Meniu Închide

Daca esti cel mai bogat din camera schimba camera

Daca esti cel mai bogat din camera schimba camera

Daca esti cel mai bogat din camera schimba camera.

Ai fost învățat încă de mic, la scoala in general, ca trebuie sa fii cel mai bun din încăpere, din clasa ca sa spun asa.

Ai fost instruit de catre profesori, de catre părinți și bineinteles de catre societate ca trebuie sa fii cel mai destept, cel mai cuminte sau cel mai atent din clasa.

Ceilalti nu conteaza, tu trebuie sa fii primul. Tu trebuie sa fii cel mai lăudat si cel mai apreciat.

Doar ca ceva nu este in regula. Acest obiectiv este unul foarte nociv dpdv uman. Dar mai ales din punct de vedere financiar.

Bine, este foarte sănătos și este foarte ok din punct de vedere evolutiv, sa iti doresti sa fii primul. Doar ca se intampla ceva foarte interesant in momentul in care ajungi primul.

Dacă nu mai ai concurenta, te potolești. Dispare setea de succes și te opresti din evolutie.

Asa ca, ținând cont de toate cele relatate anterior, cand e vorba de bani lucrurile sunt cam asemanatoare.

Iti doresti sa fii cel mai bogat din grupul tau de prieteni. Vrei sa fii primul si vrei sa ai cei mai mulți bani. Vrei sa fii mândru și sa le arăți si celorlalti cat esti tu de bogat.

Totusi, la fel ca si la exemplul cu scoala, lucrurile sunt la fel de nocive.

Pentru ca in momentul in care esti cel mai bogat din grup, daca intri in stare de confort, esti plin de tine si nu schimbi grupul imediat, la un moment dat o sa fii depășit de altcineva.

Trebuie sa iesi din zona in care te simti confortabil dpdv financiar.

Daca nu petreci timp si cu oamenii care sunt mult mai bogati decat tine. La un moment dat o sa fii întrecut de cei care sunt sub tine. De cei care sunt mai săraci.

Pentru ca intr-o astfel de situatie ei sunt cei mai privilegiați. Adică au de la cine sa învețe. Au de la cine sa fure experienta.

Tu nu mai poti sa faci acest lucru. Pentru ca tu esti deja cel mai bogat om din grup, din camera.

Asa ca, acest lucru trebuie sa te puna pe ganduri. Si trebuie sa te faca sa procedezi in felul urmator:

Cauta sa fii incomod dpdv financiar.

Asta înseamnă că trebuie să cauți situatiile care te tin in priza. Si care te fac sa iti pui mintea la contributie, atunci cand e vorba de banii tai.

Caută sa adaugi elemente noi activităților tale financiare. Exact asa cum ti-am aratat că fac eu in cadrul acestui material – O metoda prin care poti sa devii mai bogat.

Iar pentru ca lucrurile sunt foarte simple, o sa iti ofer si cateva exemple. În funcție de fiecare situatie in parte, iti recomand sa procedezi in felul urmator:

Exemplu: angajat.

Dacă ești angajat, cauta sa stai in preajma șefului tau cat mai mult timp.

Pentru ca doar asa o sa poti sa crești si sa ii iei locul la un moment dat. Sau sa obții si tu un post asemanator.

Iar apoi dupa ce ai ajuns si tu sef, incearca sa procedezi asemanator. Cauta sa stai cat mai mult in preajma noului tau șef.

Si asa mai departe. Pana ajungi la nivelul la care iti doresti.

Exemplu: antreprenor.

Dacă ești antreprenor, incearca sa participi la evenimente la care sunt prezenți antreprenorii care ruleaza business-uri cu o cifra de afaceri mult mai mare decât a ta.

Cauta sa intri in discutie cu acești oameni. Încearcă să obții informatii despre startul acestora, despre modul lor de lucru si despre reactiile acestora in fata evenimentelor de natură financiară.

Sau in cel mai rau caz, daca nu ai curaj sa faci acest lucru, incearca sa stai in preajma lor si stii cum se spune, „fii doar ochi si urechi”.

Exemplu: investitor.

Dacă ești investitor, cauta sa ai de-a face cu investitorii de calibru. Asa zisii investitori calificați.

Incearca sa ajungi la acestia si incearca sa observi cum se pozitioneaza in momentul in care apar crizele. Sau cum se comporta in momentul in care exista perioade de boom economic.

Incearca sa vezi daca au anumite reguli pe care le respecta. Sau daca tin cont de anumite principii investitionale. Ca sa poti sa furi meserie…

Si pot continua cu astfel de exemple mult si bine. Dar sunt sigur ca ai inteles care este ideea.

Daca esti cel mai bogat din camera, schimba camera.

Dacă tu vrei sa participi doar la evenimentele si la întrunirile de ordin financiar, in care tu esti cel mai bine poziționat pe aceasta scara ierarhică, nu ai decat.

Dacă te simți bine cand tu esti cel mai destept, cel mai inteligent sau cel mai bogat, iar toti ceilalti iti sunt inferiori, este treaba ta.

Însă, eu am invatat un lucru foarte interesant. Cand sunt intr-o încăpere si particip la o ședință, la o întrunire sau la un eveniment, iar eu sunt cel mai bogat, nu stau prea mult timp pe acolo.

Nu vreau sa fiu niciodată cel mai bogat om dintr-o camera. Nu de alta, dar acea camera este o închisoare pentru mine, din punct de vedere financiar.

  • Am nevoie sa vorbesc cu oameni mult mai inteligenti financiar decat mine.
  • Am nevoie sa lucrez împreună cu aceștia, ca sa pot sa observ tipare noi de comportament.
  • Am nevoie sa trec prin evenimente împreună cu aceștia si sa le observ reacția.

Pentru ca noi, ca si ființe umane devenim una si acelasi lucru cu ceea ce vedem. Suntem media tuturor celor care ne înconjoară.

Iar toate aceste lucruri nu poti sa le faci decat daca tii cont de toate aceste sfaturi pe care eu ti le-am transmis anterior.

Deci, încă o dată, dacă ești cel mai bogat din camera, schimba camera. Dar urgent.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?