Meniu Închide

Cum sa treci cu bine peste un esec financiar

Cum sa treci cu bine peste un esec financiar

Cum sa treci cu bine peste un esec financiar.

Vreau sa incep acest material cu cel mai important lucru. Fii atent aici…

Nu exista eșec. Eșecul este doar o interpretare. Este doar un mod de a privi lucrurile…

În momentul in care greșești, in momentul in care pierzi bani, tu de fapt evoluezi. Inveti lectii. Devii mai bun pe aceasta latura. Prinzi experienta.

Cand greșești, cand ai parte de un eșec financiar, tine minte, tu INVETI O METODA PRIN CARE NU POTI SA OBTII ACEL REZULTAT PE CARE TI-L DORESTI.

Deci încă o dată, cand vrei sa obții un anume rezultat si procedezi intr-un anume fel și greșești, in acel moment ai parte de o lecție. INVETI O METODA PRIN CARE NU POTI SA OBTII ACEL REZULTAT.

Cand reușești – înveți o metoda prin care poti sa obții acel rezultat.
Cand eșuezi – înveți o metoda prin care NU poți să obții acel rezultat.

Cred ca ai observat care este diferenta. Am scris cuvântul cu majuscule.

Cum sa treci cu bine peste un esec financiar.

Este o problema majora in societate legat de acest subiect. Nu vreau acum sa caut vinovații. Nu vreau sa dau vina pe părinți, scoala, profesori, mass media etc.

Pentru ca si ei fac parte din sistem. Chiar dacă ei sunt vinovati de acest lucru, acești oameni nu trebuie judecati.

Pentru ca inclusiv ei sunt inconstienti si o fac involuntar. Acesti oameni te fac sa iti fie teama de eșec, pentru ca si lor le este teama de esec. Totul se intampla involuntar, prin comportament, nu exista intentie.

Părintele iti spune ca esti prost daca nu iei note mari la scoala. Pentru ca asa a fost educat.

Mass media te arata cu degetul si te marginalizeaza daca greșești. Pentru ca asa au fost educați si crescuți.

Șeful tau te judeca agresiv, te sancționează si iti face referat de abatere disciplinară, daca întâmpini erori în cadrul activității tale profesionale. Pentru ca asa a văzut el că se face.

Tot acest transfer de emoție negativa legat de eșec, se intampla in timp, dar are un efect de domino.

Eșecul iti crează o stare de dezamăgire.

Cand greșești din punct de vedere financiar, cand pierzi bani, te simti dezamăgit. Crezi ca nu esti bun de nimic. Crezi ca nu esti făcut pentru acel lucru.

Iar acest sentiment o sa te faca sa dai vina pe cei din exterior. Cand o sa greșești, cand o sa pierzi bani, o sa vezi ca o sa simti o plăcere enorma daca dai vina pe alții.

Durerea emoțională pe care o simti atunci cand pierzi bani sau atunci cand trăiești cu premisa că ești platit prost, este atât de mare, încât deseori o sa ai tendința să arunci vina pe altii.

Totusi, de fiecare data cand faci acest lucru, o sa anulezi lectia pe care trebuie sa o înveți. O sa pierzi experiență si o sa te te reintorci la starea inițială din punct de vedere financiar.

Asta înseamnă că trebuie să te obișnuiești sa trăiești cu aceasta dezamăgire. Trebuie sa o tratezi ca atare. Si sa o iei ca pe o lecție, ca pe o oportunitate, pentru ca exact asta este.

Am discutat despre eșec și în cadrul acestui material – Tot ce am invatat eu de la un om care este foarte bogat.

Cum sa treci cu bine peste un eșec financiar.

Sunt 4 obiceiuri pe care trebuie sa le adopti. Iar aceste obiceiuri tin in primul rand de tine. Cu cat esti mai puternic in interior cu atat mai usor o sa poti sa le pui in practica.

Invata sa trăiești cu eșecul.

Trebuie sa iubesti eșecul, pentru ca acesta lucrează pentru tine, astfel incat sa poti sa iti formezi si sa iti creezi un caracter din ce in ce mai puternic.

Atentie, nu trebuie sa cauti eșecul in mod intentionat. Nu asta este ideea. Tot ceea ce vreau sa spun e ca este foarte important sa te astepti si sa fii pregatit pentru eșec.

Doar proștii consideră că totul in viata o sa meargă bine. In schimb, oamenii inteligenti se pregătesc din punct de vedere mental si emotional pentru momentele mai dificile.

O astfel de abordare iti permite sa fii calm si echilibrat in gândire atunci cand întâmpini obstacole. Si atunci cand ai parte de tot felul de probleme de ordin financiar.

Nu te judeca cand pierzi bani.

Dacă ești prea dur cu tine însuți atunci cand greșești, o sa devii foarte precaut, o sa te ascunzi si o sa fugi de probleme.

Daca in momentul in care pierzi bani, in momentul in care nu obții rezultatul dorit, iti activezi dialogul interior si te critici sau te judeci, o sa te atrofiezi dpdv financiar.

Este foarte greu să înveți să faci bani atunci cand te pedepsești tot timpul cand nu ai parte de rezultate pozitive.

Pentru ca o sa iti fie frica sa intreprinzi activități noi. Iar ca sa poti sa ajungi bogat trebuie neaparat sa te obisnuiesti sa intreprinzi activități noi.

In schimb, dacă o sa iti accepti slăbiciunile și daca o sa te obișnuiești sa trăiești cu eșecul, o sa faci foarte multi bani.

Pentru ca o sa conștientizezi ca eșecul reprezinta de fapt o lecție. În spatele eșecului se ascunde o oportunitate. Trebuie doar sa iti dezvolti capacitatea de a o observa.

Nu pune pret pe parerea celor săraci.

Atunci cand greșești o sa ai tendința să te ascunzi de ceilalti. O sa ai tendința să fugi de greselile tale.

Nu te simti bine in momentul in care ceilalti te percep vulnerabil. Orice om are un ego. Iar cu cat esti mai sarac cu atat ego-ul este mai mare.

Oricum ar fi, tu trebuie sa intelegi ca toata lumea greșește. Diferenta consta in modul in care interpretezi acea greșeală.

Un om bogat nu pune pret pe parerea celor din jur. Isi urmareste propria evolutie si este atent doar la propria persoana.

Dacă ești capabil să îți asumi consecințele faptelor tale, daca esti responsabil si daca esti capabil să recunoști atunci cand greșești, abia atunci o sa poti sa crești si sa ajungi inteligent financiar cu adevarat.

Vorbeste cu cineva care este bogat.

Cand ai probleme medicale te duci la un medic. Cand ai parte de un atentat la siguranța ta fizica, apelezi la un polițist. Cand vrei sa înveți să gatesti apelezi la un bucatar.

La fel trebuie sa procedezi si atunci cand ai probleme cu banii. Trebuie sa cauti un om care a avut probleme cu banii.

Si crede-ma ca oamenii bogati sunt cei care se pretează la acest statut. Pentru ca un om cu cat este mai bogat, cu atat este mai tăbăcit de probleme si de eșecuri.

Un om care este bogat a trecut prin ceea ce treci tu, a fost acolo. Asta înseamnă că este în măsură si poate sa iti spuna cum trebuie sa procedezi. Sau cel putin sa vina cu un sfat.

Asa ca, atunci cand ai un eșec financiar, nu trebuie sa te duci la cel mai bun prieten al tau. Mai ales daca el săracul este mult mai depășit de situație decat tine.

În schimb incearcă să vorbești cu un om bogat. Încearcă să îți cauți un mentor. Accepta-ti rolul de discipol.

Concluzie.

Principalul motiv pentru care ai probleme cu banii tine de eșec. Faptul că nu ai bani sau ca nu stii cum sa faci bani, tine de incapacitatea ta interioară de a tolera dezamăgirea pe care o experimentezi in urma unui eșec financiar.

Iti place sa eviți dezamăgirea in loc sa o infrunti. Nu te simti bine in momentul in care ai parte de acest sentiment. Și preferi sa te opresti din activitate si sa arunci vina pe altcineva.

Totusi, dacă vrei să câștigi foarte multi bani in viata si sa ajungi bogat, trebuie sa te obișnuiești cu eșecul. Trebuie sa înveți să îți controlezi sentimentul de dezamăgire.

Iar acest obicei este foarte necesar mai ales atunci cand vrei sa faci ceva nou. Mai ales atunci cand intreprinzi activități pe care nu le cunosti. Pe care nu le-ai mai experimentat.

Baftă si spor la bani.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in Financiar | Bani

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?