Meniu Închide

Mai multi bani NU TE FAC BOGAT: afla de ce

Mai mulți bani nu te fac bogat: afla de ce

Mai mulți bani nu te fac bogat: afla de ce.

Se zice ca cei mari bogati ai tuturor timpurilor, au fost săraci la început. Si exact datorită acestui aspect, au devenit atât de obsedați de bani incat nu au mai avut limite.

Încă de mic am stiut ca vreau sa ajung bogat. Deoarece îi vedem pe cei din familie cum se chinuie sa supraviețuiască. Si cat de mult se străduiesc sa imi ofere un nivel de confort rezonabil.

Erau săraci pe atunci, si oricât s-ar fi chinuit aceștia, niciodată nu se ajungeau de pe o luna pe alta cu banii.

În fine, ideea este ca încă de mic am crezut ca daca o sa fac mai multi bani, sau mai bine spus daca o sa imi cresc venitul pana la un nivel foarte înalt, o sa ajung bogat.

Lucru total fals și iluzoriu.

O sa iti explic imediat de ce…

Bine, în principal în momentul in care spui ca o data ce o sa castigi mai multi bani o sa ajungi bogat, pot sa spun ca parțial ai dreptate. Însă doar parțial.

Spun acest lucru deoarece există o grămadă de oameni, care castiga foarte multi bani pe luna, dar nu ajung bogati.

Bine, sunt si altii care castiga milioane de euro la loterie si nu sunt in stare sa ii păstreze, sau sa ii înmulțească. Dar asta e o altă poveste.

Oricum ar fi, ideea e ca poti sa castigi oricât de multi bani iti doresti. Dar dacă nu ai capacitatea și inteligenta financiara necesara, nu o sa poti sa ajungi bogat.

Deoarece nu o sa stii ce trebuie sa faci cu ei, atunci cand ii primesti.
Deoarece nu o sa stii cum sa ii păstrezi sau cum sa ii înmulțești.
Deoarece nu o sa stii pe ce trebuie sa ii cheltui.

Cele 3 elemente economice care te lasa fara bani.

Sunt 3 elemente economice care te lasa fara bani, in momentul in care ii ai in posesie, dar nu stii ce trebuie sa faci cu ei.

 • Inflația.
 • Taxele.
 • Datoriile.

Aceste elemente economice o sa iti roadă banii, exact asa cum face un șoarece in momentul in care scapă in silozul cu porumb.

Iar acest lucru se intampla, asa cum am transmis si mai sus, mai ales atunci cand tu nu ai habar care este menirea banilor. Nu stii ce trebuie sa faci cu ei. Sau mai bine spus, nu stii cum trebuie sa ii gestionezi.

Asa ca, indiferent de cati bani castigi tu. Atat timp cat nu ai capacitatea sa înțelegi cum sta treaba cu aceste elemente economice, sau atât timp cât nu ai capacitatea sa le folosesti in sprijinul tau, nu o sa ajungi bogat.

Banii nu te fac bogat.

Sunt foarte multi oameni care fac tone de bani. Dar care nu reusesc sa ajunga bogati.

Si aici ma refer la profesionistii de prestigiu, doctori, avocați etc. Si la angajatii intraprenori, gen managerii din corporații.

Acești oameni produc foarte multi bani. Si din acest motiv, am un mare respect pentru ei.

Însă, acești oameni platesc cele mai multe taxe la buget. Exact asa cum am transmis si in cadrul acestui material – Un angajat nu o sa ajunga niciodată bogat.

Acești oameni economisesc sume foarte mari de bani. Insa, acești bani își vor pierde din valoare datorită inflatiei. Am vorbit despre cum este posibil acest lucru aici – Economisirea banilor, o poveste pentru adormit săracii.

In acelasi timp, acești oameni locuiesc intr-un imobil cu ipoteca pe 30 de ani. Si au contracte de leasing pentru masina pe care o conduc.

Iar toate aceste lucruri, crede-ma ca sunt foarte nocive dpdv financiar. Am discutat mai multe aici – Creditul imobiliar si dezavantajele acestuia si aici – Leasingul auto nu te lasa sa ajungi bogat.

Totusi, sunt unii oameni care fac parte din categoriile profesionale prezentate mai sus, dar care reușesc să se desprindă de turmă.

Si care reusesc sa isi creeze propriul sistem financiar. Care le permite să folosească aceste elemente economice in beneficiul lor.

Sunt foarte multi CEO care si-au pornit propria afacere.
Sunt foarte multi doctori care si-au infiintat propria clinică.
Sunt foarte multi avocați care si-au dezvoltat o franciză.

Însă, cea mai mare majoritate dintre aceștia o sa ramana la statutul de angajat sau de liber profesionist. Si bineinteles ca tot la pensie or ajunga.

Cum sa iti folosesti banii astfel incat sa ajungi bogat.

Sa luam un exemplu:

Doi oameni diferiți primesc 100.000 euro. Moștenire, prima, premiu, oricum vrei tu sa ii spui.

În acest caz exista posibilitatea ca parcursul financiar al acestora sa difere intr-o proportie covarsitoare. Chiar dacă aceștia pornesc la drum cu aceeasi suma de bani.

Aceeasi bani, rezultate diferite.

Unul dintre dintre acestia poate risipi cei 100.000 de euro și poate sa ajunga foarte sarac. Iar celălalt poate sa isi înmulțească cei 100.000 de euro si poate sa ajunga foarte bogat.

In fine, iată de fapt care sunt obiceiurile financiare ale celor doi, obiceiuri care vor fi definitorii pentru evoluția financiară a acestora:

 1. Unul dintre acestia, plătește 40% taxe din venitul pe care il încasează luna de luna.
 2. Acesta are o ipoteca la casa pe 30 de ani, cu o dobanda variabila.
 3. Circula cu o mașină foarte scumpa, dar achiziționată in leasing.
 4. Si isi plasează banii intr-un pilon de pensii, al carui randament abia reușește sa țină pasul cu inflatia.

În schimb situatia pentru celălalt se prezintă astfel:

 1. Acesta isi protejează banii pe persoana juridica, si nu plătește nici un fel de taxe.
 2. Conduce o mașină care ii ofera siguranta, dar care nu este foarte scumpa. Deoarece nu vrea sa impresioneze pe nimeni.
 3. Isi cumpara proprietati imobiliare pe care le inchiriaza, si a căror valoare are tendinta de a creste odata cu inflatia.
 4. Isi pune în gând să cumpere si mai multe astfel de imobile. Care sa ii aduca si mai multi bani din chirii.

Acum te intreb eu pe tine…

Care dintre cei 2 oameni crezi ca o sa ajunga bogat?
Care dintre cei doi oameni crezi ca o sa se descurce mai bine cu cei 100.000 de euro?

Asa ca, din cate poti sa observi poti să faci foarte multi bani, dar sa ramai in continuare sarac. Atat timp cat nu înțelegi cum poti sa jonglezi cu cele 3 elemente economice prezentate anterior.

Pentru ca exact asta este si ideea. Banii nu au nici o treaba cu bogatia. În schimb, educația și inteligenta ta financiară da.

Concluzie.

Intr-un final tot ceea ce trebuie sa intelegi tu este următorul lucru:

Din postura de angajat si de liber profesionist, daca nu stii sa te folosesti de cele 3 elemente economice, oricât de multi bani o sa castigi, tot sarac o sa ramai.

În schimb daca esti inteligent financiar și dacă ești educat pe aceasta latura, o sa te imbogatesti indiferent de statutul financiar pe care îl ai la momentul actual.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Mai mulți bani nu te fac bogat: afla de ce.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *