine, poti sa faci acest lucru, decat daca te faci popă 🙂 . Dar imi este greu sa cred acest lucru.

În fine, ideea e ca trebuie sa faci trecerea pe persoana juridica.

Stiu, de fapt tu nu ai fost crescut in acest mod. Însă exact datorită faptului că tu nu ai fost crescut in acest mod, esti sarac.

Asa ca, trebuie sa faci ceva ca sa schimbi lucrurile. Trebuie sa iti schimbi statutul. Si sa faci trecerea pe persoana juridica.

In primul rand ca investitor, ca antreprenor, pe alocuri inclusiv ca si freelancer ai anumite beneficii si ai anumite scutiri de taxe, impozite, cass si altele.

Plus ca acestea sunt mult mai mici. Impozitul pe cifra de afaceri este de 10%, 15% sau 16%, in functie de stat.

Însă, ca angajat, ce crezi…. Platesti cele mai multe taxe din punct de vedere procentual. Undeva pe la vreo 45% din salariu.

Asta înseamnă că tu trebuie sa muncești din ianuarie pana in mai ca sa iti platesti taxele. Și abia din iunie poti sa te bucuri de banii pe care ii castigi si care iti mai raman in mana.

Trebuie să cheltui banii inteligent.

În al doilea rand, trebuie sa iti miști banii. Si sa nu îi blochezi in conturi de economii, la saltea sau sub pat.

Cei care au astfel de obiceiuri sunt cei mai defavorizați. Pentru ca valoarea banilor pe care ii strâng se depreciază datorită inflatiei.

Ai mai multe detalii despre acest proces in cadrul acestui material – Daca faci economii iti pierzi toti banii.

Asa ca, tu trebuie să îți bagi banii in active care iti genereaza flux de numerar sau acumulare de capital. Este foarte simplu.

Altfel, cu cat ai mai multi bani lichizi sau cu cat ai mai multi bani blocați în conturi bancare, cu atat mai sarac o sa ajungi.

Cum sa eviti plata taxelor către stat – exemplu concret.

Sa luam un exemplu banal…

Esti in luna noiembrie. Ai o firmă. Te apropii de final de an si esti aproape de a genera o cifra de afaceri de 100.000 euro. Si un potențial profit de 30% din cifra de afaceri, respectiv 30.000 euro.

Să spunem ca locuiești într-o țară în care impozitul pe profit este de 10%.

Asta înseamnă că dacă inchei anul cu aceste cifre prezentate anterior, o sa plătești un impozit anual catre stat de 3.000 euro.

Totusi, in functie de strategia pe care o adopți poti sa eviți plata acestui impozit.

La ce ma refer?

Păi dacă cheltui inainte de finalul anului cei 30.000 euro și achizitionezi, să spunem, aparatura electronică care iti este necesara la sediul social. Nu o sa mai plătești impozit.

De ce?

Pentru ca tu cheltui banii inainte de termen. Asta înseamnă că nu o sa mai declari profit pe firmă. Iar daca nu mai declari profit, nu mai plătești nici impozit.

Observi cat de simplu este?

Un angajat plătește taxele inainte. Un angajator plătește taxele după.

Asta înseamnă că un angajat nu poate evita plata taxelor, pentru ca statul il stoarce de bani încă de la început.

In schimb, daca ai firma poti sa eviți plata taxelor către stat, pentru ca statul te taxează după ce cheltuii banii.

Adică statul te stimulează sa cheltui cat mai mult. Dacă cheltuielile sunt mai mari decât incasarile, nu o sa plătești nici impozit.

Din acest motiv vezi o grămadă de firme care sunt pe pierdere, care au datorii, care sunt în insolventă. Tu poate crezi ca aceste firme au probleme. Tu poate crezi ca aceste firme pierd bani.

Însă, cei care conduc aceste firme devin din ce in ce mai bogati. Fac foarte multi bani, pentru ca acestia stiu sa cheltuie inteligent foarte multi bani. Cu scopul de a nu plăti impozit, bineinteles.

Concluzie.

Nu stiu cum vezi tu lucrurile. Însă eu stiu următorul lucru:

Dacă vrei să ajungi bogat trebuie sa respecți aceste reguli. Trebuie sa înveți să te joci cu taxele.

Trebuie sa urmaresti mereu maximul. Sa incasezi cei mai mulți bani și să plătești cele mai mici taxe.

Dacă vrei să ajungi bogat, trebuie sa cheltui banii inteligent. Nu trebuie sa ii blochezi intr-un cont bancar sau într-un activ care nu iti ofera nici un control, gen fondul mutual.

Dacă vrei să devii bogat trebuie sa faci ceea ce fac oamenii bogati, este foarte simplu.

Bafta și spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?