Meniu Închide

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani.

Este o teama care genereaza o duzina de sentimente, ce te tin pe loc in momentul in care vrei sa te imbogatesti.

In primul rand iti creeaza un sentiment de neliniste. Incepi sa te simti inutil, esti agitat si precipitat. Chiar daca aceasta teama nu este bazata pe o realitate concreta.

In al doilea rand iti creeaza un sentiment de atasare de bani. Pana in momentul in care o sa ajungi sa ii strangi fara sa intelegi mai exact care este rostul acestui demers.

Iar in al treilea rand o sa ajungi sa nu mai iti asumi nici un risc. Generand astfel o bariera in fata propriei cresteri financiare.

Pentru ca in momentul in care alegi solutiile care nu prezinta nici un fel de risc, o sa ajungi intr-adevar sa traiesti o viata liniștită. Dar banala si lipsita de sansa de izbanda.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta teama.

Acum, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci daca vrei sa scapi de teama ca vei ramane fara bani este urmatorul:

Pune-te in postura in care nu mai ai nimic de pierdut.

Adica arde-ti propriile corabii. Și incearca sa iti imaginezi ca ai pierdut toti banii pe care ii ai. Incearca sa iti imaginezi ca nu mai dispui de nici o suma de bani.

Iar dupa ce faci acest lucru o sa observi ca de fapt aceasta teama este doar o iluzie. Ea este prezenta în mintea ta, atat timp cât tu ii permiti sa fie prezenta.

Tine minte, ca in momentul in care nu mai ai nimic de pierdut, tot ceea ce iti mai ramane de facut este sa castigi.

In momentul in care nu mai pui pret pe banii pe care ii ai, frica dispare. Insa, in momentul in care pui pret pe bani, acest demers vine la pachet cu frica de a pierde acei bani.

Pe langa acest element esential, iti recomand sa te conformezi urmatoarelor doua obiceiuri:

1. Pune mana si aprofundeaza tot ceea ce inseamna domeniu financiar.

Adica trebuie sa acorzi o atentie sporita asupra intregului domeniu financiar: investitii, business si toate nisele si subnisele acestui domeniu.

Ai aici un articol foarte bun, în care iti explic mult mai in detaliu ceea ce trebuie sa faci – Prima si cea mai importanta investitie.

Frica apare in momentul in care exista ceva ce nu cunosti. Insa, cand incepi sa cunosti ceea ce “nu cunosti”, frica incepe usor usor sa dispara.

2. Trebuie sa incepi sa cheltui banii inteligent și să iti asumi riscuri.

Pentru început este benefic sa te folosesti de instrumentele financiare care sunt insotite de un risc mai mic. Iar abia apoi sa faci trecerea si catre instrumentele financiare care vin la pachet cu riscuri mult mai mari.

Plus ca este mult mai bine sa fii calculat și sa nu te arunci cu capul inainte. Pentru ca rezultatele încep sa apară odată ce experienta se acumulează. Si odată ce continui sa inaintezi in ciuda tuturor obstacolelor de care o sa te lovesti.

Dacă nu cunoști nivelul de risc al instrumentelor financiare, ai aici un articol foarte bun – Nivelul de risc al investitiilor.

Cum te poate ajuta aceasta teama.

Pe langa toate cele relatate anterior exista un lucru cel puțin la fel de interesant pe care poti sa il faci de îndată:

Dezvolta-ti capacitatea de a folosi frica in avantajul tau, atunci când nu poți sa o faci sa dispară.

Teama ca vei ramane fara bani te poate imgenunchia. Si te poate condamna la o viata plina de framantari si neliniste personala.

In acelasi timp teama de a ramane fara bani te poate stimula. Si te poate impinge sa te mobilizezi. Astfel incat sa obtii rezultate financiare deosebite.

Pentru ca doar tu poti sa hotarasti modul cum sa o gestionezi – in favoarea ta sau impotriva.

Ea este doar o stare emotionale interioara care asteapta sa fie folosita. Bine sau rau, in functie de capacitatea ta si de increderea de care dispui.

Foarte multi bogati au facut bani exact datorita acestei temeri. S-au speriat atat de mult ca vor rămâne fără bani, încât au dat totul pentru a reusi sa adune din ce în ce mai mulți.

Si-au dezvoltat capacitatea de a o folosi productiv. Și au reușit sa o transforme intr-o motivatie, care sa ii forteze sa obtina succesul financiar.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Cum scapi de teama ca vei ramane fara bani.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *