Meniu Închide

De ce timpul este mai important decat banii

De ce timpul este mai important decat banii

De ce timpul este mai important decat banii.

Exista oameni care se concentrează foarte mult pe „facut bani”.

Unii dintre ei fac acest lucru in cunostinta de cauza, altii o fac in mod inconstient.

Oricum ar fi, treaba e ca in ambele situatii aceștia o sa aiba doar de pierdut din punct de vedere financiar, atât timp cât aleg sa faca acest lucru.

Ma refer aici la:

Angajați.
Liber profesioniști.
Antreprenorii fără nici un angajat.
Si altii…

Bine, tu trebuie sa înțelegi încă de la început, ca eu nu am nimic cu acești oameni.

Pentru ca dezvoltarea unei societăți, tine într-o proporție foarte mare de capacitatea acestor oameni de a-și duce la bun sfarsit menirea pe care si-o acceptă.

Iar pe langa acest aspect, este mult mai benefic sa lucrezi, decât să fii un parazit care nu face nimic. Sa te intretii pe banii părinților, sau mult mai rau sa fii un asistat social de meserie.

Plus ca, exista foarte multi angajati si foarte multi liberi profesioniști care s-au născut pentru acest lucru. Care exceleaza pe latura lor profesionala. Tot respectul pentru ei.

Totusi, sunt oameni care pentru moment fac parte din această categorie, dar care au puterea interioară de a se autodepasi.

Sunt oameni care au abilitatea si deprinderile necesare astfel incat sa poata sa produca bani foarte multi. Doar ca toate aceste resurse sunt neglijate.

Eee… la acești oameni vreau eu sa ajung. La acesti oameni care sunt in stare să se autodepaseasca, dar nu stiu cum sa faca acest lucru.

În fine, mai pe scurt, ideea e ca in cadrul articolelor mele, eu mă adresez in general celor care vor sa ajunga bogati. Sau mai bine spus, foarte bogati. Si care nu se multumesc cu puțin.

Timpul inseamna mult mai mult decât banii.

Toti cei pe care i-am enumerat anterior (angajati, liber profesioniști, antreprenori fără angajati) uită ca exista un lucru mult mai important decat banii. Si anume timpul.

Din acest motiv, aceștia ajung să își vândă timpul in schimbul unui salariu, sau in schimbul unui beneficiu material pe care il primesc luna de luna.

Doar ca acest obicei nu este foarte sănătos din punct de vedere financiar.

Deoarece acest obicei o sa te faca sa ajungi într-un moment, in care nu o sa mai ai ce sa oferi in schimbul banilor.

Mai pe scurt, lucrurile se prezinta in felul urmator:

Este mult mai important sa fii atent la cum iti consumi timpul, față de cum iti cheltui banii.

Chiar dacă este mult mai benefic sa cheltui banii, decat sa faci economii. Ti-am aratat in cadrul acestui material de ce – Doar săracii fac economii, afla de ce.

Totusi, trebuie sa fii mult mai atent la modul cum iti gestionezi timpul, în comparație cu modul cum iti gestionezi cheltuielile.

De ce timpul este mai important decat banii.

Exista foarte multi oameni care își vand timpul in schimbul banilor. Asa cum am dat de înțeles si in randurile anterioare.

Este vorba despre angajati, liber profesioniști sau antreprenorii fără nici un angajat.

Totusi, exista si o alta categorie de oameni. Cei care își vand banii si primesc timp la schimb.

Dar de ce fac ei acest lucru? De ce timpul este mai important decat banii, pentru aceasta categorie de oameni?

Deoarece timpul este limitat.

Iar acești oameni cunosc acest lucru. Acești oameni inteleg că atat timp cat esti inteligent, poti sa faci bani oricand.

Însă, daca nu ai timp sa te pui in valoare, degeaba esti inteligent.

Si in plus, pe langa acest lucru, exista milioane de metode prin care poti sa produci bani. Doar ca timpul nu o sa poti niciodata sa il mai întorci inapoi.

De fapt, exact acest lucru reprezintă principalul motiv la care trebuie sa fii atent, in momentul in care vrei sa iti dai seama daca o sa ajungi bogat. Modul cum iti folosesti timpul.

Exista un material foarte bun pe site, in care vorbesc despre acest lucru si pe care iti recomand sa il parcurigi de indata – Cum afli dacă o sa ajungi bogat.

Cum poti sa iti folosesti timpul eficient.

Trebuie sa înveți să lucrezi pe rezultate. Sau mai bine spus trebuie sa înveți să lucrezi inteligent.

Asta înseamnă că în primul rând nu mai trebuie sa te vinzi in schimbul banilor. Adica nu mai trebuie sa te jerfesti pentru acestia. Si nu mai trebuie sa te atasezi de ei.

Iar in al doilea rand trebuie sa începi să gândești, si sa cauti modalitati prin care poti sa faci bani, fără să fii nevoit sa platesti timp la schimb. Sunt milioane de metode crede-mă.

Totusi pentru inceput ai două materiale foarte bune pe site în care iti explic ce trebuie sa faci mai exact, astfel incat sa poti sa lucrezi in functie de rezultatele pe care le oferi.

Daca vrei bani ofera valoare celor din societate.

Un principiu financiar pe care trebuie sa il cunosti.

Sunt doua materiale care fac diferenta. Sunt doua materiale care o sa te faca sa privesti banii, intr-un alt mod decat i-ai privit pana in momentul de fata.

Iar apoi iti recomand sa parcurgi si următorul material, astfel incat sa înveți ce inseamna sa lucrezi inteligent – Principala caracteristică mentală pe care o are un om bogat.

Mai pe scurt, daca vrei sa lucrezi inteligent trebuie sa iti dezvolti capacitatea de a observa oportunitatile financiare din piață.

Iar acest lucru poti sa il faci dacă lucrezi la vocabularul tău financiar și dacă îți dezvolti aria de cunostinte.

În fine, citeste articolul și o sa intelegi mult mai in detaliu cum trebuie sa procedezi.

În concluzie.

Timpul este irosit de cele mai multe ori, in mod definitiv de catre cei care nu inteleg că acesta reprezinta de fapt o resursa economica limitata.

Cand e vorba de timp, nu poti sa stai sa te gândesti daca sa il folosesti sau nu.

Cand e vorba de timp trebuie sa stai sa te gândesti cum poti sa il folosesti eficient. Astfel incat sa nu ratezi etapele si momentele decisive din cadrul evoluției tale financiare.

Pentru ca un moment favorabil sau nefavorabil, un moment productiv sau neproductiv, tine doar de capacitatea ta de a te folosi de aceasta resursa, care prezintă o variabilitate relativa.

Pe final, iti doresc sa ai parte de cat mai mult timp pe care sa il folosesti inteligent.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?