Meniu Închide

Semne ca relatia ta se deterioreaza

Semne ca relatia ta se deterioreaza

Semne ca relatia ta se deterioreaza.

Ca orice alt lucru de natura omeneasca, o relatia de cuplu daca este neglijata se deteriorează. Este exact precum un muschi, care daca nu este lucrat se atrofiaza.

Totusi, trebuie sa stii ca exista foarte multe semne pe care le vei primi de la partener sau de la relatia in sine, inainte ca lucrurile sa nu mai poata fi reparate.

Asa ca, dacă ai capacitatea sa te strecori și sa recunoști în comportamentul partenerului aceste indicii, vei reuși sa oprești încă din fașă o situație total neplăcută pentru întregul parcurs al relatiei.

Primul semn ca relatia ta se deterioreaza.

Dispare apetitul sexual…

Relația dintre doi parteneri începe sa scârțâie în momentul în care sexul nu mai reprezinta un interes asemănător momentelor de alta data. Daca simti iubire pentru partener dar dorinta sexuala nu mai este la acelasi nivel, inseamna ca tocmai ai parte de un astfel de moment.

Ce e de făcut?

Trebuie sa discutati transparent si sa acceptati de comun acord acest adevar destul de dureros. Iar daca aveti capacitatea deplina de a aborda aceasta discutie, veti reusi sa accesati o etapa de maturitate specifica relatiilor de lunga durata.

Spun acest lucru pentru ca majoritatea relațiilor au parte de astfel de obstacole în drumul lor spre armonizarea propriilor trăiri. Unii parteneri reușesc sa fructifice comunicarea și sa evolueze în direcția potrivita. În timp ce alții, nici măcar nu au idee de ce se întâmplă și sfârșesc printr-o schimbare a situației de fapt.

In acelasi timp, daca în mod intenționat nu alegi sa comunici si incerci sa prelungesti aceasta stare, exista posibilitatea sa irosesti foarte multi ani din viata. Deoarece amanarea comunicarii rezulta intr-un deznodamant nu foarte fericit pentru relația în sine.

Al doilea semn ca relatia ta se deterioreaza.

Apar reprosurile…

Reprosurile chiar trebuie sa reprezinte o alarma pentru tine, daca partenerul apeleaza la ele in mod constant în ultima perioada. Totuși, aici exista probabilitatea ca sa te lovesti de o sabie cu doua taisuri.

In primul rand exista posibilitatea ca partenerul sa aiba anumite frustrari legate de propria persoana. Iar aceste frustrari sa le proiecteze asupra ta.

Poate sa faca acest lucru datorita modului gresit in care a fost educat sa isi duca traiul intr-o relatie.

Daca de exemplu se neglijeaza pe sine, s-ar putea sa vina la tine sa te certe ca relatia este de vina. Insa, tu nu trebuie sa te precipiti pentru ca acest semn reprezinta de fapt un “strigat de ajutor” al partenerului. Deoarece in subconstientul lui stie ca lucrurile nu merg intr-o directie buna. Dar apeleaza la aceste metode pentru ca nu cunoaste o alta cale de abordare.

Totuși, tu trebuie sa discuti cu partenerul si sa il faci sa inteleaga ca efortul de constientizare pe care el trebuie sa il depuna nu il poate lasa in seama ta. Propriile lui probleme interioare nu pot fi rezolvate decat de el.

In al doilea rand exista probabilitatea ca reprosurile sa fie bine intemeiate. Asa ca, incearca sa iti dai seama daca nu cumva tu neglijezi relatia. Poate nu oferi totul sau poate ca valorile si principiile tale nu mai corespund cu cele ale partenerului.

Învață să previi, nu doar sa tratezi.

Ideea e ca trebuie sa fii sincer cu tine insuti. Iar apoi sa încerci sa gasesti cu partenerul motivele pentru care s-a ajuns la o astfel de situatie.

Nu iti ajuta cu nimic faptul ca a-ți reușit sa rezolvați o problema relationala. Daca nu încerci sa conștientizezi care este motivul pentru care a-ți ajuns în acea situație.

Ca o paranteza – dacă deja este prea tarziu. Iar partenerul vrea sa se desparta de tine, în cadrul acestui material îți explic cum trebuie sa reacționezi mai exact. Ce faci daca vrea sa se desparta de tine.

In concluzie.

In momentul in care recunosti aceste semne si observi ca relatia ta se deterioreaza pe zi ce trece, inseamna ca exista ceva ce nu faci bine.

Iar dacă vrei sa previi ruperea relatiei trebuie sa incepi din timp sa comunici cu partenerul. În schimb, daca ignori aceste semne exista posibilitatea ca relatia ta sa se imbolnaveasca.

Iti spun acest lucru pentru ca foarte multi oameni prefera sa ignore aceste semne. Prefera sa ramana in relatie doar de gura lumii, chiar daca acea relatie nu mai prezinta nici un beneficiu.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook

Ajuta-ti prietenii sa isi dezvolte personalitatea !!!
Posted in IUBIRE | RELAȚII

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *