Meniu Închide

De ce NU O SA AJUNGI BOGAT cand esti ANGAJAT

De ce nu o sa ajungi bogat cand esti angajat

De ce nu o sa ajungi bogat cand esti angajat.

Tine minte aceste 4 cuvinte. Si sa iti aduci aminte de ele, de fiecare data cand te dai jos din pat si vrei sa te duci la munca.

Esti limitat in castig.

Sunt cele 4 cuvinte care fac diferenta intre un sarac si un bogat. Sunt cele 4 cuvinte care te mențin sarac. Si care nu te lasa sa ajungi bogat.

Un angajat plătește timp in schimbul banilor pe care ii primește.

In momentul in care esti angajat, banii pe care poti sa ii castigi nu pot depăși timpul pe care tu poti sa il oferi la schimb.

Asta înseamnă că dacă ai un salariu de 2.000 euro pe luna. In 40 de ani de munca o sa castigi per total 960.000 euro. Dar niciodată mai mult. Este foarte simplu. Este matematica pura.

Totusi, chiar și așa, majoritatea celor din patura sociala saraca nu vor sa procedeze diferit. Nu vor sa vada care sunt metodele prin care altii reușesc să facă miliarde de euro intr-o viata.

Plus ca treaba e mult mai nasoală. Mulți dintre acestia invata ani la rând, doar pentru a prinde un post bun. Asta ca sa vezi unde poate sa te duca lipsa de inteligenta financiara.

În fine, chiar daca lucrurile sunt foarte simple, cei din patura sociala saraca nu vor sa accepte acest lucru. Cei din patura sociala saraca se ghidează după credința suprema:

Daca vrei bani mai multi, trebuie sa muncesti mai mult.

Lucru care nu are nici o valabilitate financiară. Ti-am spus deja in acest articol de ce – Un bogat nu munceste pentru bani.

Bine, stiu ca este dificil sa scapi de această credință. Dar dacă nu dai totul din tine pentru a reuși acest lucru, esti condamnat sa ramai sarac toata viata ta.

Un angajat plătește cele mai multe taxe, dintre toate categoriile profesionale.

Stiai ca undeva pe la 40% din castigul tau lunar, merge către stat?

Bine, poate stiai acest lucru. Dar sunt sigur ca nu stiai următorul lucru:

Un antreprenor cu cat cheltuie mai mult, cu atat plateste mai putine taxe la bugetul de stat. Plus ca are foarte multe beneficii din punct de vedere legislativ.

Oricum ar fi, ideea e ca atunci cand ai firma, daca cheltui tot ceea ce castigi intr-un an astfel incat sa nu faci profit, nu o sa platesti nici taxe.

Si chiar și atunci când faci profit, dai afara mai puțin decât un angajat, adica 10%, 15%, 16% depinde de stat.

Plus ca daca esti si mai inteligent poti sa fii scutit de impozit, inclusiv atunci cand faci profit.

Si acum te intreb eu pe tine?

De ce alegi singur toate aceste dezavantaje?
De ce nu faci ceva pentru a-ti schimba statutul financiar?

Sincer, eu nu inteleg de ce. Dar indiferent daca eu inteleg sau nu, ideea că realitatea nu o sa poti sa o ascunzi niciodata. Iar realitatea este urmatoarea:

Din postura de angajat esti cel mai defavorizat din punct de vedere financiar.

Ce trebuie sa faci mai exact.

Păi tot ce trebuie sa faci este sa alegi sa joci diferit. Tot ce trebuie sa faci este sa te diferentiezi de cei din patura sociala saraca.

Asta inseamna ca daca aprox 95% din populație prefera sa ramana angajati o viata intreaga. Inseamna ca tu nu mai trebuie să faci acest lucru.

In fine, mai pe scurt lucrurile se prezinta in felul urmator:

În primul rând schimba-ti credințele dupa care te ghidezi in viata, atunci cand e vorba de bani.

Ai două materiale despre mai multe astfel de credinte toxice aici – 3 credinte ale oamenilor săraci și – 2 credinte românești care te fac sarac. Trebuie sa scapi de ele.

În al doilea rand, uita-te la ce fac oamenii care nu sunt angajati. Antreprenorii, investitorii etc. Cum isi castiga aceștia banii.

Totul in viata se copiaza, nu trebuie sa stai tu acum sa inventezi roata. Nu trebuie sa descoperi singur cum poti sa ajungi bogat, pentru ca au facut-o altii deja, cu mult timp inaintea ta.

Uita-te pe strada si o sa vezi 3 banci una langa alta. Ti se pare ca exista vreo diferenta intre ele?

Nici vorba… Toate au acelasi obiect de activitate, difera doar brandul.

Ai doua materiale foarte bune legat de acest subiect aici – Cum poti sa ajungi milionar si – Cum sa faci bani si sa ajungi miliardar.

Iar in al treilea rand pune în aplicare tot ceea ce inveti. Nu trebuie sa lasi nici o piatra neintoarsa.

Nu esti folositor cu nimic, daca stii cum trebuie sa procedezi într-o anumită situație. Dar nu esti capabil să si pui in practica acel lucru.

În concluzie. De ce nu o sa ajungi bogat cand esti angajat.

Nu cred ca mai este nevoie de nici o concluzie. Cred ca lucrurile sunt foarte simple.

Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cel mai important sfat. Pentru ca asta este principalul motiv pentru care nu o sa ajungi bogat, din postura de angajat.

Esti limitat in castig.

Iar apoi sa iti schimbi realitatea financiara. Sa lucrezi diferit si sa nu iti mai vinzi timpul pentru bani.

Sa castigi bani in functie de valoarea si de rezultatele pe care tu le oferi.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?