Meniu Închide

Vrei bani dar fugi de investitii – o mare greseala

Vrei bani dar fugi de investitii o mare greseala

Vrei bani dar fugi de investitii – o mare greseala.

Daca ne rezumam la domeniul economic, investitia reprezinta un plasament de capital într-un instrument financiar, pe parcursul unei perioade de timp.

Iar ca sa intelegi mai exact, investitia se rezuma la un efort financiar actual. Insotit de renuntarea la consumul de moment de nivel inferior, in favoarea unui castig din viitor dar de un nivel superior.

Investitia este o buna modalitate prin care poti sa iti multiplici banii pe care i-ai castigat sau pe care ii detii la momentul actual.

In acelasi timp, investitiile reprezinta principalul mod prin care poti sa accelerezi realizarea unui obiectiv financiar. Mai ales daca intelegi cum poti sa te joci cu dobanda compusa – Cum functioneaza dobanda compusa.

Totusi, am observat ca inca exista multi oameni care amana la nesfarsit demararea unei eventuale investitii. Desi dorinta de a accede la un statut financiar ridicat este pe masura.

Vrei bani dar fugi de investitii o mare greseala.

Hai sa vedem:

Nu am bani ca sa investesc …

S-o crezi tu!

Nu faci altceva decât sa te minti singur.

Acest lucru reprezinta o bariera care te impiedica sa actionezi in directia potrivita. Iar aceasta bariera te va tine pe loc, in timp ce altii fac foarte multi bani chiar in acest moment.

Incearca sa te delimitezi odata pentru totdeauna de aceasta convingere sau sa o inlocuiesti cu una pozitiva.

De ce?

Pentru ca lucrurile sunt total opuse modului tau de gandire. Poti sa faci investitii inclusiv atunci când nu ai bani.

Cum?

Pai exact asa cum am transmis si in cadrul acestui articol – Ce investitii sa faci in momentul in care nu ai bani.

Sunt doar doua lucruri pe care poti sa le investesti: timpul sau banii. Iar dintre cele doua timpul este cel mai important.

Asta inseamna ca poti sa te asociezi cu o persoana care are bani iar tu sa vii cu know how-ul. Adica investesti timp prin experienta pe care o ai si apoi faci bani.

Sau poti sa creezi un activ care sa iti genereze venit pasiv. Poti sa scrii o carte, poti sa creezi un joc, poti sa dezvolti o aplicatie etc.

Iar pentru toate aceste lucruri nu ai nevoie neaparat de bani, ci de timp ca sa poti sa lucrezi la ele

Si multe alte investitii asemănătoare. Insa, ceea ce vreau eu sa afirm este urmatorul lucru:

Scoate capul din cutie.

Si delimiteaza-te de efectul de turma care predomina societatea din ziua de azi.

Exista foarte multe lucruri pe care probabil tu nu le stii. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa existe ceva care sa te impiedice sa le afli.

Timpul inseamna bani.

In acelasi timp, nu o sa iti ascund niciodata realitatea. Cu cat exista o suma mai mare de bani pentru investitie, cu atat timpul necesar pentru capitalizare este mult mai mic.

Iar cu cat exista o suma mai mica de bani, cu atat ai nevoie de mai mult timp. Pentru a permite acestora sa lucreze si sa genereze beneficii mai mari.

Dar acest lucru, nu trebuie sa te impiedice niciodata sa incepi cu bani putini. Sau fara bani. Pentru ca tocmai ai aflat cum poti sa faci acest lucru.

Pe site am redactat doua materiale foarte bune, in care iti explic pas cu pas cum poti sa faci bani din imobiliare atunci cand nu ai bani:

Cum sa faci bani chiar dacă nu ai bani.

Cum sa faci bani din imobiliare cand nu ai bani.

Investitiile inseamna risc…

Pai stai asa!

Si cand mergi pe strada exista riscul sa te impiedici si sa iti rupi piciorul. Si astfel vei fi nevoit sa astepti sa te recuperezi.

Si cand stai pe scaun intr-un mijloc de transport in comun, exista riscul ca soferul sa faca accident si tu sa te alegi cu o rana fizica.

Sau in momentul in care treci pe langa un bloc, exista riscul sa iti cada tencuiala in cap. Si vorbesc serios, chiar am vazut cu ochii mei astfel de cazuri.

Si acum te intreb eu pe tine, tu ce vrei? Sa castigi bani fara sa iti asumi nici un risc.

Sa ma ierte Dumnezeu, daca tu esti atat de extraterestru si poti sa faci bani fara sa iti asumi nici un risc. Spune-mi si mie cum faci acest lucru.

Vezi tu… Noi oameni avem tendinta de a ne ascunde in spatele propriilor noastre necunostinte. In domeniul in care exista ceva ce nu stii, acolo se afla si cea mai mare frica a ta.

De asta iti este frica sa faci investitii, pentru ca nu cunosti cu ce se mananca investitile.

Totusi, daca iti aloci ceva timp, astfel incat sa iti maresti aria de cunostinte financiare. O sa observi ca desi riscurile exista, tu nu o sa te mai sperii de ele.

Pentru ca riscul de a pierde bani iti insoteste mojoritatea actiunilor financiare, pe care poti sa le intreprinzi la un anumit moment.

Dar, indiferent de situație, de fiecare data cand ai ocazia unei eventuale fructificari. Niciodata sa nu permiti riscului sa te opreasca din oportunitatea de a genera profitabilitate.

Bafta si spor la bani.

Laurentiu Ungureanu.
Ai mai multe detalii despre mine pe site:

www.laurentiuungureanu.com

Distribuie sa vada si prietenii tai:

Disclaimer

Nu uita, esti o persoana responsabila si iti asumi modul in care te folosesti de sfaturile mele. Eu nu pot fi tras la raspundere. Chiar daca nu iti place cum suna, trebuie sa ma asigur ca atat eu, dar mai ales tu, stim sa facem lucrurile cum trebuie.

Cele mai bune texte pentru tine:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?