Meniu Închide

Prima si cea mai importanta regula in investitii

Prima si cea mai importanta regula in investitii

Prima si cea mai importanta regula in investitii.

Am o regula de investiții, pe care o respect de foarte mulți ani. Iar aceasta regula mi-a adus foarte multi bani odată cu trecerea timpului.

Cu cat trece timpul mai repede, parcă cu atat mai multi bani incasez.

În același timp, am observat ca este o regula pe care o respecta majoritatea celor care se situează în top din punct de vedere financiar.

Deci, acest lucru mă face pe mine sa cred ca ceea ce urmeaza sa iti transmit, reprezinta un fundament, fără de care nu poti sa te pozitionezi pozitiv atunci cand e vorba de banii tai.

In acelasi timp, acest lucru mă face pe mine sa cred ca aceasta regula iti ofera prilejul de a-ti atinge scopul investițional, indiferent de natura si de contextul personal actual.

Pastreaza-ti investiția, nu o abandona niciodată.

Ideea este în felul urmator…

Orice ban pe care il bag intr-o investitie, rămâne acolo.

Asta este prima si cea mai importanta regula in investitii, pe care o respect de foarte multi ani si care ma diferentiaza foarte mult de catre ceilalti investitori..

Iar ca si exemplu lucrurile stau cam asa:

Sa spunem ca investesti intr-un apartament de 100.000 euro, care iti genereaza o chirie lunară de 500 euro.

Într-un an înseamnă că o sa ai un flux de numerar de 6.000 euro. Bani pe care poti sa ii folosesti cum vrei tu.

Bine, daca vrei sa ajungi bogat cat mai repede si nu vrei sa pierzi timpul aiurea, iti recomand sa investesti inclusiv fluxul de numerar pe care ti-l genereaza acea investitie.

Ai mai multe detalii in cadrul acestui material – Cum sa te imbogatesti si sa trăiești linistit toata viata ta.

Totusi, sa spunem ca tu vrei sa te bucuri de investitie. Sa spunem ca vrei sa cheltui acel cashflow. Poti sa o faci…

Însă, niciodată, dar absolut niciodată nu trebuie să scoti banii pe care i-ai băgat în acea investitie.

Asta înseamnă ca daca vrei sa vinzi acel apartament, banii, adică acei 100.000 de euro trebuie sa ii reinvestesti, trebuie sa ii menții în coloana activelor.

Nu trebuie să îi cheltui. Pentru ca o sa iti micșorezi portofoliul. Iar acest lucru o sa te readucă la starea inițială dpdv financiar.

Tu ai nevoie sa iti cresti in valoare portofoliul. Iar atât timp cât banii pe care i-ai investit o sa ramana in coloana activelor, exact acest lucru o sa se intample. Pentru ca activele, in general au tenta de apreciere dpdv valoric.

Deci, poti doar sa iti schimbi investiția pe care o faci. Dar niciodată nu trebuie sa abandonezi conceptul de investitie. Niciodată nu trebuie sa iti scoti banii pe care i-ai investit la început.

Trebuie sa respecți această regula indiferent de natura investiției.

Sa luam un alt exemplu…

Sa spunem ca achizitionezi actiuni pe bursa in valoare de 50.000 euro. Care iti vor vira in cont anual dividende, in procent de 10%.

Asta inseamna ca tu anual o sa castigi 5.000 de euro sub forma de flux de numerar.

Acei bani poti sa ii folosesti cum vrei tu. Cei 5.000 de euro poti sa ii spargi in functie de preferinte. Dar niciodată sa nu iti vinzi acțiunile și să cheltui cei 50.000 de euro pe care i-ai investit la inceput.

Poti sa vinzi acțiunile, iar banii pe care ii recuperezi, cei 50.000 de euro sa ii investesti in aur. Sau sa ii plasezi in imobiliare. Dar niciodată, absolut niciodată să nu iti bati joc de acei bani pe care i-ai investit la început.

Inclusiv daca investiția este una care iti genereaza flux de numerar. Sau inclusiv daca investiția ta este una care iti aduce acumulare de capital. Nu trebuie să îți retragi banii pe care i-ai investit la început.

Care este diferenta dintre flux de numerar si acumulate de capital, ti-am explicat in cadrul acestui articol – Cele două moduri de a genera bani cand faci investitii.

Acest lucru este valabil indiferent de investitie. Trebuie sa respecți prima si cea mai importanta regula in investitii, chiar daca ne referim la mărfuri, aur, argint. Sau inclusiv atunci cand investesti intr-un start-up.

Cei din patura sociala saraca sunt dezorganizati atunci cand e vorba de bani.

Este o regula destul de simplă. Dar majoritatea celor din patura sociala saraca prefera sa o ignore.

Sau mai bine spus, prefera sa o încalce. Pentru ca este mult mai usor asa, trebuie sa recunoastem cu toții acest lucru.

În fine, tot ce vreau eu sa spun, este ca vad foarte des următorul lucru:

O persoană investește în aur. Sa spunem ca acesta cumpara 100 gr de aur.

Iar brusc, apare o cheltuiala neprevăzută. Gen acesta are probleme cu masina. Sau acesta ramane fara bani de sărbători.

Primul lucru pe care il face este sa vândă din aur, pentru a-si repara masina. Sau pentru a-si împodobi bradul.

Acum, te intreb eu pe tine…

Crezi ca acest obicei financiar este sănătos? Crezi ca intr-un asemenea mod o sa poti sa ajungi vreodata independent financiar cu adevarat?

Sincer, eu nu prea cred acest lucru.

Intr-adevar poate vor fi momente cand vei fi nevoit sa trăiești sub standardele tale actuale.

Poate vei fi nevoit sa renunți sa mergi cu masina pentru o perioadă scurtă de timp. Sau poate vei fi nevoit sa renunți la pomul de crăciun.

Însă, te asigur ca este mult bine să ai parte de astfel de momente, dar sa iti păstrezi investiția. Care o sa se transforme intr-un castig pe termen lung. Decat sa te întorci inapoi in timp, din punct de vedere financiar.

Concluzie.

Dacă investiția ta este primul lucru la care te gândesti in momentul in care ai probleme cu banii, înseamnă că portofoliul tau nu o sa se aprecieze din punct de vedere valoric niciodată.

Plus ca, acest lucru o sa te readucă la starea inițială din punct de vedere financiar. O sa revii la acelasi statut financiar.

Iar asta o sa se intample din nou si din nou si din nou… Cam de fiecare data atunci cand o sa renunți la o investitie.

Si da, intr-adevar pare o regula destul de simplă. Doar ca exista anumite reguli care sunt simple, dar care sunt foarte greu de pus în practică.

Totusi, daca esti inteligent financiar, dar mai ales emotional, crede-mă că nu o sa ai nici un fel de probleme in momentul in care o sa te folosesti de această regula.

Bafta si spor la bani.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in Financiar | Bani

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *