Meniu Închide

Greseli de limbaj nonverbal care te dau de gol – partea 2

Greseli de limbaj nonverbal care te dau de gol – partea 2.

Asa cum ti-am promis initial, revin cu a doua parte a materialului despre greseli de limbaj nonverbal care te dau de gol.

In prima parte a materialului am discutat despre trei greseli de limbaj nonverbal. In cea de-a doua parte vei descoperi inca trei gesturi comportamentale, ce necesita a fi evitate in cadrul situatiilor care reprezinta puncte de interes pentru tine.

Sincer nu ma asteptam la atat de multe reactii pozitive din partea voastra. Sau mai bine spus ma asteptam sa fie cititori care recunosc aceste repere de comportament in mesajele transmise. Dar nu ma asteptam sa primesc atat de multe exemple personale. Respect veridicitatea si autenticitatea in comentarii.

Daca nu ai citit prima parte a materialului, o poti face daca apesi Aici. Daca vrei sa continui doar cu partea a doua, citeste mai departe.

Iti tii mainile in buzunar sau la spate.

Vreau sa iti spun ca aici depinde foarte mult si de contextul in care te afli.

Iti poti tine mainile in buzunar cand ti-e frig. Sau poate te afli in compania unei persoane apropiate si iti permiti sa faci acest gest, deoarece esti foarte relaxat. Sunt momente normale. Exista mult mai multe situatii asemanatoare pe care nu vreau sa stau sa le pomenesc aici.

Insa, tot ceea ce trebuie sa intelegi tu este urmatorul lucru :

Cand te afli in cadrul unei intalniri de orice tip sau in cadrul unei sedinte, trebuie sa eviti cu orice pret mascarea mainilor in buzunar sau la spate.

Pentru ca mascarea mainilor in buzunar este asociata de subconstientul interlocutorului cu minciuna, cu ascunderea unei amenintari sau poate cu un potential risc. Este un gest total nepoliticos de care iti recomand sa te debarasezi cat mai urgent.

Urmareste o intalnire informala a personalitatilor de taina ale zilelor noastre. Si o sa observi un control adecvat al mainilor. Asemenea lor, si tu trebuie sa intelegi faptul ca in orice cadru te afli, este indicat sa iti tii mainile linistite in prezenta altor persoane

Tii tot felul de obiecte in fata corpului tau.

In momentul in care te ascunzi in spatele unor obiecte fizice, atunci cand comunici cu un interlocutor, transmiti timiditate si indisponibilitate.

In cadrul intalnirilor bilaterale ale sefilor de stat, o sa observi ca acestia sunt delimitati doar de o mica masa de cafea, care se afla in lateralul acestora. Din acest motiv, atunci cand participi la o intalnire de business trebuie sa faci acelasi lucru, adica sa nu stai de cealalta parte a mesei.

In acelasi timp, cand iesi intr-un local in cadrul unei intalniri romantice, cu cat ambii parteneri stati mai mult timp delimitati de masa de servire, cu atat dispare atractia dintre voi doi.

Deci… fara obiecte sau lucruri neadecvate intre tine si interlocutor in momentul in care discuti cu acesta. Asta doar daca vrei sa creezi conexiune.

Te scarpini pe ceafa sau îți pui mâinile pe gat.

Reprezinta un semnal comportamental de ezitare si de nesiguranta. Denota faptul ca te afli intr-o locatie in care nu te simti in siguranta. Simti ca nu ai control asupra persoanelor din jur. Si vei practica acest gest pentru a reduce din stresul generat de aceasta atare afectiva.

Asa cum am transmis si in prima parte a acestui material. Iti recomand sa iti tii mainile cat mai departe de zona capului.

Concluzie.

Scopul acestui material este acela de a-ti oferi constiinta necesara. Astfel incat sa poti sa disimulezi ceea ce iti trece prin minte, in functie de ce interes ai la momentul respectiv. Si sa poti sa eviti transmiterea de mesaje gresite in cadrul unei conversatii importante.

Asa ca, iti recomand ca data viitoare cand te afli in situatii ce necesita control adecvat al corpului, sa fii cat mai constient de aceste gesturi nonverbale. Important pentru tine este sa incepi sa remarci aceste reactii la propria persoana.

Totusi sa nu te stresezi daca nu iti va iesi din prima. Este nevoie de antrenament si acest lucru se modeleaza in timp. Insa facand acest lucru constant, vei ajunge la o maturitate, care iti va permite sa iti alegi propriile reactii si expresii comportamentale.

Greseli de limbaj nonverbal care te dau de gol – partea 2

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentar

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in POSTURĂ | NONVERBAL

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *