Meniu Închide

Investitia in APARTAMENTE PENTRU INCHIRIAT: 3 pasi extrem de importanti

investitia in apartamente pentru inchiriat 5 pasi extrem de importanti

Investitia in apartamente pentru inchiriat: 3 pasi extrem de importanti.

Trebuie sa stii ca exista doua moduri prin care poti sa generezi rezultate financiare pozitive, in momentul in care investesti in imobiliare.

Prin flux de numerar.
Prin acumulare de capital.

Ai un material foarte bun legat de flux de numerar si de acumulare de capital aici – Diferenta dintre flux de numerar si acumulare de capital.

În cadrul acestui material o sa iti ofer sfaturi despre modul prin care poti sa faci bani prin flux de numerar. Este vorba despre chiria pe care o sa o incasezi lunar.

Dacă te interesează sa investesti in apartamente si vrei sa faci bani prin acumulare de capital, ai un material foarte bun pe site, in care iti explic cum trebuie sa procedezi – Cum sa investesti in imobiliare si sa faci bani prin acumulare de capital.

În al doilea rand, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de investitii. Este vorba despre investițiile esentiale si despre investițiile tehnice.

Am discutat mult mai pe larg despre aceste două tipuri de investitii aici – Investitii esentiale vs investitii tehnice.

În general investițiile în apartamente sunt investitii esentiale. Mai ales daca te axezi pe flux de numerar.

Primul pas.
Achiziționează apartamentul.

Este primul lucru pe care trebuie sa il faci. Logic, nu poti sa intri in investitie daca nu achizitionezi activul in care vrei sa investesti.

Acum, ca să poti să achizitionezi apartamentul, ai nevoie de bani. Iar in acest caz exista posibilitatea sa te afli într-una dintre urmatoarele 3 situatii:

  1. Ai toti banii de care ai nevoie.
  2. Ai doar o parte din banii necesari.
  3. Nu ai nici un ban.

În primul caz, lucrurile sunt destul de simple. Iti alegi apartamentul pe care vrei sa il achizitionezi, il inchiriezi si apoi astepti sa iti scoti investiția.

În al doilea caz, lucrurile sunt la fel de simple. Te duci la banca, vii cu banii de avans, contractezi un credit ipotecar, achizitionezi apartamentul si il închiriezi.

Iar apoi te folosesti de chirie si iti stingi toate obligațiile fata de banca.

În al treilea caz, lucrurile sunt si mai simple. Te duci la un prieten/ ruda/ investitor si ceri banii de avans. Iar apoi procedezi exact la fel ca la punctul numărul 2.

Poti sa investesti in apartamente pentru inchiriat chiar daca nu ai bani.

Acum, din cate poti sa observi, nu trebuie sa strangi bani ca sa începi să investesti in apartamente pentru închiriat.

Poti sa faci acest lucru folosindu-te de banii altor persoane sau al entitatilor financiare. Este vorba despre OPM (other people’s money).

Am redactat o paleta larga de articole pe site despre cum poti sa investesti in imobiliare atunci cand NU ai bani. Ai mai jos două astfel de articole:

Cum sa investesti in imobiliare cand nu ai bani.
Cum sa iti cumperi o locuinta cand nu ai bani.

Aaaa… daca tu nu vrei sa ai obligații de ordin financiar, atunci așteaptă până strângi bani. Cred ca in vreo 10 ani o sa reușești.

Dacă nu iti place sa iesi din zona de confort, atunci meriți să rămâi sarac.

Atentie, eu nu spun acum sa te arunci in datorii si sa cheltui banii inconstient. Tot ce spun eu, este ca atât timp cat iti creezi o datorie care la rândul ei iti creează un venit mult mai mare, esti pe drumul cel bun.

Am un prieten care are 10.000.000 de euro datorii. Da ai citi bine, 10.000.000 de euro datorii. Iar la un moment dat cineva l-a intrebat daca poata sa doarmă linistit noaptea.

Prietenul meu i-a raspuns ca da. Sau mai precis, acesta i-a răspuns că de când are aceasta datorie, parca doarme mult mai linistit decat inainte. Pentru ca urmează sa încaseze vreo 15.000.000 de euro.

Omul se referea la datoriile bune, despre care am discutat inclusiv in cadrul acestui material – Datorii bune vs datorii rele.

Al doilea pas.
Recupereaza-ti investiția.

Esti investitor doar in momentul in care primesti bani. Dacă nu incasezi chirie de pe urma apartamentului pe care l-ai achiziționat, înseamnă că nu stii sa faci investitii in imobiliare.

În primul rând, ca să poti sa fii sigur ca iti recuperezi investiția trebuie sa stii sa te joci cu nivelul de risc la care te expui.

Ai mai multe sfaturi despre cum poti sa faci acest lucru aici – Cum sa reduci riscul unei investitii.

Este foarte important sa cunosti ceea ce faci. Daca nu esti educat din punct de vedere investițional si daca nu esti inteligent financiar, astfel incat sa poti sa observi detaliile importante din piata, riști să bagi bani într-un apartament si sa nu tii mai recuperezi niciodată.

În al doilea rand, trebuie sa stii sa calculezi rentabilitatea unei eventuale investitii.

Cum calculezi ROI, ti-am arătat în cadrul acestui material – Cum afli care ROI-ul investitiei.

În general garsonierele au cel mai bun randament. Dacă te duce capul in maxim 8 ani iti scoti banii. Iar restul reprezinta profit.

Pe piata, apartamentele cu doua camere au un procent de rentabilitate mult mai mic. Dar in acelasi timp au si cea mai buna rata de ocupare.

Mult mai repede iti pleaca un chiriaș dintr-o garsonieră, decat dintr-un apartament cu două camere.

În fine, sunt foarte multe detalii. Însă, tot ceea ce trebuie sa faci tu este să înțelegi esența activității pe care o desfasori.

Al treilea pas.
Repeta procesul.

La fel ca pământul care se învârte în jurul soarelui. Dacă vrei să crești si sa faci bani din închirierea apartamentelor trebuie sa procedezi asemanator. Trebuie sa repeți procesul.

Iti cumperi un apartament, il achiti si iti reinvestesti banii pe care ii castigi. Adica iti mai cumperi un apartament cu care procedezi asemanator.

La început rezultatele se vad foarte greu. Dar pe parcurs, portofoliul tau o sa se mărească de la un an la altul.

Iar la un moment dat, crede-mă că o sa ajungi sa ai atât de multe apartamente incat nu o sa mai poti sa te ocupi de ele singur. Si o sa fii nevoit să apelezi la o firma de administrare.

Concluzie. Investitia in apartamente pentru inchiriat: 3 pasi extrem de importanti.

Din cate puti să observi, este foarte simplu sa investesti in apartamente pentru închiriat.

Nu ai nevoie neaparat de bani. Nu trebuie sa fii vreun mare afacerist. Si nu trebuie să Iti dai doctoratul în economie.

Trebuie doar să respecți acești 3 pasi simpli. Si o sa observi o îmbunătățire a întregului tau statut financiar, fara ca macar sa iti dai seama de acest lucru.

Aaaaa… si era sa uit. Trebuie sa actionezi, adica sa iesi din zona de confort.

Însă, doar tu esti esti cel care o sa poata sa faca acest lucru, indiferent de cate sfaturi o sa primesti de la mine.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?