Meniu Închide

Investitii imobiliare: 3 pasi simpli care TE FAC BOGAT

Investitii imobiliare 3 pasi simpli care te fac bogat

Investitii imobiliare: 3 pasi simpli care te fac bogat.

  1. Achiziționează o proprietate sub pretul pietei.
  2. Reconditioneaza si reamenajeaza proprietatea.
  3. Vinde proprietatea la un pret supraevaluat.

Fii atent la ceea ce urmează să îți transmit in cadrul acestui material. Pentru ca o sa poti sa înțelegi ce înseamnă să gândești cu adevarat, in momentul in care faci investitii imobiliare.

Toate sfaturile pe care ti le ofer in cadrul acestui material fac diferenta. Toate aceste sfaturi te fac bogat daca ai răbdare și daca iti dezvolti capacitatea de a le pune în practică.

Stiu ca toata lumea vine cu detalii banale, foarte multă teorie si foarte multe informatii care nu au nici o aplicabilitate.

Însă, nimeni nu iti ofera sfaturi concrete si nimeni nu iti spune clar si precis cum poti sa faci investitii imobiliare.

Nimeni nu iti arata care sunt pasii corecti. Nimeni nu simplifică informatiile, astfel incat sa culegi roadele bine meritate, astfel incat sa vezi esența.

Bine, de fapt cred ca gresesc. Sunt foarte multi oameni care iti ofera aceste sfaturi, dar contra cost….

Totusi, in cadrul acestui material eu o sa o fac gratuit. Iar dupa ce termini de citit, probabil ca o sa iti imaginezi deja cum o sa faci prima ta achiziție.

Aaaa…. si încă ceva. Daca inca mai crezi ca ai nevoie de bani ca sa investesti in imobiliare, afla ca trăiești intr-o bula de inconștientă.

Poti sa investesti in imobiliare începând chiar din acest moment. Pentru ca sunt foarte multe entități financiare, banci, investitori etc. Care sunt dispuși să te ajute cu bani in orice moment.

Dacă nu înțelegi despre ce vorbesc, să știi ca pe site am redactat o întreagă paleta de articole legat de aceasta tema. Trebuie doar sa le găsești si sa le parcurgi…

Investitii imobiliare: 3 pasi simpli care te fac bogat.

Sunt două moduri de investitie. Sunt două moduri prin care poti sa castigi bani atunci cand faci investitii imobiliare.

Am discutat despre aceste doua moduri de investitie in cadrul acestui articol – Cele două moduri prin care poti sa castigi bani de fiecare data cand investesti.

Asa cum spuneam, este vorba de două moduri prin care poti sa castigi bani:

Sub forma de flux de numerar.
Sub forma de acumulare de capital.

Castigi bani sub forma de flux de numerar in momentul in care cumperi un imobil si il închiriezi pe o anumita perioada de timp.

Castigi bani sub forma de acumulare de capital in momentul in care cumperi un imobil cu scopul de a-l revinde ulterior, dar la un pret mult mai bun.

Acum, probabil din cate ti-ai dat seama, in cadrul acestui material o sa iti arat cum poti să investesti intr-un imobil, si sa castigi bani sub forma de acumulare de capital.

Achiziționează o proprietate sub pretul pietei.

Profitul il faci atunci cand cumperi nu atunci cand vinzi. Este o regula fundamentală atunci cand e vorba de investiții, dar mai ales atunci cand e vorba de investiții imobiliare.

Dacă cumperi un imobil in acest moment, iar peste o oră nu poti sa il vinzi mai scump, înseamnă că ai o problema. Inseamna ca nu stii sa faci investitii in imobiliare.

Ideea este in felul urmator: trebuie sa înveți să negociezi. Si sa obții un pret foarte bun inca din momentul in care cumperi.

Asta înseamnă că dacă în momentul de fata, sa spunem ca pretul mediu de tranzacționare este de 2000 de euro pe metru pătrat, tu trebuie sa plătești sub 2000 de euro pe metru patrat.

Asta înseamnă că tu trebuie sa negociezi pana obții un pret de 1900, 1800, 1700 de euro pe metru pătrat. Poate chiar mai puțin.

Dar niciodată nu trebuie să îți cumperi un imobil si sa plătești exact pretul pietei, adică 2000 de euro pe metrul pătrat.

Niciodata nu trebuie să îți cumperi un imobil si sa stai sa astepti 5 ani de zile pentru ca valoarea acestuia sa se aprecieze.

Pentru ca asta nu este o soluție atunci cand faci investitii in imobiliare. Nu poti sa ajungi bogat daca iti pierzi vremea intr-un astfel de mod.

Investitii imobiliare: 3 pasi simpli care te fac bogat

Imobilele executate si imobilele neamenajate.

Bun, acum probabil o sa imi spui ca nici un proprietar nu este dispus sa lase la pret. Sau o sa imi spui ca astfel de oportunitati nu sunt la ordinea zilei.

Iar eu din nou o sa iti spun ca trăiești intr-o bula de inconștientă. Pentru ca nu stii sa cauti unde trebuie.

În fine, nu o sa fiu foarte dur cu tine acum, insa ideea e ca aici ai doua directii catre care poti sa te îndrepți: imobilele executate si imobilele neamenajate.

Sunt foarte multi oameni care își cumpără imobile pe care nu si le permit. Si astfel ajung să fie executați silit. Nu este vina ta pentru incapacitatea lor.

Dacă nu profiti de acea oportunitate si nu cumperi imobilul executat, o sa o faca altul care este mult mai inteligent decat tine.

La fel, sunt foarte multi oameni care nu stiu sa isi evalueze corect imobilul. Sunt oameni care nu au cașcaval ca sa il reconditioneze si sa il reamenajeze. Din nou, nu este vina ta pentru incapacitatea lor.

Dacă nu profiti de acea oportunitate, o sa o faca altcineva, care intelege cum se prezintă situatia.

Reconditioneaza si reamenajeaza proprietatea.

Marele avantaj pe care il ai cand cumperi imobile vechi si neamenajate o reprezintă concurența redusă.

Majoritatea oamenilor prefera sa cumpere imobile noi, sau imobile care sunt amenajate recent.

Aceștia nu vor sa isi bată capul cu eventualele reparații sau reconditionari. Prefera sa dea banii si sa plateasca confortul.

Acum, ca sa poti sa reamenajezi productiv un imobil trebuie sa înveți să lucrezi in echipa. Trebuie sa înveți să lucrezi cu oamenii.

Nu te angrena singur in acest joc. Si nu te da omul bun la toate. Pentru ca o sa ai doar de pierdut din punct de vedere financiar.

Inconjoara-te cu oameni de calitate, care sunt experți pe latura lor profesionala. Ia-ți langa tine meseriași, pietrari, zugravi, instalatori.

Iar dupa ce ai găsit imobilul pe care ti-l doresti. După ce ai profitat de oportunitate și esti pe cale să bați palma, ia-ti meseriașii si du-i sa vada imobilul. Zi-le sa iti faca un cost de reconditionare sau de reamenajare.

Apoi pune totul pe hârtie. Un investitor se joacă cu cifrele. Acolo este totul. Pe hârtie… Scuze de fapt in excel. Era sa uit…

Vezi cât ai castigat tu la cumpărare, fata de pretul pietei. Ia in calcul costul total al reparațiilor. Uita-te in piata si vezi cat de mult isi supraevalueaza proprietatile cei care procedează la fel ca tine.

Calculeaza-ti ROI. Uita-te pe graficele economice, urmareste inflatia, tendinta de apreciere sau de depreciere a imobilului.

Cu cat mai multe cifre, cu atat mai bine pentru tine.

Vinde proprietatea la un pret supraevaluat.

Pretul il face cumpărătorul. Asta este clar. Poti sa ceri cati bani vrei tu. Dar daca nimeni nu iti ofera acei bani pe care îi ceri, înseamnă că în momentul respectiv iti supraestimezi valoarea imobilului.

Deci tine minte acest lucru. Clientul iti face pretul de vanzare. Daca clientul nu vrea sa cumpere de la tine tu nu ai cui sa vinzi.

Bine cererea clientului poate fi influențată in mod indirect de către politic prin legislatie, reglementari si tot felul de norme.

Totusi, ideea este ca tu trebuie sa cauti acea coarda sensibilă. Tu trebuie sa găsești acel pret care il face pe client sa se intereseze de imobil. Dar care in acelasi timp, il face sa fie nehotărît sau nesigur.

Dacă clientul se arunca sa iti cumpere proprietatea imediat in momentul in care ai scos-o la vanzare, înseamnă că prețul pe care îl ceri este prea mic.

Dacă ti-ai scos proprietatea la vanzare iar timp de câteva luni nu te suna nimeni, înseamnă că prețul pe care îl ceri este prea mare.

Oricum ar fi, clientul trebuie sa isi dorească imobilul, dar sa fie reticent. Clientul trebuie sa vrea sa cumpere, dar sa nu fie foarte hotărât.

Clientul trebuie sa încerce să negocieze cu tine, dar cu cat isi doreste un pret mai bun, cu atat mai mult trebuie sa ii spui ca o sa crești pretul.

E ceva de finețe, trebuie să fii undeva pe acolo… Trebuie sa simti balanța.

Pe toata durata procesului poti sa inchiriezi imobilul.

Acum probabil o sa spui ca toata aceasta „operatiune” poate sa dureze mai mult timp. Si intr-o masura foarte mare, pot sa spun ca intr-adevar este posibil să ai dreptate.

Cu cat mai mult supraevaluezi un imobil, cu atat mai greu o sa il vinzi.

Însă, cu cat il vinzi mai greu cu atat mai bine pentru tine…

Pentru ca in tot acest timp poti sa te folosesti de cea mai importanta armă actuală, care iti ofera flux de numerar:

Închirierea in regim hotelier.

Atat timp cat stai cu anuntul la vanzare, închiriază imobilul în regim hotelier.

Intr-un astfel de mod o sa ai timp sa te pozitionezi pe piata. Dar, in acelasi timp, o sa si incasezi bani sub forma de flux de numerar.

Pana la urma, puterea este la tine, imobilul este al tau. Iar daca tu nu iesi pe plus, nu are rost sa te agiti.

Pastreaza-ti controlul activului pana in momentul in care cifrele sunt in favoarea ta.

Baftă si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?