Meniu Închide

Scoala nu iti garanteaza succesul financiar

Scoala nu iti garanteaza succesul financiar.

Exista acest mod de educare pe care il practica parintii din ziua de azi, foarte gresit spun eu. Ma refer in general la parintii care nu dispun de o cultura financiara diversificata.

Aceștia își îndruma copilului sa mearga la scoala daca vrea sa aiba succes in viata.

  • ” Tati trebuie sa ai numai note de 10 daca vrei sa nu muncesti cum muncesc eu “.
  • ” Mami daca vrei sa devii un om de succes trebuie sa faci 3 facultati “.

Sunt sigur ca exista un procent destul de mare ca si tu sa fi primit acest sfat de la parintii tai.

In primul rand cu parere de rau iti spun un mare adevăr :

Cu cat faci mai multi ani de scoala cu profil superior, cu atat ratezi sanse uriase de a deveni independent financiar la o varsta cat mai frageda.

Scoala are si ea benefciile ei primordiale pentru a iti permite sa aspiri la o viata civilizata si moderna. Dar nu cred ca ai nevoie sa stai sa tocesti pana la 30 de ani, varsta la care altii deja ating un prag financiar superior.

In al doilea rand nici sa nu te gandesti ca parintii tai iti vor raul, in momentul in care iti ofera acest sfat. Dar o fac pentru ca nici ei nu cunosc o alta cale pentru a-ti atinge succesul in viata.

Nu au absolut nici o idee despre ce inseamna sa fii independent financiar. Dar iti ofera acest sfat pentru ca se simt datori cu o indrumare. Cu siguranta nu vor sti exact ce trebuie sa faci tu in viata. Pentru ca nici ei nu au stiut ce sa faca.

Sistemul educational impune reguli stricte.

Scoala nu iti garanteaza succesul financiar deoarece inca din start te pune sa te conformezi unor reguli. Reguli care nu au nici o treaba cu realitatea :

  • sa respecti un program strict.
  • sa nu copiezi de la colegii tai.
  • sa faci ceea ce nu iti place si multe alte reguli asemanatoare.

Toate aceste reguli vor deveni o rutina pentru tine și se vor transforma in obiceiuri care te vor urmari toata viata. Obiceiuri pe care le vei practica si dupa ce te angajezi.

Este foarte usor sa faci trecerea de la scoala la o companie unde ti se spune ce ai de facut. Deoarece tocmai acest lucru ai fost invatat sa faci si la scoala.

Citește și – Cum sa obții o mărire de salariu – 3 etape esențiale.

Trebuie sa ai propriile reguli.

Pentru a face bani trebuie sa incalci exact regulile despre care am pomenit mai sus.

Ai nevoie sa ai propriul program.

Sa lucrezi exact in momentul in care ai cea mai mare energie. Sa lucrezi in momentul in care te afli in stare de flux.

Ai nevoie sa ii copiezi pe cei pe care vrei sa ii depasesti.

Trebuie sa iti bati mentorii cu propriile lor arme. Toti cei care exceleaza in domeniul în care activează, la un moment trecut au copiat si au invatat de la altii mai buni.

Ai nevoie sa faci ceea ce iti place in viata.

Trebuie sa iti desfasori cu ardoare activitatile profesionale care te relaxeaza. Trebuie sa te dedici acelor activități pe care ai fi dispus sa le practici chiar dacă nu primești bani la schimb.

Scoala multă creează neadaptati.

Insa, la scoala tot ceea ce ti se cere este sa memorezi date si cifre. Doar ca pentru a face bani ai nevoie de o gandire creativa. Iar gandirea creativa se dezvolta in momentul in care este antrenata ( iar acest lucru nu are nici o treaba cu memorarea de date).

La scoala te forteaza sa inveti matematica cand tu de fapt ai tenta spre stiintele umaniste. Sau te invata literatura de specialitate cand tu poate tinzi sa te faci arheolog ( sunt doar pure exemple).

Majoritatea celor care au reusit din punct de vedere fiananciar sunt cei care au avut un parcurs mediu, poate chiar mediocru in scoala. Dar tot ceea ce au facut diferit este faptul ca au ales sa nu traiasca dupa regulile altora.

Pe final, vreau sa iti spun ca daca îți dorești sa ramai în continuare un cetatean normal si nu vrei sa țintești primele locuri in topurile financiare, iti recomand sa faci cat mai multa scoala.

In schimb, daca vrei sa inveti sa faci bani si sa intelegi principiile financiare incearca sa nu o iei prea in serios.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *