Meniu Închide

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investiti

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii.

La majoritatea discutiilor financiare la care iau parte aud tot mai des, ba in stanga ba in dreapta, ca investitiile sunt riscante.

Din acest motiv cred ca exista o probabilitate foarte mare ca sa traiesti si tu dupa aceasta premisa.

Totusi nu vreau sa te mint si o sa iti spun ca in mare parte ai dreptate. (investitiile sunt intr-adevar riscante).

Totul in viata prezinta un risc.

Insa, pe langa acest aspect vreau sa te intreb urmatorul lucru:

Stiai ca exista anumite activitati pe care le intreprinzi aproape zilnic si care prezinta riscuri mult mai mari decat investitiile? Dar pe care le faci fara sa iei in considerare acest lucru.

  • In momentul in care cobori scarile, exista riscul sa cazi si sa iti rupi piciorul.
  • In momentul in care traversezi strada, exista posibilitatea ca o masina sa te loveasca.
  • In momentul in care, pur si simplu stai in casa. Exista posibilitatea sa aiba loc un cutremur iar aceasta sa se darame peste tine.

Desi la nivel mental constientizezi aceste riscuri, nu ai nici o retinere in momentul in care intreprinzi activitatile prezentate anterior.

Diferenta o reprezinta faptul ca la aceste riscuri nu te gandesti in permanenta.

Iar acest lucru este posibil, deoarece nu te concentrezi pe riscul la care te expui, in momentul in care intreprinzi acele activitati.

In fine, ideea este ca in momentul in care nu te mai concentrezi pe risc. (atentie “nu te concentrezi pe risc” nu inseamna ca nu ai habar ca el exista). nu o sa iti mai fie teama sa intreprinzi acea activitate.

Astfel, din cele relatate anterior rezulta faptul ca raspunsul la intrebarea din titlu este urmatorul:

Te concentrezi foarte mult pe riscul la care te expui.

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii.

Daca incepi sa gândești in mod potrivit, o sa poti sa iti dezvolti capacitatea de a nu te mai concentra pe risc.

Iar ca sa vin in sprijinul tau, in momentul in care vrei sa faci acest lucru, adica in momentul in care vrei sa gandesti diferit, iti recomand sa compari.

Gandeste-te ca in momentul in care cobori scarile sau traversezi strada, poti sa te ranesti din punct de vedere fizic. Iar acest aspect iti poate influenta viata in mod negativ.

Insa, in momentul in care faci investitii singurul lucru pe care poti sa il pierzi sunt banii. Sau orice alt obiect tangibil care poate sa reprezinte o valoare de comun acceptata.

Totusi, aceste lucruri sunt elemente exterioare care pot fi oricand redobandite.

Bine, indiferent de situtie, exact asa cum am transmis si anterior, investitiile reprezinta intr-adevar un risc pe care trebuie sa ti-l asumi.

Asa ca, vreau sa iti ofer anumite sfaturi de care trebuie sa tii cont. Astfel incat sa poti sa ai parte de o asa zisa protecție.

Cum poti sa te protejezi in fata riscurilor.

Autocunoasterea si informarea sunt elementele esentiale, de care trebuie sa te folosesti atunci cand vrei sa iti reduci riscul. In momentul in care faci investitii.

Am spus-o si o sa o spun ori de cate ori o sa am ocazia. Diferenta dintre un om bogat si un om sarac tine in primul rand de cunostinte. Si in al doilea rand de capacitatea interioara.

Hai sa le luam pe fiecare in parte…

Autocunoasterea.

In primul rand in momentul in care te cunosti si stii cum reactionezi in fata posibilelor pierderi financiare, o sa iti fie mult mai usor sa iti construiesti un portofoliu, care sa se potriveasca cu profilul tau de risc.

Majoritatea investitorilor stiu ca principalul risc al unei investitii este însuși investitorul respectiv. Nu conteaza contextul economic, atat cat conteaza reactia ta la contextul economic.

Informarea.

In al doilea rand, inainte de a intra intr-o investitie trebuie sa te informezi legat de acea investitie. Si sa incerci sa intelegi cu adevarat cum functioneaza, care este potentialul investitiei si cum poti sa o controlezi.

Trebuie sa te gandesti la toate scenariile posibile. Trebuie sa cunosti care sunt principalele riscuri la care te expui. Sa te uiti pe grafice, sa faci analize, sa iti calculezi randamentul.

Adica trebuie sa tii cont de cele doua tipuri de investitii, despre care am discutat in cadrul acestui articol – Cele 2 tipuri de investitii, esentiale si tehnice.

Concluzie.

Daca esti inteligent emotional inseamna ca ai capacitatea de a face fata schimbarilor, situatiilor neprevazute sau potential periculoase.

Iar datorita acestui aspect investitiile pot fi o modalitate foarte buna pentru tine prin care poti sa ajungi bogat.

Cu atat mai mult daca tii cont inclusiv de aceste criterii despre care am discutat in cadrul acestui material – 4 criterii la care trebuie sa fii atent cand investesti.

In acelasi timp, daca tot ceea ce inseamna risc financiar, te streseaza si te face sa abandonezi, nu inseamna neaparat ca nu trebuie sa faci investitii.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incepi sa achizitionezi instrumente financiare care prezinta un risc mult mai mic. Care iti ofera o plasa de siguranta.

Chiar dacă în principal investitiile de nivel inalt generează randamente mari, crede-ma ca exista suficiente variante de investitii profitabile si care prezinta riscuri mult mai mici.

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii.

Bafta și spor la bani

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in Financiar | Bani

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *