Meniu Închide

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani.

Este o teama care genereaza o duzina de sentimente ce te tin pe loc in momentul in care te hotarasti sa te imbogatesti.

In primul rand iti creeaza un sentiment de aprehensiune.  Incepi sa te simti inutil, esti agitat si precipitat chiar daca aceasta teama nu este bazata pe o realitate concreta.

In al doilea rand iti creeaza un sentiment de atasare asupra banilor pana in momentul in care vei ajunge sa ii strangi fara sa intelegi mai exact care este rostul acestui demers.

Iar in al treilea rand vei ajunge sa nu mai iti asumi nici un risc, generand astfel o bariera in fata propriei cresteri financiare. Pentru ca in momentul in care alegi solutiile care nu sunt insotite de nici un risc vei ajunge intr-adevar sa traiesti o viata linistita, dar banala si lipsita de sansa de castig in acelasi timp.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta teama.

Acum, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci daca vrei sa scapi de teama ca vei ramane fara bani este urmatorul :

Pune-te in postura in care nu mai ai nimic de pierdut.

Adica arde-ti propriile corabii. Incearca sa iti imaginezi ca ai pierdut toti banii pe care ii ai. Incearca sa iti imaginezi ca nu mai dispui de nici o suma de bani. Iar dupa ce faci acest lucru o sa observi ca de fapt aceasta teama este doar o iluzie.

Doar asa poti sa scapi de aceasta teama. Pentru ca in momentul in care nu mai ai nimic de pierdut, tot ceea ce iti mai ramane de facut este sa castigi.

In momentul in care pui pret pe bani, acest demers vine la pachet cu frica de a pierde acei bani. Insa, in momentul in care nu mai pui pret pe banii pe care ii ai, frica dispare

Pe langa acest element esential, iti recomand sa te conformezi urmatoarelor doua obiceiuri

1. Pune mana si aprofundeaza tot ceea ce inseamna mindset financiar. In acelasi timp trebuie sa acorzi o atentie sporita asupra intregului domeniu financiar :  Investitii, business si toate nisele si subnisele acestui domeniu.

Frica apare in momentul in care exista ceva ce nu cunosti. Insa, cand incepi sa cunosti ceea ce ” nu cunosti ” frica incepe usor usor sa dispara.

2. Trebuie sa incepi sa iti asumi riscuri. La inceput nu iti recomand sa fortezi, deoarece e important sa incepi cu riscuri mici dar bine calculate. Iar apoi, pe parcurs ce incepi sa acumulezi experienta si continui sa inaintezi in directia potrivita, sa cresti nivelul de risc.

Asta inseamna ca la inceput e bine sa te folosesti de instrumentele financiarw care sunt insotite de un risc mai mic. Iar abia apoi sa faci trecerea si catre instrumentele financiare care vin la pachet cu riscuri mult mai mari.

Un articol la fel de interesant – 3 capcane in care risti sa cazi atunci cand ai bani.

Cum te poate ajuta aceasta teama.

Pe langa toate cele relatate anterior mai trebuie sa te obisnuiesti si cu urmatorul lucru : Dezvolta-ti capacitatea de a folosi frica in avantajul tau.

  • Teama ca vei ramane fara bani te poate imgenunchia. Si te poate condamna la o viata plina de framantari si neliniste personala.
  • In acelasi timp teama de a ramane fara bani te poate stimula. Si te poate impinge sa te mobilizezi astfel incat sa obtii rezultate financiare remarcabile.

Pentru ca doar tu poti sa hotarasti modul cum sa o gestionezi – in favoarea ta sau impotriva. Ea este doar o stare emotionale interioara care asteapta sa fie folosita. Bine sau rau, in functie de capacitatea ta si de increderea de care dispui.

Foarte multi bogati au facut bani exact datorita acestei temeri.  S-au folosit de ea astfel incat au reusit sa o transforme intr-o motivatie care sa ii forteze sa obtina succesul financiar.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *