Meniu Închide

Cum sa profiti de pe urma inflatiei

cum sa profiti de pe urma inflatiei

Cum sa profiti de pe urma inflatiei.

Cu parere de rau observ ca cei din patura sociala saraca nu vor sa acorde atentie termenilor financiari.

Iar datorita acestui aspect, acestia nu vor reusi niciodata sa isi dezvolte capacitatea de a se adapta la contextul economic, astfel incat sa nu fie afectati de inflatie.

Insa, daca tu te educi din punct de vedere financiar si daca iti place sa inveti constant, astfel incat sa iti dezvolti capacitatea de a genera bani si de a te adapta la conditiile din piata, nu o sa fii afectat de inflatie.

Pentru ca majoritatea celor care stiu sa faca bani, sau cel putin care sunt cat de cat educati financiar, isi dezvolta capacitatea de a se proteja in fata inflatiei.

Exista un articol foarte bun pe site in care iti explic mult mai in detaliu cum reusesc sa faca acest lucru – Cum te protejezi de inflatie.

Totusi, pe langa acest aspect, acestia sunt atat de inteligenti, incat reusesc sa si profite de pe urma inflatiei.

Cum fac ei acest lucru? Cum sa profiti de pe urma inflatiei?

O sa iti explic imediat…

Deci… pe langa faptul ca iti este foarte usor sa profiti de pe urma inflatiei in general din postura de persoana juridica, deoarece controlul preturilor sau al dobanzilor este in ograda ta.

Tin sa precizez ca exista alternative si pentru tine ca persoana fizica.

Creaza-ti datorii cu dobanda fixa si cu banii pe care ii obtii achizitioneaza imobile pe care sa le inchiriezi.

Pot sa spun ca imi place enorm de mult sa profit de pe urma inflatiei, folosindu-ma de aceasta parghie.

Deoarece chiriile au in general tendinta de a tine pasul cu inflatia. Plus ca ele insisi, ca si venituri pasive, sunt foarte usor de gestionat.

Intr-o economie inflationista, chiriile cresc, dar dobanda fixa pe care tu trebuie sa o platesti creditorului ramane aceeasi.

Asta inseamna ca tu o sa incasezi din ce in ce mai multi bani, dar datoria o sa ramana la acelasi nivel.

Tu o sa platesti creditorului dobanda fixa pe care ai stabilit-o initial, doar ca valoarea acesteia este mult mai mica. Iar surplusul de bani pe care o sa il incasezi de pe urma chiriei o sa ramana in buzunarul tau.

Cumpara actiuni la bursa, si urmareste in special companiile din domeniile care nu sunt afectate de inflatie.

Odata ce banii se devalorizeaza datorita inflatiei, majoritatea companiilor vor creste preturile. Iar asta inseamna ca actiunile vor fi influentate intr-un mod pozitiv.

Totusi, inflatia poate influenta intr-un mod foarte negativ companiile care au venituri fixe si mai ales in moneda nationala.

Ma refer aici in general la operatorii de telefonie mobila sau la marile companii de utilitati.

Asa ca, lucrurile sunt foarte simple. Cauta sa ai de-a face cu bancile, deoarece acestea beneficiaza in mod direct de inflatie prin cresterea dobanzilor variabile.

Sau cauta sa cumperi actiuni la companiile care isi permit o crestere a preturilor. Ma ales cele care se ocupa cu vanzarea de produse alimentare sau cu vanzarea de bunuri de larg consum.

Investeste in aur.

Aurul isi pastreaza tendinta de apreciere de fiecare data cand apare in joc inflatia. Si pot sa afirm cu tarie ca este unul dintre cele mai traditionale active care au acest obicei.

Poti sa investesti in mod direct achizitionand aur fizic. Sau iti poti plasa banii in instrumentele financiare care au ca si principal activ aurul.

Iar apoi, intr-un final, dupa ce o sa tii cont de toate aceste trei sfaturi pe care eu ti le-am transmis, o sa observi ca fluxul tau de numerar creste direct proportional cu inflatia.

Plus ca, o sa observi ca de fapt inflatia in sine nu reprezinta ceva rau pentru tine. Decat daca tu o interpretezi intr-un astfel de mod.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?