Meniu Închide

Semne ca relatia ta se deterioreaza

Semne ca relatia ta se deterioreaza

Semne ca relatia ta se deterioreaza.

Ca orice alt lucru de natura omeneasca, o relatia de cuplu daca este neglijata se deteriorează. Deoarece o relatie este exact precum un muschi, care daca nu este lucrat se atrofiaza.

Totusi, trebuie sa stii ca exista foarte multe semne pe care o sa le primesti de la partener sau de la relatia in sine, inainte ca lucrurile sa nu mai poata fi reparate.

Asa ca, dacă ai capacitatea sa te strecori. Si sa recunoști în comportamentul partenerului aceste indicii. O sa reusesti sa elimini inca de la inceput, o situație total neplăcută pentru întregul parcurs al relatiei.

Primul semn ca relatia ta se deterioreaza.

Dispare apetitul sexual…

Relația dintre doi parteneri începe sa scârțâie, în momentul în care sexul nu mai reprezinta un interes asemănător momentelor de alta data.

Daca iti iubesti partenerul, dar daca nu mai simti atractie sexuala fata de acesta, inseamna ca tocmai ai parte de un astfel de moment.

Ce trebuie sa faci?

In primul rand trebuie sa accepti acest lucru. Iar apoi sa incerci sa cauti motivele pentru care ati ajuns intr-o astfel de situatie.

Poate unul dintre voi doi s-a neglijat prea mult. Sau poate unul dintre voi doi a fost prea posesiv si l-a facut pe celalalt sa isi piarda interesul.

Oricum ar fi, ideea e ca trebuie sa fiți conștienți amandoi ca lucrurile nu mai merg bine. Iar apoi sa incerci sa verifici ce ai facut tu gresit. Sau poate ce a facut partenerul gresit.

Nu uita ca atat timp cat nu schimba-ti nimic la relația voastră. Atunci nimic nu o sa se schimbe.

In al doilea rand, cauta sa vezi cum au procedat alții într-o astfel de situatie.

Poate ai prieteni care au trecut prin astfel de momente. Sau poate exista oameni cu expertiza care pot sa iti ofere sprijin. Astfel incat sa poti sa intelegi ce lipsește de fapt.

Indiferent de situație, trebuie sa constientizezi ca nu sunteți nici primii dar nici ultimii care aveți parte de astfel de momente.

Insa, ideea e ca atat timp cât aveți capacitatea sa recunoașteți ca lucrurile nu mai merg bine. Iar apoi sa căutați soluții pentru remedierea acestora. Fii sigur ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Al doilea semn ca relatia ta se deterioreaza.

Apar reprosurile…

Daca partenerul apeleaza la astfel de tertipuri emotionale in mod constant, sa stii ca acest lucru trebuie sa reprezinte o alarma pentru tine.

Totuși, în acest caz exista posibilitatea sa te lovesti de doua situații total diferite.

In primul rand exista posibilitatea ca partenerul sa aiba anumite frustrari legate de propria persoana. Iar aceste frustrari sa le proiecteze asupra ta.

Poate sa faca acest lucru, datorita modului gresit in care a fost educat sa isi duca traiul intr-o relatie. Sau poate sa facă acest lucru deoarece este slab. Si nu constientizeaza care este realitatea.

Oricum ar fi, ideea e ca atat timp cât se neglijeaza pe sine, s-ar putea ca acesta sa vina la tine. Si sa te certe ca relatia este de vina.

Totusi, tu trebuie sa intelegi ca acest gest reprezinta de fapt un „strigat de ajutor”.

Partenerul stie in subconstientul lui ca lucrurile nu merg bine între voi doi. Dar apeleaza la astfel de metode, deoarece nu știe cum trebuie sa procedeze de fapt.

Insa, tu trebuie sa il faci pe acesta sa constientizeze ca propriile lui probleme interioare nu pot fi rezolvate decat de el.

Învață să previi, nu doar sa tratezi.

In al doilea rand exista posibilitatea ca reprosurile sa fie bine intemeiate.

Asa ca, incearca sa iti dai seama daca nu cumva tu ești cel care neglijeaza relatia.

Poate tu ești cel care nu oferi ceea ce trebuie sa oferi. Sau poate ca valorile si principiile tale nu mai corespund cu cele ale partenerului.

În fine, ideea e ca trebuie sa fii sincer cu tine insuti. Iar apoi sa încerci sa afli motivele pentru care a-ți ajuns intr-o astfel de situatie.

Nu te ajuta cu nimic faptul ca ai reusit sa rezolvi o problema relationala. Daca nu încerci sa conștientizezi care este motivul pentru care a-ți ajuns sa aveți parte de acea problema relationala.

In concluzie.

In momentul in care recunosti aceste semne si observi ca relatia ta se deterioreaza, inseamna ca exista anumite lucruri pe care nu le faci bine.

Insa, daca esti inteligent poti sa previi un eventual deznodamant nefericit. Mai ales daca devii constient de aceste semne prezentate anterior. Și dacă lucrezi la remedierea acestora.

In schimb, daca ignori aceste semne exista posibilitatea sa ai parte de evenimente din ce în ce mai neplăcute, din punct de vedere relational. Ai aici câteva exemple de astfel de evenimente – Semne ca ai parte de o relatie toxica.

Iti spun acest lucru pentru ca foarte multi oameni prefera sa ignore aceste semne. Și prefera sa ramana intr-o relatie pentru ca asa sau obișnuit. Sau pentru ca le este frica de o eventuala schimbare.

Lucruri care nu au nici o treaba cu maturitatea.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Cele mai bune texte pentru tine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *