Meniu Închide

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investiti

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii.

La majoritatea discutiilor financiare la care iau parte aud tot mai des, ba in stanga ba in dreapta, ca investitiile sunt riscante.

Din acest motiv pot sa afirm cu incredere, ca exista o probabilitate foarte mare sa traiesti si tu dupa aceasta premisa.

Totusi nu vreau sa te mint si o sa iti spun ca in mare parte ai dreptate. (investitiile sunt intr-adevar riscante).

Insa pe langa acest aspect vreau sa te intreb urmatorul lucru:

Stii ca exista anumite activitati pe care le faci aproape zilnic si care prezinta riscuri mult mai mari decat investitiile? Dar pe care le faci fara sa iei in considerare acest lucru.

  • In momentul in care cobori scarile, exista riscul sa cazi si sa iti rupi piciorul.
  • In momentul in care traversezi strada, exista posibilitatea ca o masina sa te loveasca.
  • In momentul in care, pur si simplu stai in casa ta. Exista posibilitatea ca aceasta sa se darame peste tine daca are loc un cutremur.

Desi la nivel mental constientizezi aceste riscuri, nu ai nici o retinere in momentul in care intreprinzi activitatile prezentate anterior.

Diferenta o reprezinta faptul ca la aceste riscuri nu te gandesti in permanenta si nici nu te ingrijorezi prea tare. Iar acest lucru este posibil deoarece nu te concentrezi pe risc in momentul in care intreprinzi astfel de activitati.

In acelasi timp, este important sa stii ca tot ceea ce faci in viata de zi cu zi prezinta un risc.

Insa, ideea este ca in momentul in care nu te mai concentrezi pe risc. (atentie “nu te concentrezi pe risc” nu inseamna ca nu ai habar ca el exista). nu o sa iti mai fie teama sa intreprinzi acea activitate.

Asa ca, din cele relatate anterior rezulta faptul ca principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii este urmatorul:

In momentul in care vrei sa faci o investitie primul lucru care iti vine in minte este riscul la care te expui.

Dar, daca incepi sa gândești diferit, o sa iti dezvolti capacitatea de a nu te mai concentra pe risc.

Iar ca sa vin in sprijinul tau in momentul in care vrei sa faci acest lucru, iti recomand sa compari.

Gandeste-te ca in momentul in care cobori scarile sau traversezi strada, poti sa te ranesti fizic sau poti experimenta probleme ce tin de sanatate. Aspecte ce iti pot influenta major viata pe care o traiesti.

Dar in momentul in care faci investitii singurul lucru pe care poti sa il pierzi sunt banii. Sau orice alt obiect material care poate sa reprezinte o valoare.

Totusi, astea sunt lucruri exterioare ce pot fi oricand redobandite.

Insa, chiar și asa, pentru ca investitiile reprezinta intr-adevar un risc pe care ti-l asumi. Vreau sa iti ofer cateva elemente de care trebuie sa tii cont. Astfel incat sa poti sa ai parte de o asa zisa protecție.

Cum poti sa te protejezi in fata riscurilor.

Autocunoasterea si informarea sunt elementele esentiale, de care trebuie sa te folosesti atunci cand vrei sa iti reduci riscul. In momentul in care faci investitii.

Autocunoasterea.

In primul rand in momentul in care te cunosti si stii cum reactionezi in fata posibilelor pierderi financiare, o sa iti fie mult mai usor sa iti construiesti un portofoliu care sa se potriveasca cu profilul tau de risc.

Majoritatea investitorilor stiu ca principalul risc al unei investitii este însuși investitorul respectiv.

Informarea.

In al doilea rand, inainte de a intra intr-o investitie trebuie sa te informezi cu atentie. Si sa incerci sa intelegi cu adevarat cum functioneaza acea investitie.

Trebuie sa cunosti care sunt principalele riscuri. Trebuie sa te gandesti la toate scenariile posibile. Si mai ales, la cum vei reactiona tu in fata scenariilor respective.

Concluzie.

Daca esti inteligent emotional si daca ai capacitatea de a face fata schimbarilor, situatiilor neprevazute sau potential periculoase, inseamna ca investitiile sunt o modalitate foarte buna pentru tine de a deveni bogat. Mai ales daca tii cont inclusiv de aceste sfaturi – La ce trebuie sa fii atent cand investesti.

In acelasi timp, daca tot ceea ce inseamna risc financiar, te streseaza, ba chiar iti afecteaza viata de zi cu zi, nu inseamna neaparat ca nu trebuie sa faci investitii.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incepi sa investesti in instrumentele financiare care prezinta un risc mult mai mic

Chiar dacă în principal investitiile de nivel inalt generează profituri mari, crede-ma ca exista suficiente variante de investitii profitabile si care prezinta riscuri mult mai mici.

Principalul motiv pentru care nu ai curaj sa faci investitii.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *