Meniu Închide

Daca vrei sa faci bani ofera valoare

Daca vrei sa faci bani ofera valoare.

Exista un motiv simplu pentru care foarte multi oameni din ziua de azi sunt saraci din punct de vedere material :

Majoritatea uita ce sunt banii deoarece se concentraza foarte mult pe facut bani.

In viata noastra exista ceva ce se cheama valoare. Pamantul este o valoare. Alimentele si obiectele sunt tot o valoare. Actiunile la o firma sau actul de proprietate imobiliara sunt o valoare.

Cu bani poti sa cumperi lucruri pe care tu le consideri de o anumita valoare. Dai bani si primesti mancare, distractie sau obiecte la schimb. Banii sunt niste hartii pe care tu ii oferi sau ii primesti in schimbul unei valori. Banii sunt mai exact o traducere a valorii pe care tu o oferi in societate.

Pentru a face bani nu trebuie sa urmaresti sa faci bani :

Daca vrei sa faci bani ofera valoare oamenilor din jur iar oamenii vor fi dornici sa plateasca cu bani valoarea pe care tu le-o oferi.

Valoarea pentru un om este un lucru, un produs sau o activitate care satisface o nevoie. Sau poate fi o metoda prin care poti rezolva o problema.

Desi sunt sigur ca ai inteles care e ideea, vreau totusi sa ne jucam in randurile care urmeaza cu cateva exemple simple.

Primul exemplu ( vânzarea de produse) : Sa spunem ca ai rosii si vrei sa le vinzi.

Iti iei o taraba la piata si hranesti in medie 40 de familii pe zi. In acel moment tu oferi valoare si primesti bani la schimb. Le satisfaci nevoia de a manca sanatos.

Totusi daca privim la scara mare, tu nu castigi foarte multi bani. Numarul de oameni carora le oferi valoare este destul de mic. In schimb daca vrei sa faci bani mai multi trebuie sa cauti sa hranesti cat mai multi oameni. Asta inseamna ca daca iti mai cumperi o taraba vei reusi sa faci acest lucru.

Dupa ce faci asta, exista probabilitate sa ai o penetrare mai mare de clienti ( daca calculam din punct de vedere aritmetic vei oferi valoare pentru 80 de familii intr-o zi ). Gandeste-te cati bani poti sa incasezi in momentul in care ajungi sa detii mai multe astfel de tarabe..

Daca ai viziune si intelegi cum se creeaza un sistem de afacere vei ajunge sa oferi valoare pentru un procentaj mult mai mare din populatie. Cu cat oferi valoare mai multor oameni cu atat vei primi mai multi bani.

Citeste urmatorul articol si afla de ce scoala nu te va face niciodata bogat – Scoala nu iti garanteaza succesul financiar.

Al doilea exemplu ( prestarea de servicii) : Sa spunem ca te pricepi sa repari ceasuri si vrei sa intri in acest business.

Inchiriezi un loc la un targ si incepi sa repari ceasurile clienților care apelează la tine. Valoarea pe care o oferi este mare. Cu totii tinem la propria imagine si stim bine ca un ceas de calitate ofera o alta perspectiva. In fiecare duminica, daca facem o medie, tu repari ceasuri pentru aproximativ 30 de clienti.

Insa, tu observi ca este o cerere foarte mare pe acest segment și singur nu poți sa faci fata. Sunt foarte mulți clienți care așteaptă la coada si renunță la serviciile tale pentru ca ii deranjează acest lucru.

Astfel, îți angajezi un ucenic pe care îl înveți meserie și folosindu-te de ajutorul acestuia ajungi sa repari ceasuri pentru un număr dublu de clienti.

Dar targul este deschis decat pe week-end si tu ai vrea sa poti sa repari ceasuri in fiecare zi. Din acest motiv, cauti si reusesti sa gasesti un spatiu intr-un vad bun pe care il inchiriezi si incepi sa repari ceasuri si acolo in cursul saptamanii. Astfel, ajungi sa servesti mult mai multi clienti.

Deoarece esti pasionat si intreprinzi aceasta activitate cu placere, ajungi sa iti faci relatii si incepi sa cunosti cat mai multi furnizori de piese de ceasuri. Iar intr-un final Iti deschizi si un magazin online în care reușești sa îți prezinți serviciile și sa îți creezi expunere și catre alte localitati.

Vei ajunge astfel sa iti creezi un sistem care iti permite sa servesi cat mai multi clienti in acelasi timp. In acel moment banii pe care tu ii incasezi vor creste datorita numeroaselor parghii financiare pe care tu ti le-ai creeat.

Concluzie.

Vreau sa inchei cu o amintire care sper sa reprezinte o rampa de lansare pentru tine.

Mai cu cativa ani in urma am vazut un documentar. Nu mai stiu exact denumirea acestuia, dar un lucru mi-a ramas intiparit. Se vorbea despre Conrad Hilton si primii lui pasi in afacerile hoteliere.

La inceput el nu avea ca scop principal sa faca bani. Scopul lui principal era sa creasca numarul de paturi din hotelurile sale. Cu cat reusea sa faca mai repede acest lucru cu atat satisfacea nevoile mai multor clienti. Oferea valoare pentru mai multi oameni.

Asa a ajuns ca astazi compania lui sa fie printre primii jucatori din lume pe domeniul respectiv.

Desi este greu, trebuie sa intelegi ca nimic in viata nu este gratuit. Daca vrei ceva trebuie sa oferi ceva la schimb. Daca vrei sa faci multi bani ofera multa valoarea celor din jurul tau.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Daca vrei sa faci bani ofera valoare.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *