Meniu Închide

Vrei bani dar fugi de investitii – o mare greseala

Vrei bani dar fugi de investitii o mare greseala

Vrei bani dar fugi de investitii – o mare greseala.

Daca ne rezumam doar la domeniul economic, investitia reprezinta un plasament de capital într-un instrument financiar, pe parcursul unei perioade de timp.

Iar ca sa intelegi mai exact, investitia se rezuma la un efort financiar actual. Insotit de renuntarea la consumul de moment de nivel inferior, in favoarea unui consum din viitor dar de un nivel superior.

Investitia este o buna modalitate prin care poti sa iti multiplici banii pe care i-ai castigat sau pe care ii detii la momentul actual.

In acelasi timp, investitiile reprezinta principalul mod prin care poti sa accelerezi realizarea unui obiectiv financiar. Mai ales daca intelegi – Cum functioneaza dobanda compusa.

Totusi, am observat ca inca exista multi oameni care amana la nesfarsit demararea unei eventuale investitii. Desi dorinta de a accede la un statut financiar ridicat este pe masura.

Nu am bani ca sa investesc …

S-o crezi tu!

Nu faci altceva decât sa te minti singur.

Acest lucru reprezinta o bariera care te impiedica sa actionezi in directia potrivita. Iar aceasta bariera te va tine pe loc, in timp ce altii castiga sume impresionante de bani.

Incearca sa te delimitezi odata pentru totdeauna de aceasta convingere sau sa o inlocuiesti cu una pozitiva.

De ce?

Pentru ca lucrurile sunt total opuse modului tau de gandire. Poti sa faci investitii inclusiv atunci când nu ai bani.

  • Metale pretioase – 1 gram de aur poate fi achiziționat de oricine, atat timp cât acesta dispune de un venit minim operațional.
  • Cryptomonede – nu trebuie sa cumperi o cryptomoneda intreaga deoarece aceasta este divizibila in mai multe puncte decimale.
  • Actiuni – gasesti brokeri care sa iti deschidă un cont la bursa si la sume de cateva mii de lei.

Si multe alte investitii asemănătoare. Insa, ceea ce vreau eu sa afirm este urmatorul lucru:

Scoate capul din cutie.

Si delimiteaza-te de efectul de turma care predomina societatea din ziua de azi.

Exista foarte multe lucruri pe care probabil tu nu le stii. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa existe ceva care sa te impiedice sa le afli.

In acelasi timp, nu trebuie sa fugi nici de realitate. Cu cat exista o suma mai mare de bani pentru investitie, cu atat timpul necesar pentru capitalizare este mult mai mic.

Iar cu cat exista o suma mai mica de bani, cu atat ai nevoie de mai mult timp. Pentru a permite acestora sa lucreze si sa genereze beneficii mai mari.

Dar acest lucru, niciodata nu trebuie sa te impiedice sa incepi cu bani putini.

Dacă încă nu te-am convins, citeste urmatorul articol – Cum sa faci bani chiar dacă nu ai bani.

Investitiile inseamna risc…

Pai stai asa!

Si cand mergi pe strada exista riscul sa te impiedici si sa iti rupi piciorul.

Si cand stai pe scaun intr-un mijloc de transport in comun exista riscul ca soferul sa faca accident si tu sa te alegi cu o rana fizica.

Dar tu ce vrei? Sa castigi bani fara sa iti asumi nici un risc.

Daca tu esti atat de extraterestru si ai reusit sa faci bani fara sa iti asumi nici un risc. Spune-mi si mie cum ai facut acest lucru.

Vezi tu… Noi oameni avem tendinta de a ne ascunde in spatele propriilor noastre necunostinte. In domeniul in care exista ceva ce nu stii, acolo se afla si cea mai mare frica a ta.

De asta iti este frica sa faci investitii, pentru ca nu cunosti cu ce se mananca investitile.

Totusi, daca iti aloci ceva timp, astfel incat sa iti maresti aria de cunostinte financiare. O sa observi ca desi riscurile exista, tu nu o sa te mai sperii de ele.

Pentru ca riscul de a pierde bani iti insoteste mojoritatea actiunilor financiare pe care poti sa le intreprinzi la un anumit moment.

Dar, indiferent de situație, de fiecare data cand ai ocazia unei eventuale fructificari. Niciodata sa nu permiti riscului sa te opreasca din oportunitatea de a genera profitabilitate.

Daca ti-a placut acest articol lasa un comentariu.

Sau urmareste pagina noastra de facebook.

Vrei bani dar fugi de investitii – o mare greseala.

Distribuie pentru prietenii tăi ///
Posted in FINANCIAR | BANI

Iti recomand sa citesti si articolele urmatoare ///

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *